Gheorghe Tinel, atac virulent la adresa Guvernului

Distribuie articolul:

Drept răspuns la tentativa de „mazilire” a banilor din Pilonul II de pensii, Partidul Naţional Liberal a demarat în data de 15 mai a.c. o campanie de informare a cetăţenilor în toată ţara care are drept titlu „Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”. Pe lângă campania de informare pe care liberalii deja o desfăşoară de mai bine de trei săptămâni aceştia au demarat şi o campanie de strângere de semnături prin care speră să blocheze această naţionalizare mascată a banilor din conturi private precum Pilonul 2 de pensii.

Preşedintele PNL Ialomiţa:PNL Ialomita organizează zilnic acțiuni de strângere de semnături, distribuție de flyere și întâlniri cu cetățenii pentru a le oferi informații cu privire la gândirea defectuoasă a actualei guvernări în ceea ce privește Pilonul 2 de pensii și de ce decizii vor să ia Image17aceștia în speța de față. Sistematic, vor încerca să te înșele în față! Așa cum a încercat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în această intervenție. Guvernanții au tactica unui hoț de buzunare, prins în flagrant, care îți spune că nu-i adevărat ceea ce vezi cu ochii tăi: nu este el cu mâna pe portofelul tău, în buzunarul tău, ci de fapt e mâna ta, dar nu ți-ai dat seama.” a declarat deputatul liberal Gheorghe Tinel.

Ce trebuie să ştie cetăţenii în legătură cu scandalul recent privind pensiile private şi cele de stat?
• Banii din Pilonul 2 sunt proprietatea privată a actualilor angajați, nu sunt banii statului.
• 9,1 miliarde de euro este miza, banii acumulați în Pilonul 2, pentru care PSD caută un tertip să-i direcționeze către bugetul de stat. Adică, să-i naționalizeze.
• Pilonul 2 este un sistem de acumulare și multiplicare, administrat privat, care va oferi o pensie suplimentară celor care muncesc astăzi.
• Banii din Pilonul 2 pot fi lăsați moștenire, dacă titularul nu va beneficia de ei.
• Contribuțiile la Pilonul 2 au fost reduse deja de Guvernul PSD-ALDE în toamna anului trecut, prin OUG 82/2017.
• Scăderea de la 5,1% la 3,75% din salariul brut înseamnă o reducere a contribuției lunare de 12%, pentru același salariu net înainte și după transferul contribuțiilor.
• Scăderea contribuțiilor la Pilonul 2 nu înseamnă o reducere a taxării, întrucât nivelul global al dărilor către stat a rămas același.
• Din contră, reducerea la 3,75% echivalează cu o creștere a taxelor, deoarece fiecărui angajat i se întorc mai puțini bani în contul individual din Pilonul 2.
• PNL susține creșterea contribuției aferente Pilonului 2 la 6%, conform angajamentului din programul de aderare la UE, și apoi la 8%.
• 343.000 de lei poate să obțină un angajat cu salariu mediu, prin acumulare și multiplicare, la momentul ieșirii la pensie pe o contribuție majorată la 8%.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *