* Lipsa banilor nu ar trebui să fie scuza pentru a apela la „meseriaşii” care tocmai din cauză că lucrează „la negru” au preţuri ceva mai mici! Nu vă puneţi în joc viaţa voastră, integritatea casei voastre şi, din păcate, şi pe cea a vecinilor voştri!
Nu sunt deloc puţini cei care mor intoxicaţi cu gaze. Cauzele care au dus la aceste situaţii tragice sunt similare în cele mai multe cazuri – utilizarea unor coşuri de evacuare neetanşe, înfundate sau cu deficienţe de construire ori racordarea necorespunzătoare a aparatelor de încălzire la coşuri, spun specialiştii atunci când sunt întrebaţi cum de s-a mai produs o explozie soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, dar şi pierderi materiale, mulţi dintre locatarii la bloc rămânând fără locuinţe
Din păcate, în Ialomiţa nici măcar nu se (mai) vorbeşte despre riscurile la care se supun cei ce nu respectă reglementările în domeniu, astfel încât numărul persoanelor afectate şi al deceselor cauzate de intoxicaţii cu monoxid de carbon. În Ialomiţa, la fel ca peste tot în ţară, în scris, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) îşi propune să crească gradul de responsabilizare a cetăţenilor în ceea ce priveşte aplicarea regulilor de siguranţă. În realitate, deşi se fac recomandări vizând verificarea şi, mai ales, curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an una, dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, operaţiune efectuată doar prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii, iar pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, în hârtiile oficiale se precizează că sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, de către persoane autorizate în acest sens, întreţinute şi verificate periodic, iar încăperile trebuie aerisite frecvent, pentru a ne asigura că există ventilaţie, din păcate, lucrările efectuate la majoritatea aparatelor de încălzit ar putea foarte lesne să fie încadrat, cel puţin, la evaziune fiscală…Dar, cum Fiscul, la o adică, îşi găseşte scuza că nu are destui angajaţi care să se ocupe şi de astfel de „fleacuri”, iar pe distribuitorii de energie electrică şi de gaze îi interesează doar din când în când că în multe case instalaţiile electrice şi cele termice sunt improvizate sau defectuos montate, în fiecare an mass-media consemnează despre accidentele casnice petrecute şi trecute…
Si daca inchei un contract,cu firma TEHNOPOL CALARASI de exemplu, in luna februarie, ii achiti suma integral, vine luna noiembrie si tu nu ai absolut nimic de la ei, cum este? nu ar fi un articol de presa ok? dupa ce descoperi tu ca ti-au gresit documentatia, ” domnii ” de la firma iti spun ca-ti dau banii inapoi ( si nu putini ) dupa care nu iti mai raspund la telefon. Cum vi se pare ?
Da, bun sfat. Oricum o sa fie o iarna usoara.
Probabil va fi o iarna usoara pentru cei care au caldura in casa, eu am centrala si calorifere si atat, ma uit la ele ca la tablou, pentru ca cei de la TEHNOPOL CALARASI mi-au luat banii si nu au venit cu gazele in bloc din cauza incompetentei de care au dat dovada. Tocmai de aceea am scris mai devreme in speranta ca ati putea merge sa ii intrebati: cum isi fac treaba? Le iau banii oamenilor si atat? Asta sa intampla la punctul de lucru de la Fetesti. D-na Soimu intocmeste acte gresit si eu stau cu banii dati de atatea luni si tremur de frig in propria casa.