IALOMIŢA. Minor prins când vindea droguri

Distribuie articolul:

De ani de zile auzim despre consumul de droguri, mai ales în rândul elevilor, unităţile de învăţămând fiind locurile în care cei ce vând droguri îşi vânează victimele. De ani de zile aşteptăm ca aşa-numitele „Organe” de control să îşi facă simţită prezenţa, chiar să intensifice acţiunile în ceea ce priveşte prevenirea comercializării şi, implicit, a consumului de droguri.

Din motive pe care mulţi le cunoaştem, şi-anume pentru că trebuie să mai şi „raporteze cu mândrie faptele de vitejie”, din când în când Jandarmeria şi/sau Poliţia trimit în spaţiul public câte-un comunicat de presă ca acesta. Sigur că este ca o picătură într-un ocean, şi că nimeni nu crede că „atâtica” lucru îi poate descuraja pe cei care fac bani din vânzarea drogurilor care, mai devreme sau mai târziu, distrug săănătatea şi vieţile atâtor tineri. Dar, ca în atâţia alţi ani, nădăjduim că cei plătiţi din bani publici ca să apere populaţia, vor face ceea ce trebuie, mai des şi, nu în ultimul rând, mai responsabil.        ” Miercuri, 30 noiembrie a.c., în urma unui apel la 112, jandarmii ialomițeni au depistat în Parcul Teoharie din municipiul Urziceni, un tânăr de 16 ani, care încerca să vândă substanțe interzise.

La controlul executat asupra lui, au fost găsite materii vegetale susceptibile de a fi interzise de legislația în vigoare. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost convins să vândă substanțele de către un alt tânăr de clasa aXI, pentru a câștiga bani.

În cauză, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor, conform prevederilor Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare, care, împreună cu substanțele ridicate în vederea confiscării, vor fi predate Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate Ialomița pentru continuarea cercetărilor.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *