Jandarmeria Ialomiţa îşi pregăteşte „schimbul de mâine”

Distribuie articolul:

În cadrul programului ,,Școala Altfel”, în perioada 27 februarie – 03 martie a.c., jandarmii ialomițeni au fost alături de elevi de la instituții de învățământ din Slobozia, Fetești și Urziceni.

Potrivit celor declarate de către onor conducerea instituţiei „Copiilor le-au fost prezentate și au putut testa mijloacele din dotarea Jandarmeriei și materialele utilizate în misiuni. Totodată au primit informații despre principalele misiuni ale Jandarmeriei și rolul instituției în societate, dar și despre pașii ce trebuie urmați pentru înscrierea la concursurile de admitere în școlile militare de subofițeri ce se vor desfășura în viitor.

De asemenea, copiilor le-a fost explicată noțiunea de bullying și au fost încurajați să apeleze cu încredere la părinți, profesori și autorități în cazul în care se simt amenințați.

Jandarmii le-au exemplificat cum pot identifica o situație periculoasă, cui și cum să ceară ajutorul și nu în ultimul rând, care sunt modelele comportamentale de urmat pentru a nu se transforma în victime ale faptelor antisociale.

Spre bucuria celor mici, aceștia au făcut cunoștință și cu Hugo, partenerul nostru necuvântător.

Astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare, prin întâlniri cu elevii de la diferite instituții de învățământ din județul Ialomița.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *