Gheorghe Tinel:„Este o gaşcă formidabilă care nu are nicio legătură cu interesele reale ale României”

Distribuie articolul:

Toţi am aflat pe pielea noastră faptul că stilul de guvernare al Partidului Social Democrat pe parcursul anului 2017 a fost în opinia multora unul dezastruos. De la gafe în administraţia locală referitor la majorarea salariilor din pix pentru ca mai apoi primăriile să falimenteze la propriu şi până la nivel internaţional în ceea ce priveşte relaţionarea diplomatică, mai ales cu statele blocului comunitar. Să nu uităm totuşi de lipsa de respect, de comunicare şi de nepăsarea cu privire la protestele mişcării #Rezist în care au fost implicate activ câteva sute de mii de persoane per total. Iată că cineva s-a gândit să contabilizeze toate promisiunile în vânt, toate bâlbele politico-administrative, toate minciunile din campania electorală de dinaintea votului din 11 decembrie 2016, dar şi să facă o analiză asupra efectelor secundare pe care toate acestea le-au produs.

Aşadar în cea mai recentă conferinţă de presă a Partidului Naţional Liberal Ialomiţa susţinută la sediul organizaţiei, preşedintele partidului Gheorghe Tinel a expus jurnaliştilor prezenţi o scurtă recapitulare a guvernării PSD+ALDE pe parcursul întregului an 2017. Mai mult decât atât PNL la nivel naţional a alcătuit un soi de culegere cu toate promisiunile şi acţiunile guvernului condus din umbră de Liviu Dragnea, dar şi o analiză asupra acestor aspecte. Grafic PNL„Vă reamintesc declaraţiile liderilor politici ale PSD-ului la acea vreme 2016-2017 că vor pune întocmai în practică Programul de Guvernare, vor respecta cu stricteţe ca pe Biblie măsurile şi promisiunile pe care le-au antamat în spaţiul public, vor creşte pensiile şi salariile şi vor scădea taxele şi impozitele, vor creşte investiţiile publice şi investiţiile private. Şi din toată această caravană a minciunilor PSD-iste observăm că ce se întâmplă acum după un an de guvernare «extraordinară» a PSD cu o creştere economică de peste 7%, că inflaţia apropie 3%, că ROBOR-ul a crescut aproape la 3% de la 0,8%, că s-au scumpit creditele bancare, că facturile s-au scumpit, că preţul benzinei şi al energiei a crescut, sindicatele sunt în stradă…” Deputatul liberal a mai adăugat faptul că românii sunt supuşi unor „experimente” economico-sociale cu repercursiuni grave asupra nivelului de trai prin prisma controversatelor modificări din Codul Fiscal şi Codul Muncii referitor la transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, afirmând că deşi liderii PSD au anunţat în vara anului trecut o posibilă scădere cu 3% a salariului net, există cazuri unde în realitate aceste salarii au scăzut cu până la 40%. Întrebat fiind despre modificările aduse asupra legii Tinel CARTE psdANI privind interdicţiile aplicate parlamentarilor şi despre decizia CCR potrivit căreia o astfel de modificare este constituţională, deputatul Gheorghe Tinel a afirmat: „Dacă mă apuc să comentez deciziile Curţii Constituţionale o să pic exact în extrema pe care o promova PSD când era în opoziţie cu acea conducere a CCR. Mi-e greu să cred că actuala conducere a CCR a avut drept scop să «facă dreptate» unora dintre liderii actuali ai PSD. Marian Neacşu era unul dintre oamenii politici care nu beneficia sub nicio formă de «binefacerile» celor de la putere. El este secretarul general al partidului dar nu poate ocupa nicio funcţie publică, nu poate fi absolut nimic pentru că avea o interdicţie de la condamnarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe trei ani de zile. Nu a avut răbdare să-i expire condamnarea şi a modificat legea.” a conchis acesta.

A consemnat Victor GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Gheorghe Tinel:„Este o gaşcă formidabilă care nu are nicio legătură cu interesele reale ale României”

  1. A apărut dispărutul ecranelor!. Ce uşurare!. Pedelacii vor veni la guvernare cam peste vreo 500 de ani, după cum se comportă şi alternativele lor. ADIO!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *