Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – rezultate la simularea examenelor

Distribuie articolul:

La nivel județean, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut proba de simulare la limba și literatura română în data de 11.03.2019 și proba de simulare la matematică în data de 12.03.2019.

Din totalul de 2252 de elevi înscriși în clasa a VII-a, au susținut proba la limba și literatura română 2119 elevi, iar la matematică au fost prezenți 2115 elevi. La clasa a VIII-a au fost înscriși 2172 elevi și au susținut proba la limba și literatura română 2062 elevi, iar la matematică 2172. Probele s-au desfășurat conform Procedurii MEN privind organizarea și desfășurarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019, Nr. Inspectorat Scolar 20182472/05.03.2019.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecarei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui. La nivelul unităților de învățământ se elaborează un plan de acțiune cu măsuri de remediere acolo unde acest lucru se impune, activitatea acestora fiind monitorizată de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VII-a și clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019 s-a realizat în baza Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale și a avut ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen național și optimizarea rezultatelor obținute.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *