Jocuri de NOROC – noi cote de impozitare la veniturile obţinute de persoane fizice

Distribuie articolul:

  • Rămâne de văzut dacă „Organele” cu atribuţiuni de control (Poliţia Economică, Fiscul) fi-vor tot atât de vigilente, cum sunt în alte domenii ale economiei de Piaţă.   

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că începând cu data de 1 august 2022 au intrat în vigoare prevederile O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea şi completare a Codului fiscal, cu privire la baremul de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc.
Conform prevederilor pct. 45 din actul normativ menţionat anterior, tranşele şi cotele de impozitare a veniturilor obţinute de persoanele fizice din participarea la jocurile de noroc sunt:
– până la 10.000 lei inclusiv, impozitul este de 3%;
– de la 10.001 până la 66.750 lei inclusiv, impozitul este de 300+20%  pentru ceea ce depășește suma de 10.000
– peste 66.750 impozitul este de 11.650 + 40% pentru ceea ce depășește suma de 66.750 .
Menționăm că veniturile din jocurile de noroc se impozitează prin reţinere la sursă.
Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut anterior asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 11.650 lei.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *