DSV Ialomiţa – altă „căruţă de bani” pentru aşa-zisa îmbunătăţire a activităţii…

Distribuie articolul:

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a semnnat două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltarea Rurală (PNDR)

Astfel, în data de 15.11.2019, a fost semnat primul contract de finanțare având ca obiect „Echipamente pentru buna desfășurare a activității de încercare în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, pe termen lung, conform Programelor Naționale de supraveghere și Control a Bolilor Cofinanțate la Animale (Pestă Porcină Africană)”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 99.990 euro. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului. Trei zile mai târziu, respectiv în data de 18.11.2019, a fost semnat cel de-al doilea contract de finanțare având ca obiect „Echipamente necesare realizării analizelor în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară pentru Pestă Porcină Africană”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 100.000 euro.  Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului. Carevasăzică, împreună, cele două contracte îl fac pe Puia să aibă pe mâini vreo 10 MILIARDE lei vechi, ca să facă…ce? Potrivit declaraţiilor DSVSA Ialomiţa, sprijinul acordat prin acestă sub-măsură va contribui la:

►Creşterea capacităţii operaţionale de prevenire a apariţiei epizootiilor şi combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reacţie din partea autorităţilor; Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei publice. Reducerea timpului de rulare a probelor pe aparat la 30 minute, respectiv maximum 1 oră (datorită protocolului de lucru de tip fast), față de aproximativ 2 ore (durata de rulare a probelor cu echipamentele existente în laborator în prezent) are ca rezultat raportarea rapidă a rezultatelor, aspect deosebit de important în cazul probelor pozitive pentru pestă porcină africană, care necesită o intervenție rapidă în teren. DatoPUIArită reducerii timpului de lucru, va crește și capacitatea analitică a laboratorului.

Lipit „ca marca de scrisoare” directorul Puia Mihai „toacă” sume impresionante de bani publici, fără ca, în activitatea de zi cu zi, să se reflecte rezultatul măsurilor pe care DSVSA Ialomiţa le iau cu cei care atentează, zi de zi, la calitatea producţiei ce iese din abatoare şi fabrici, la calitatea produselor vândute în magazine, în Pieţe, Oboare şi Târguri…Faptul că acest „priceputeanu” este în funcţie de atâta amar de ani, nu demonstrează că este de neînlocuit, ci mai degrabă că face ce trebuie pentru ca Partidele succedate la Putere să-l păstreze în funcţie. Ce face, nu şti,. Şi chiar dacă bănuim, nu vă putem spune! Vă spunem doar că, în atâta amar de ani, nu a desfăşurat nicio o conferinţă de presă, pe nici o problemă ce ţine de siguranţa alimentelor. Din când în când, mai mult fiindcă am forţat noi „nota”, prefectul Gigi Petre a cartadicsit să-l invite pe musiu Puia să raporteze despre ce fac el şi subaternii lui, cu sănătatea alimentelor pe care le mâncăm noi, consumatorii.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *