Fiscul vă invită să investiţi în emisiuni de stat!

* Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei

 Titlurile de stat Tezaur au fost emise în data de 4 februarie 2019, cu scadenţe la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt FISC ILneimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

– între 4 şi 22 februarie 2019 de la unităţile Trezoreriei Statului;

– între 4 şi 21 februarie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Poştei Române, din mediul urban, şi până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro(secţiunea Tezaur), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro.

 

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *