Gheorghe Ceteraş îşi „trage” şi-un cartier. Verde!

Distribuie articolul:

ceteras cartier* Filotimul om de afaceri, cel care şi-a prins la butonieră şi donaţia în valoare de aproape 20 de miliarde de lei făcută Secţiei de cardiologie a Spitalului de Urgenţă Slobozia, iată că vrea să prindă în palmaresul afacerilor şi-un cartier de locuinţe…

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Locuinţa „ CARTIERUL VERDE” s-a aflat
luna trecută în atenţia consilierilor locali, proiectul de Hotărâre a Consiliului Local al municipiului Slobozia purtând amprenta primarului Stoica, desigur! Documentaţia de urbanism pusă la dispoziţia lacheilor conducerii de partid şi de stat din Slobozia, Ialomiţa, vizează un teren proprietate privată situat în intravilanul municipiului Slobozia. Este vorba despre un teren ce se învecinează cu teren forestier aparţinând chiar Primăriei municipiului Slobozia, un teren de lângă un alt cartier ridicat pe proprietatea SC TRANSMIM.
Aproape de şoseaua Brăilei şi nu departe de perimetru în care onor primăria a şi „îngropat” purcoi de bani publici pentru apă, canalizare, energie electrică, gaze, etc., adică toate utilităţile de care, chipurile, se vor folosi patronii care vin să investească în aşa-numitul Parc Industrial, cartierul se va întinde pe o suprafaţă de 102.949 mp.
Cine este domnul acesta şi de unde are el atâta bănet încât să-şi tot permită să tot facă danii, recunoaştem că ne întrebăm cu o oarecare teamă de anatema pe care mai mult ca sigur că or s-o arunce pe capul nostru, cei încântaţi nevoie mare de „jarul tras pe turta lor” odată cu sponsorizările alea…
Că s-a scris despre el cum că ar fi fost mână-n mână cu autorităţile, mai cu seamă în ceea ce priveşte retrocedările de terenuri (păduri, mai ales!), pentru marile suprafeţe fiind cumpărate aşa-numitele drepturi litigioase, suprafeţe care-au fost apoi vândute „la preţ de preţ”, pare că au şi uitat nu numai Organele şi Justiţia, ci şi presa (a)servită banilor celui prezentat, nu o dată, ca pe-un parvenit, faptul că până la „lovitura” funciară ar fi fost un „văcar din Ţăndărei” nefiind contestat nici măcar de onorabilul şi stimabilul domn Ceteraş. Ce va fi acolo şi cine şi-o face casă acolo, vom scrie sau nu! Că dacă vom vedea că mai toţi cetăţenii şi, mai ales, oamenii politici, din administraţie, din mediul de afaceri sunt cam de-aceeaşi părere, şi-anume că „ Bine că se face, ca să aibă tineretul unde să se mute şi să nu mai stea înghesuiţi cu ăi bătrâni” , poate vom începe şi noi să credem că Gheorghe Ceteraş este om de afaceri care n-a furat, n-a înşelat, n-a mituit, ci doar a muncit şi, din munca lui, a dat şi altora…
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

10 thoughts on “Gheorghe Ceteraş îşi „trage” şi-un cartier. Verde!

 1. Iată că, după ani buni, cazul Bercea Mondial cel cu o sută de N.U.P., după o încuscrire cu repercusiuni chiar de răsunet mondial şi după nişte dezvăluiri incredibile, a determinat C.S.M. să purceadă la anchetarea procurorilor care, de-a lungul acestor ani, au dispus aceste măsuri.
  Cazul „Ceteraş” sigur face obiectul unor activităţi specifice, chiar ale S.R.I.. Este credul, ca un văcar autentic, dacă-şi închipuie că nu se află în vizorul cui trebuie, şi, sigur, mai devreme sau mai târziu, vom asista la anchetarea magnatului-văcar, sau invers, tocmai când îi va fi lumea mai dragă. Este imposibil, cât de ceteraş (un fel de violonist ardelean)ai fi, să nu „calci pe bec” odată ş’odată. Şi atunci, fiţi siguri că nu-l va mai cunoaşte nimeni, nimeni nu va sări să-l ajute, nici măcare popimea, căreia i-a ostoit foamea care, la aceste exemplare este animalică.
  Sponsorizarea instituţiei sanitare este un lucru bun dar, stau şi mă întreb, de ce n-a făcut-o înaintea internării soţiei sale.Cred că se vrea un fel de Gigi Becali, uitând că, încă, e în scutece.

 2. Fi-ți-ar SRIul de rahat, că prea te încrezi în ei, Sorine!!Io cred că rețeta asta ,cu retrocedări și îmbogățiri pe drepturi litigioase, e chiar marcă fabricată și înregistrată de ăștia din SRI. Ce ți-o inspira atâta încredere SRI, nu văd..în afară de divizia aia antiterorism,restul par un grup de infractori, prin acțiunile sau inacțiunile lor. Păi când se ciordeau pădurile din Ardeal sau clădirile din Timișoara și București, unde erau inteligenții? Când se prăduiau băncile de stat și înfloreau jocurile piramidale n-aveam SRI? Dar când ei scriau cum se căpușează Oltchim, Hidroelectrica sau CFR și Poșta…lucrau pt SRI..sau pt grupurile de prăduitori ? Dacă statistica europeană arată că avem evaziune și contrabandă la O TREIME DIN PIB, ce zici, SRI e bun de ceva?? Eu zic că nu-i…dacă înregistrările și probele produse de alde Bercea sunt cu mult mai convingătoare decât mixajele din cazul Remeș:))Eu sunt convins că majoritatea furăciunilor de după revoluție a fost făcută de unii din SRI sau cu sprijinul și protecția lor.Încep să-l cred pe postacul ce te acuza de”bingăneală”…prea hulești preoțimea și pupi în dos serviciile:)) Sau încerci o nouă colaborare și le atragi atenția cu subtilități de piar plasate prin postări:)Lasă-ne cu vrăjeli d astea, bre nea Sorine:)) Dacă tot nu s=a înfăptuit vorba lui Mazilu, cu ”Moarte securiștilor”, măcar nu ne lua de proști și nu le mai lauda leprele de urmași!!

 3. @ Dănuţ. Iar eşti într-o gravă eroare. Cred că citeşti pe sărite cele scrise de mine de-a lungul timpului. Tot timpul am susţinut că securiştii şi urmaşii lor, unele chiar odrasle,
  au fost şi sunt cei care au acaparat tot ce mişcă în ţara asta, mai ales din punct de vedere economic. Faptul că eu am făcut referire la activitatea S.R.I., referitor la unii oameni de afaceri care, probabil, nu „percutează”, nu înseamnă că am fost sau sunt „bingănitor”. Tu nu vezi cum S.R.I. se spală pe mâini când vine vorba de alde Băsescu?! Crezi că S.R.I.-ul de azi nu practică şantajul fostei Securităţi?! În momentul în care cineva saltă capul, bâşt! Apar tot felul de informaţii, care mai de care mai „clasificate”.
  În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Mazilu, mai citeşte, ş’ai să vezi cât de „contra Securităţii” a fost el. În ’89 tot securiştii au fost cei care au sărit şi au strigat „moarte securiştilor”, de parcă i-ar fi băgat cineva în seamă. Nu-ţi dai seama că a fost un scenariu pus la cale tocmai de oameni de teapa lui Dumitru Mazilu?! În rest, te asigur de respectul meu, mai ales pentru postările tale pline de personalitate, deşi nu întotdeaun ai dreptate, ca şi mine de altfel.
  HAI GERMANIA!

 4. Cine l-a facut pe vacar milionar in euro si-a luat partea leului si vegheaza negresit ca taranoiul de Tindarei sa poata cotiza in continuare…

 5. Va mananca mana stanga si va uitati in jur poate poate pica ceva ! Sunt multi „vacari” in tara asta care au ajuns milionari, insa nici nu le trece prin minte sa ajute daramite sa faca ceva benevol unui spital !
  Credeti ca cu d’alde „sorin ” si „danut” care stau toata ziua pe net si comenteaza veti face ceva ? ASTIA n-ar face ceva nici daca ar fi miliardari, nu milionari ! Lasati-i bai in pace pe cei care fac ceva bun, nu e treaba voastra ce-si prind ei la butoniera ! Asta daca nu va f.te grija de treaba altora. Dar, la cum va stiu eu…

 6. @ sic Păi ne f..e grija, anonimule:)) Acum m-am documentat și io, și văd că peste Ceteraș a dat norocul, l-a împroprietărit un tembel de prefect cu mii de hectare de pădure, și acum trag toți la Ceteraș, ca muștele la rahat, de la popi la politicieni:))Cât despre mine, fii sigur că nu dădeam ceva…mai ales de eram împroprietărit la modul ăsta dubios, cu risc de ani grei de pușcărie:))După cum observ, ca și în alte cazuri, ăștia ce se trezesc în mod dubios cu mulți bani, nu sunt în stare să-i înmulțească dacă nu fac afaceri cu statul.Dacă Ceteraș se vrea dezvoltator imobiliar..s-o facă, dar dacă se prinde-n horă cu politicienii și pune botul la ajutorul bugetului local în ceea ce privește infrastructura și utilitățile, s-ar putea să rămână cu banii luați de politruci ….și f…t și răs…de presă, ba-și leagă și ceva penal de coadă, dacă nu cotizează întruna la baroneți și la organe:))))

 7. Bai comentatorilor basisti aveti voi idee cat bine a facut omul asta,aveti voi idee cate familii a scapat de la moarte,cati bani baga in proiecte caritabile care fac bine omului amarat?Nu mai comentati nimic la adresa lu’ Ceteras pt. ca OMUL asta are suflet,un suflet mare.Eu il cunost de cel putin 25 de ani si a ramas acelasi Gheorghe Ceteras ,cu suflet si sensibilitate la cei napastuiti,asa ca terminati cu aiurelile astea de comentarii…

  1. Pe cuvântul tău? Adică, toţi cei care l-au dibuit pe „omul tău” ca făcând matrapazlâcuri – cu pădurile alea, mai ales! – sunt, chipurile, nu numai interesaţi să obţină ceva de la el, ci mai sunt şi insensibili la actele de caritate pe care bietul de el le face din „prea plinul lui dobândit prin muncă cinstită” aşa-i? Atunci, bine, ce să-ţi mai zic!

 8. Vacarul borfas e tot in libertate???Face pe marinimosul cu cateva zeci de mii cand el a furat milioane de la popor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *