Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII” și-a desemnat câștigătorii!

Distribuie articolul:

„Prezervarea tradițiilor este și trebuie să rămână una dintre prioritățile administrației publice, ca mijloc esențial de ancorare în memoria colectivă a valorilor perene care contribuie la dezvoltarea firească a oricărei societăți.” . Pe acest traiect, de păstrare în conștiința publică a ceea ce are mai frumos spațiul ialomițean, se înscrie Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII”, ajuns în acest an la ediția a X-a.” precizează organizatorii acestei manifestări cultural-artistice.   

Evenimentul s-a desfăşurat după un program stabilit de către organizatori.

Astfel, vineri, 7 octombrie, la Slobozia a avut loc Parada Festivalului;

Sâmbătă, 8 octombrie, la site-ul arheologic „Orașul de Floci” situat în comuna Giurgeni:

După deschiderea oficială, au fost desfăşurate o serie de activităţi culturale, spectacole tematice, reconstituiri istorice. Spectacolele artistice au fost susţinute de Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului”, cu soliștii

Nicoleta Rădinciuc Vlad, Ionuț Cocoș și Nicole Dumitrașcu; Formația de dansuri Giurgeni ; Grup instrumental mandoline Giurgeni ; Grup vocal barbatesc „Colinda” Jilavele; Trei Parale; Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” (Chișinău);

Duminică, 9 octombrie, „Orașul de Floci”- Giurgeni a fost gazda : Concursului de Tradiție Culinară Ialomițeană „La Casa Tudorii”. Foarte mulţi dintre participanţi şi-au prezentat priceperea şi în arta culinară. 

Spectacol artistic a fost susţinut de Formaţia de dansuri fete „Florile Bărăganului” Făcăeni; Formația de dansuri fete „Fuiorul” M. Kogălniceanu;  Ansamblul Folcloric „Miorița” Țăndărei, cu soliștii vocali Bianca Bălașa și Alexandra Simoiu; Ansamblul Folcloric „Cununa Bărăganului” Săveni,  cu soliștii vocali Cristina Stanciu și Iuliana Gheorghiță; Grup vocal bărbătesc Ciocile (jud. Brăila); Maria Răducanu; Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu (Chișinău).

Festivalul „LA CASA TUDORII” a debutat la Baza Arheologică și de Expunere Muzeală Orașul de Floci, cu un Concurs între cei care păstrează cel mai bine tradițiile din străbuni, şi care au venit la manifestare cu cele mai apetisante bucate, întrecându-se în una sau mai multe dintre cele patru categorii ale concursului: mâncăruri calde, preparate culinare reci (antreuri), preparate de patiserie și preparate conservate și semiconservate.

S-au înscris la concurs 50 de echipaje din întreg județul, cu 360 de rețete, fiecare dintre ele aducând savoarea bucătăriei tradiționale ialomițene, unice și speciale!

Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII” și-a desemnat câștigătorii!

Iată în continuare tabloul complet al premiilor:

TROFEUL FESTIVALULUI – „MUNTENAȘII” – Munteni Buzău

Categoria ELEVI

Secțiunea MÂNCĂRURI CALDE

Locul I – Școala Profesională „Ion Man” Ion Roată

Locul II – Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia

Locul III – Școala Gimnazială „Constantin Ștefan” Albești

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI)

Locul I – Școala Profesională „Areta Teodorescu” Grivița

Locul II – Școala Profesională Bordușani

Locul III – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE

Locul I – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia

Locul II – Palatul Copiilor Slobozia

Locul III – Școala Gimnazială „Sf. Ierarh Nicolae” Bucu

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE

Locul I – Școala Gimnazială Ciulnița

Locul II – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Fetești

Locul III – Liceul Tehnologic „Al.I. Cuza” Slobozia

Categoria ADULȚI

Secțiunea MÂNCĂRURI CALDE

Locul I – „Bucătarii pricepuți” – Primăria Giurgeni

Locul II – Echipajul ISU Slobozia

Locul III – Primăria Țăndărei

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI)

Locul I – Primăria Ciulnița

Locul II – „Mărculeștencele iscusite” – Mărculești

Locul III – Căminul Cultural Bordușani

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE

Locul I – „Veteranele” – Luciu

Locul II – „Bucătarii salvatori” – ISU Țăndărei

Locul III – Marioara Jipescu – Gheorghe Lazăr

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE

Locul I – „Gospodinele iscusite” – Stelnica

Locul II – „Conacul lui Noro” – Gimbășani

Locul III – Adela și Nineta Mihuț – Poiana.

 

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *