Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – alte două proiecte babane…

Distribuie articolul:

• De ani de zile, periodic, zeci de miliarde de lei vechi se toacă pe tot felul de proiecte despre care noi şi cadrele didactice neimplicate nu aflăm decât dacă ne trece prin minte să întrebăm de-aşa pre(a)ocupări…

Numai eu ştiu câte „etichete” au fost puse peste numele meu, atunci când am scris că e suspect faptul că inspectorul general al ISJ Ialomiţa, doamna Otilia Dumitru, nu l-a dat în vileag pe inspectorul general căruia i-a luat locul, este vorba despre Ilie Stavăr. Apoi, din motive politice (şi nu numai, că, cică numai printr-o astfel de practică se pierde urma permutărilor şi aranjamentelor matematic puse la cale….) la conducerea ISJ Ialomiţa a fost impusă doamna Ileana Condruţ. Deşi au trecut de-atunci suficient de multe luni, ba chiar ani, doamna educatoare proţăpită în scaunul de „General” n-a prea „rupt gura târgului”. Sau nu a lăsat să se vadă oarece activitate, cu care ar putea să se laude după ce noi emitem această părere deloc măgulitoare la adresa (in)activităţii ’mneaei.

Şi-am întrebat-o…

Şi, neavând încotro, ne-a şi răspuns! Din răspuns am înţeles că anul trecut, deşi „în regie proprie” nu a realizat achiziţii de formare profesională, totuşi, a implementat proiectele altora, Inspectoratul Şcolar Ialomiţa devenit „Partener”. Şi, fiind partener, fireşte că a şi fost parte în cheltuirea unor impresionante sume de bani publici. Proiectele sunt de tip POSDRU sunt suportate din fonduri europene. Nu reiterăm astăzi lista cu alte şi alte proiecte în care Inspectoratul Şcolar Ialomiţa a fost partener, atât în anul 2013, cât şi mai înainte vreme. Nici măcar nu mai spunem, ca şi-altădată, că e jenant de slabă eficienţa acestor proiecte. Şi, probabil, aşa or fi gândit şi cei ce-au pus la cale renet-desfăşuratele controale vizând chiar inspectoratul scolar condrutproiectele cu finanţare nerambursabilă, marca UE. Azi doar luăm prin copiere răspunsul oferit ziarului Ştirea, de către doamna Ileana Condruţ: „ Inspectoratul Şcolar Ialomiţa implementează următoarele proiecte în calitate de Partener: Proiect POSDRU „Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor-cheie, perioada de implementare 07.04.2014 – 31.10.2015, valoare totală proiect 2.028.000 lei. Menţionăm că obiectivele ambelor proiecte vizează îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale elevilor din clasa a VIII-a, respectiv clasa a XII-a la examenele naţionale: Evaluarea Naţională, Bacalaureat şi pregătirea elevilor se desfăşoară în unităţile de învăţământ”.
Din acest răspuns înţelegem că în câteva luni, doamna Ileana Condruţ a fost „partener” în această (in)activitate şcolară, pentru care s-a cheltuit impresionanta sumă de peste 20 MILIARDE lei vechi, activitate ale cărei beneficii le vom şi revedea în curând, ele fiindu-ne reliefate, an de an, SCOALA 2prin rezultatele obţinute la Bacalaureat. Este lucru ştiut că de ani de zile rezultatele obţinute la Bacalaureat sunt dezastruoase. Mai puţin ştiut e numărul proiectelor de acest fel şi sumele de bani „topite” în căuşul palmelor celor implicaţi în acţiuni de pregătire care, la o adică, ar putea foarte bine fi realizată şi „la clasă”. În timpul orelor de curs, adică, domnilor profesori! Câte şi mai câte ascund documentele financiar contabile ale Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, Curtea de Conturi ar trebui să fie motivată să afle, fie şi numai din cauză că a fost uluitor de liniştit transferul transpartinic al gestiunii dintre Gogu Petre, Ilie Stavăr, Otilia Dumitru şi Ileana Condruţ. Noi nu aplecăm urechea la gura lumii – slobodă! – care e plină de suspiciuni legate de „acoperirea urmelor” pe motiv de înţelegere între şefii partidelor care, în fapt, doar de ochii lumii sunt, pe rând, în Opoziţie. Nădăjduim însă că Organele cu atribuţiuni de control vor face urechile „pâlnie”. Şi, la vremea când va fi să descindă, mi-e că vor face şi ochii „ cât cepele” dacă e să se adeverească bârfele legate de „permutărilor şi aranjamentelor” care, cică, ar fi matematic puse la cale de către „profesorii” într-ale socotelilor din care e calculat să dea cu rest!
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *