Expoziţia de artă fotografică „CLIPE EFEMERE” a ajuns şi la Slobozia

Distribuie articolul:

Joi 19 mai 2016, în cadrul Centrului Cultural Unesco „Ionel Perlea” din Slobozia, a avut loc lansarea expoziţiei aparţinând artistului Ion Tăbăcaru, care face parte din „Federaţia internaţională de artă fotografică” şi se mândreşte, printre multe alte concursuri câştigate, cu faptul că în anul 2007, s-a clasat pe onorabilul loc 98 în cadrul  „cupei mondiale a fotografilor” aşa cum o denumeşte el, competiţie care s-a desfăşurat în California – Statele Unite ale Americii, şi la care au participat foarte mulţi fotografi din întreaga lume. Întrebat de unde a pornit această D7K_4853
pasiune, domnul Tăbăcaru, ajuns la o vârstă onorabilă, a început să povestească:

Am cochetat o perioadă cu muzica. Am fost vreo 7-8 ani solist de muzică populară la Ansamblul folcloric din Buzău.  Este o întâmplare nefericită pentru mine, la momentul acela, un copil de 19 ani. A trebuit să stau în spital aproape un an de zile, dar acei banii pentru acel concediu medical, pentru că la acea vreme aveam un salariu de 728 de lei, iar cu cei 8 mii şi ceva de lei pe care i-am primit, am luat un acordeon şi un aparat de fotografiat. Acordeonul a rămas şi s-a mucegăit undeva într-un colţ al camerei, iar aparatul foto a rămas dragoste la prima vedere. (…) De 52 de ani mă ocup de fotografie, dar până de curând a fost doar pasiune, pentru că practic eu am trăit din altă profesie. Eu sunt inginer mecanic şi am lucrat în domeniul militar. Fotografia mi-a dat posibilitatea să pun piciorul pe teritoriul a 13 state europene (…). Expoziţii personale am trecut 22 în pliant, dar sunt mai multe. În sală veţi găsi fotografii din Croaţia, Franţa, Germania, Austria, etc.

Accesul în cadrul expoziţiei este gratuit şi va fi disponibil publicului în fiecare zi, în perioada 19 mai – 11 iunie 2016, unde pasionaţii de fotografie dar şi cei interesaţi de artă în general, pot viziona 80 de fotografii atent selecţionate de artist, reprezentând munca recentă a domnului Tăbăcaru, pe parcursul a 5 ani. Totodată merită menţionat faptul că activitatea artistului fotograf este foarte diversificată, în cadrul expoziţiei putând fi admirate fotografii de tip portret sau peisaj, fotografii de tip macro dar şi cu mari artişti de teatru, care au jucat pe scena teatrului din Buzău.

Victor GHINEA

[slideshow_deploy id=’42437′]


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *