Luna trecută, pe când scriam un articol despre Staţiunea Amara, am întrebat-o pe doamna director Olteanu Mariana şi despre urmările controlului efectuat, deoarece aflasem că s-a lăsat chiar cu declasificarea hotelului. Atunci, domnia-sa ne declara că nici vorbă nu poate fi despre o declasificare, căci „ dacă era declasificare, aveam hotelul închis!”.
Azi, însă, din răspunsul pe care ni l-a oferit chiar reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism – Direcţia Generală Control şi Autorizare – am aflat că „ În perioada 25.08.2016 – 28.08.2016 o echipă de control s-a deplasat în judeţul Ialomiţa în vederea efectuării unui control tematic la unităţi din judeţ. În cadrul acestui control a fost verificat şi Hotelul „Lebăda” din Staţiunea Amara, hotel care deţinea certificat de clasificare pentru categoria 2 stele. În urma verificărilor prin sondaj în spaţiile de cazare, alimentaţie publică, Baza de tratament s-a constatat că : faţada unităţii este necorespunzătoare, cu crăpături, deteriorată; o parte din tocăria uşilor şi ferestrelor afarente camerelor de la etajele 3 şi 4 este deteriorată, nevopsită, uzată fizic şi moral, băile de la aceste etaje au faianţa şi gresia spartă, instalaţii sanitare defecte, baza de tratament este total necorespunzătoare, cu mobilier murdar, aşteruturi rupte şi murdare, pereţi deterioraţi, stare igienico-sanitară necorespunzătoare. Ca urmare a celor constatate a fost încheiat Procesul-Verbal de Constatare şi Sancţionare a Contravenţiilor nr. 0001196/26.08.2016 prin care S.C. Alfa Hotels SRL a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei şi a fost retras Certificatul de clasificare nr.
Despre Staţiunea Amara, noi am tot scris. Şi despre Sindicate şi hotelurile în care-şi tratează bătrânii reumatismul, am scris! Am scris şi-atunci, în luna aprilie 2010, pe când Societatea Comercială Alfa Hotels SRL (al cărei acţionar unic este CNS Cartel Alfa, adică sindicatul condus de Bogdan Hossu) a preluat în administrare o parte din patrimoniul SIND România SRL. Şi-am scris, ştiind că printre bunurile preluate (alături de hotelul Venus din Slănic Moldova, hotelul Parâng din Olăneşti, hotelul Carpaţi din Predeal, precum şi o parte din spaţiile de cazare, alimentaţie publică şi tratament din Vatra Dornei şi Voineasa) se numără şi hotelul „Lebăda” din Amara, judeţul Ialomiţa. Apoi, un timp, am tăcut fiindcă am considerat că e nevoie de-o perioadă în care noii proprietari să acţioneze nestingheriţi de cârcoteli păguboase, întru schimbarea situaţiei dezastruoase previzionată nu numai de noi. În tot acest răstimp, din păcate, lucrurile au mers din rău în mai rău! Ce s-a vrut, ce s-a reuşit, cine şi ce interese are, sigur că vom afla şi vă vom comunica!