ISU Ialomiţa – „iregularităţi semnificative” la banii pentru alegerile europarlamentare?

Distribuie articolul:

Nu cu foarte mult timp în urmă, ISU Ialomiţa a desfăşurat un fel de „Dare de seamă” în faţa conducerii de partid şi de stat. Cel mai probabil, din cauză că în ditamai clădirea, ISU nu are o sală de şedinţe cât să-i încapă pe toţi, domnul Bâcu a închiriat (?) sala de şedinţe a Direcţiei Sanitar Veterinare (DSVSA) Ialomiţa. Nu discutăm astăzi, de ce directorul Puia de la DSV şi-a putut permite să construiască o aşa de mare sală, iar domnul Bâcu, nu!

Astăzi discutăm despre faptul că pe perioada derulării controlului (despre care am vorbit  într-un alt articol, în care, însă, a fost vizat alt aspect al activităţii ISU, aspect pe care-l puteţi desluşi la adresa online a ziarului https://ziarulstirea.ro/pompieri-de-la-isu-ialomita-buni-de-plata-dupa-audit/ ) s-au constatat mai multe abateri. Bunăoară, sub semnătura (î) director Comisar-şef de Poliţie Tiberiu-Dorin CRIVOI, stă scris negru pe alb că echipa de auditori a apreciat că „la data de 25.11.2019, prin Nota de Raport nr.402909 a fost informată conducerea M.A.I care a aprobat efectuarea de verificări interne, de către Corpul de Control al Ministrului, în scopul analizării şi dispunerii măsurilor care se impun, în legătură cu iregularităţile constatate de către auditorii interni la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al Judeţului Ialomiţa, referitoare la modul de utilizare a fondurilor puse la dispoziţia unităţii, cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi a modului de realizare a cercetării administrative la nivelul unităţii, şi a stabilirii persoanelor responsabile”.

Am vrut să-l întrebăm pe domnul Bâcu (şeful Pompierilor din Ialomiţa) ce sumă de bani a avut de cheltuit, SPECIAL, pentru desfăşurarea votului? Nădăjduiam să putem înţelege dacă la fiecare scrutin al alegerilor, fie ele europene, naţionale, locale, ISU are alocată o sumă de bani pentru …ce anume activităţi? Contactat telefonic, domnul Bâcu ne-a răspuns că ne spune, dar să-i adresăm întrebările în scris. Cum, chiar şi noi înţelegem că aşa e Ordinul, a rămas să… scriem! Şi întrebările, dar şi articolul…! Căci, noi avem şi alte „variante ajutătoare” ca să creionăm un subiect de presă. Nu de alta, dar şi noi trebuie să răspundem cetăţenilor care îşi pun nădejdea în jurnalişti, convinşi fiind că numai aşa mai sunt şanse să se afle şi ceea ce se întâmplă dincolo de aparenţe, dincolo de ştirile eminamente pozitive pe care şefii ISU Ialomiţa le raportează, acţiuni pozitive pe care le-am publicat şi noi de foarte, foarte multe ori, spre marea uimire a tuturor celorlalte instituţii adeseori criticate! Răspunsul a fost oferit domnului Boitan Vasile, un cetăţean (care, apropos, locuieşte în Slobozia, nicidecum în Slatina, aşa cum „au încurcat borcanele” profesioniştii de la M.A.I) despre care şi noi tindem să credem că îl interesează ce se întâmplă în curtea ISU, cel mai probabil, din motive personale. Doar că, ne place sau nu, trebuie să concluzionăm că indiferent de motivele care au stat la baza demersului, iată, i se răspunde, iar ceea ce descoperim cu toţii dovedeşte că acolo, în curtea ISU, se petrec şi lucruri mai puţin bune. Ca să nu zicem că privind mai intransigent pare că unele fapte sunt cel puţin razant cu penalul!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *