Farm Conect – Târgul Agriculturii Româneşti, ediţia a II-a, şi-a închis porţile

Distribuie articolul:

Ieri, 3 septembrie 2023, a fost ultima din cele 4 zile cât a durat acţiunea dedicată, deopotrivă, agricultorilor şi consumatorilor.

Cea de-a doua ediţie este, deja, considerată ca un real succes al tuturor celor implicaţi. Sute de fermieri, zeci de companii din domeniul agriculturii și zeci de stand-uri unde producătorii locali și meșteșugarii şi-au etalat rodul muncii lor, roadele pământului, au făcut din FarmConent,  –  un Târg al producătorilor, o acţiunea ce s-a dovedit a fi de anvergura proconizată de iniţiatori şi organizatori !

Înfăţişând numerosului public, fel de fel de utilaje agricole, dar şi obiecte meşteşugăreşti menite a reliefa tradiţii lăsate din moşi-strămoşi, Muzeul Național al Agriculturii a fost prezent şi de-această dată. Nici nu se putea altfel, desigur! Cum nu se putea fără a fi şi distracţie, şi posibilitatea de a gusta câte ceva din sumedenie de preparate culinare “de să te lingi pe degete”, cum zice-o vorbă din bătrânui.

Spectacole cu cai, producători locali, companii din domeniul agriculturii și multele alte surprize oferite marelui public, au făcut ca impresiile să fie unele demne de a fi aplaudate.

Alina Creţu, directorul-executiv aş  Forumului APPR este cea care a supervizat toate acţiunile, dovedind, încă o dată, că un astfel de târg este necesar, nu numai agricultorilor, ci şi cetăţenilor dornici de a vedea “pe viu” maşinile şi utilajele cu care se produce o aşa mare varietate de preparate culinare, gastronomice. 

Conferința tematică „Cât de sigură este hrana noastră?” din cadrul FarmConect România, dar şi posibilitatea participării la Ateliere desfăşurate sub tematica: “Școala mea, Natura!”, activităţi menite a stârni imaginația și a dezvolta abilitățile copiilor, într-un mediu distractiv și prietenos, şi-au atins scopul, numărul participanţilor fiind unul uimitor.

 “Cea de-a doua ediție a FarmConect Romania Targul Agriculturii Românești s-a încheiat cu succes. Reușita acestui succes este datorată unor oameni implicați ce au avut încredere că împreună putem organiza un eveniment de  anvergura. În calitate de Presedinte al ACCPT Ialomița doresc să le mulţumesc personal domnilor, Marian Pavel -Președintele Consiliulul Județean Ialomița, domnului Nicolae Sitaru presedinte al FAPPR, domnului Dragos Soare primar al municipiului Slobozia și domnului Marin Nedu.

De asemenea doresc să felicit întreaga echipa FAPPR pentru organizarea excepțională” a declarat domnul Silviu MIHAI.

 “Târgul Agriculturii Românești și-a deschis porțile celei de a doua ediții, la Slobozia, în județul Ialomița, locul unde agricultura este la ea acasă.

Mi-a făcut plăcere să interacționez cu fermierii și producătorii noștri pasionați, care aduc contribuții semnificative la dezvoltarea comunității noastre agricole, iar în acest sens continuăm să susținem proiecte și inițiative pentru o agricultură durabilă și prosperă în județul nostru, mai ales că recoltele de anul acesta au fost puternic diminuate din cauza secetei persistente.

Ploaia abundentă de aseară a venit în semn de bun augur pentru târgul organizat, dar mai ales pentru campania agricolă de toamnă a fermierilor…” a declarat Marian Pavel, ca reprezentant al Consiliului Judeţean Ialomiţa, instituţiue care a finanţat acest mare eveniment agro-industrial.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *