Educatoarea filmată că a bătut un copilaş a rămas fără locul de muncă

Distribuie articolul:

A SE REŢINE că femeia s-a filmat (da, chiar ea!) în timp ce îi „punea la punct” pe copii! REVOLTĂROARE imagini despre educatoarea Olga Cojocaru puteţi vedea accesând pagina cetăţeanului Marian Tudorache  https://www.facebook.com/marian.tudorache.7568

După ce nemernica faptă a devenit virală pe Internet,  Inspectoratul Şcolar Ialomiţa a oferit presei acest COMUNICAT DE PRESĂ:

„Având în vedere apariția în spațiul public și pe rețelele de socializare, în data de 13 octombrie, a unei filmări din cadrul unei activități desfășurate la grădinița arondată Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” din Fetești, în care educatoarea a săvârșit un act de violență asupra unui copil participant la activitate, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița face următoarele precizări:

  • În seara zilei de 13 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița s-a autosesizat și a solicitat informații din partea conducerii Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” Fetești cu privire la incident și la circumstanțele în care acesta a avut loc și convocarea în ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al unității în dimineața zilei următoare.
  • În data de 14 octombrie, începând cu ora 7.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” Fetești, la care s-a luat hotărârea privind încetarea contractului individual de muncă pentru doamna educatoare Vasile Olga.
  • O echipă formată din inspectorul școlar general, doamna Mitrea Steluța și inspectorul școlar pentru educație timpurie, doamna Leuștean Mihaela, s-a deplasat în data de 14 octombrie, la ora 7.50, la sediul unității școlare din Fetești, pentru a analiza situația. Au fost prezenți toți factorii implicați, precum și o parte a părinților de la grupa respectivă de preșcolari. Doamna educatoare a negat existența unui act de violență asupra copilului. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița a interzis accesul acesteia în Grădiniță și exercitarea funcției didactice.
  • În același timp, părinții copilului au înaintat o plângere penală împotriva doamnei Vasile Olga, pentru comportament abuziv asupra unui minor, la Poliția Municipiului Fetești.
  • Începând cu data de 14 octombrie, contractul individual de muncă al doamnei educatoare a încetat, urmând ca cercetarea faptei să continue prin ancheta organelor abilitate.
  • Copilul în cauză va fi sprijinit, la solicitarea părinților, pentru a urma un program de consiliere psihopedagogică, acordat de către consilierul școlar al unității de învățământ.

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, aflat sub conducerea doamnei Steluţa MITREA ne-a declarat că instituţia „nu tolerează astfel de comportamente abuzive din partea cadrelor didactice, care încalcă drepturile copiilor la o educație de calitate și care expun în spațiul public imagini cu minori din cadrul activităților didactice, fără acordul prealabil al părinților.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *