În Ialomiţa, paza instituţiilor statului e asigurată de-o firmă executată silit, domnule Ciupercă?!

Distribuie articolul:

* Cetăţenii (se) întreabă, noi titrăm, altcineva ar trebui să (ne)răspundă!

(….)  De mai bine de doi ani, majoritatea instituţiilor de stat au contracte de servicii de pază cu o societate aflată în executare silită pentru datorii enorme la bugetul consolidat al statului. Este vorba de S.C. Progroup Trening S.R.L administrată de către Dumitraşcu Dănuţ, administrator care, în 2010, taman când a preluat obiectivele Consiliului Judeţean Ialomiţa de la Poliţia Comunitară, a adus în stare de insolvenţă, apoi în faliment, o altă societate, cu acelaşi obiect de activitate (pază şi protecţie), SC Progroup Security S.R.L cu 10,6 miliarde de lei vechi. Puţin asemănătoare cele două denumiri. Oare întâmplător? Apropo de asemănarea dintre denumirile celor două societăţi, cu acelaşi obiect de activitate şi acelaşi administrator, oare cum a reuşit acesta să răscumpere tot patrimoniul societăţii aflate în faliment, pe societatea nou înfiinţată?! Sigur această tranzacţie a fost precedată de un control fiscal efectuat de organisme în domeniu? Oare cum a reuşit acest administrator, ca în numai doi ani de zile, cu cele mai mari obiective ale statului din municipiul Slobozia şi din alte oraşe ale judeţului Ialomiţa, să înregistreze o datorie către bugetul consolidat al statului de peste 6 (şase) miliarde de lei vechi, iar acum să fie în executare silită de către ANAF? Dacă luăm în considerare faptul că veniturile acestei societăţi provin din contractele cu importante instituţii bugetare se impune întrebarea: care au fost criteriile de atribuire şi/sau selecţie a ofertelor pentru derularea contractelor de prestări servicii de pază? Contează pentru aceste instituţii CAZIERUL FISCAL al prestatorului de servicii de pază? Contează faptul că societatea înregistrează debite semnificative către bugetul statului? Oare să fie o simplă coincidenţă faptul că actualul edil al municipiului Slobozia (fost ofiţer MApN) şi Dumitraşcu Dănuţ (şi el fost ofiţer MApN) – administratorul firmei de pază au fost colegi şi prieteni la aceeaşi unitate militară (UM 01088) timp de 10 ani? Oare să fie o coincidenţă că actualul şef formaţiune pază a societăţii Progroup Trening SRL, domnul Slăniceanu Dragoş este liderul formaţiunii de tineret a PSD din localitatea Ghe. Doja şi peste 60 de angajaţi sunt din această localitate, iar administratorul societăţii a sprijinit logistic (şi poate nu numai…) campania electorală din 2012 pentru alegerile locale? Unde se duc banii pentru serviciile prestate, dacă în acest moment societatea înregistrează datorii, iar angajaţii au restanţe la salarii de 2-3 luni? Ca o paranteză, gura târgului vorbeşte că administratorul SC Progroup Trening SRL, Dumitraşcu Dănuţ este cercetat penal din 2012 pentru evaziune fiscală şi alte nelegiuiri…  


Distribuie articolul:

4 thoughts on “În Ialomiţa, paza instituţiilor statului e asigurată de-o firmă executată silit, domnule Ciupercă?!

 1. De’, daca ati votat psd si pe stoica, suportati consecintele, asa-i cand votezi mincinosi, hoti (cei care fac evaziune sunt hoti patentati), perversi!

 2. Că miliţienii, securiştii şi alţi ofiţeri şi sub, şi-au „tras” firme de pază, cărora ei le spun pompos SECURITY, e foarte adevărat, cum, la fel de adevărat, este faptul că majoritatea, ca să nu spun toţi aşa-zişii patroni, îşi bat joc de angajaţi, ei fiind obişnuiţi cu „drepţi!” şi „culcat!”
  Cineva comenta pe un alt site că aceşti foşti miliţieni şi securişti ar fi cei care au devalizat Bancorex, de unde au făcut rost de bani. Nu cred eu că d’alde Dumitraşcu, Saghin, Militaru şi alţi … militari au avut acces la jefuirea Bancorex, fiind prea mici. Acolo au pătruns şacalii gen Băsescu, Temeşan, Isărescu şi alţi potentaţi ai acelor zile negre pentru fosta Bancă Română de Comerţ Exterior, cu miliarde de dolari şi alte valute în conturi.
  Unii „jmecheri” de p’aci şa, gen Cerbureanu, fostul şef al S.R.I. Ialomiţa, se dădeau de ceasul morţii, încercând să convingă deponenţii care voiau să-şi retragă banii depuşi la FNI, explicându-le acestora că nu e nicio problemă, FNI veghind asupra somnului liniştit al păcăliţilor, precum şi GELSOR, de altfel.
  Un complice demn de luat în seamă la acea vreme, era şi presa, mai ales „Tribuna Ialomiţei” care susţinea somnul liniştit al deponenţilor, după declanşarea purgatoriului, care a distrus sute de mii de vieţi, întorcând-o ca la Ploieşti, după ce acordase spaţii imense de publicitate fondului care a făcut să bată Vântu prin sute de mii de buzunare. Sunt curios dacă vreo instituţie abilitată a făcut un control „la sânge” la vreo firmă d’asta … Security, şi cu ce rezultate şi măsuri.

 3. @ Sorin. Flacau bag seama ca tu ai citi alt articol de scrii astfel de petarde.
  Pana la urma tot e bine ca stii ceva carte si sti sa scrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *