Ex-viceprimarul Valentin Băcanu şi-a cumpărat garaj pe „daiboj”. Şi în rate!

Distribuie articolul:

Ştia c-o să pice! Şi ce şi-a zis, probabil; să-şi „tragă spuza pe turta lui” mai abitir! Ca să nu plece cu mâna goală, de! Că vorba-aia: Cine împarte, parte-şi face, nu? Ce dacă oraşul duce lipsă de locuri de parcare! Are omul garaj? Are. Poate să-şi cumpere terenul de sub garaj, teren concesionat de la Primăria în care el a fost ditamai şeful? Poate! Şi-atunci, care-i problema?

Sigur că, dacă ne-afundăm în penibilul situaţiilor de acest fel, orice om de bună credinţă ar vedea şi dincolo de aparenţe şi ar zice că dacă nu e ilegal, măcar imoral este! Şi este imoral, deoarece ăia „decât” 22 metri sunt poziţionaţi foarte bine în perimetrul municipiului. Şi pe verticală, pe ăia 22 de metri se poate ridica o mică şi cochetă clădire, aşa cum s-a mai întâmplat pe teritoriul localităţii care, amar de ani, s-a aflat pe mâna (şi) acestui om politic. Unde se poziţionează terenul respectiv? Pe lângă Policlinica cu Plată, pe str. Aleea Rondă. Ce zice, în susţinerea cererii, conducerea de partid şi de stat, din care fac parte colegi de-ai lui Băcanu? Păi, zice-aşa: „ Se aprobă vânzarea terenului către Băcanu Valentin, pe care îl deţine în folosinţă, conform contractului de închiriere pentru terenuri care aparţin domeniului privat, nr. 10 din 31.08.2015, care a edificat pe teren o construcţie cu destinaţie „garaj”, în baza Autorizaţiei de construire nr.10884/ 26.05.2014 (…) Preţul care urmează a fi bacanu elachitat de domnul Băcanu Valentin este de 7.209 lei” . 

Da, aţi citit bine! Cu numai 72 de milioane de lei vechi, viceprimarul care este şi-a „tras” această mică/mare suprafaţă de teren situat în „buricul târgului”! Dar, staţi! Din motive pe care le bănuieşte şi-un prost, viceprimarului i se acordă şi facilităţi la plată. Prin urmare „preţul de vânzare se va achita astfel: avans în valoare de 720 de lei, iar diferenţa de preţ în valoare de 6.488 lei, va fi achitată în rate anuale egale eşalonate pe o perioadă de 5 ani, valoarea ratei fiind de 1.297 lei pe an…”. 

       

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *