Drumurile judeţene – o marotă populistă a CJI

Distribuie articolul:

Primarii, indiferent de culoarea lor politică, stau cu mâna întinsă către bugetul Consiliului Judeţean Ialomiţa, aşteptând ca onor conducerea de partid şi de stat să le aloce niscaiva fonduri, din care să-şi respecte şi ei promisiunile făcute în campanie.

Ştiind că dacă le dă bani, mulţi dintre primari îi vor şi „pupa ghiulul”, Victor Moraru DJ 2017Moraru lasă impresia că a şi gândit un plan strategic, măcar în ceea ce priveşte drumurile judeţene. Că el s-a inspirat atât de mult din „Planul” cu dezideratele lui Ciupercă, predecesorului lui , aproape că nici nu mai contează. Ce contează este să afle toţi primarii că, în cadrul sedintei Comisiei economico-financiară şi agricultură, au fost discutate nu mai puţin de 16 proiecte de Hotărâre care urmează a figura pe ordinea de zi a şedinţei consiliului judeţean de joi 16 februarie 2017.

Citind titlurile proiectelor mi-am amintit că ele au mai figurat şi în alte legislaturi, consilierii judeţeni de-atunci aprobându-le şi…, mai apoi, uitându-le! Cum ştim că mulţi dintre consilierii de azi au fost şi ieri în legislativul judeţean, nu putem să nu-i întrebăm dacă au suficiente informaţii despre proiectele începute şi neterminate? Poate au o părere de împărtăşit cu presa şi cu contribuabilii. Şi-i mai întrebăm şi despre vinovăţia care planează (sau aşa ar trebui!) şi asupra celor care n-au urmărit îndeaproape calitatea lucrărilor, nu? Poate vor vrea să bifeze ultima intervenţie asupra carosabilului, pentru fiecare dintre Drumurile Judeţene peste care CJI a „turnat” sume importante de bani publici? Şi nu ne referim numai la asfaltare ci, MAI ALES, la prea moraru si ciuperca FBdesele „plombări” în care, există suspiciunea rezonabilă, că s-au tot „îngropat” banii publici aflaţi la îndemâna lui Ciupercă, Vâlcan şi „echipa” de specialişti din CJI? Ce ziceţi domnilor consilieri, vă interesează o asemenea abordare a cheltuielilor previzionate pentru aceste DJ, pe care vi le prezentăm aşa cum vă sunt supuse votului?

 Proiectele de hotărâre au vizat modificări la următoarele obiective de investiţii: 
–  Modernizare drum județean Căzănești – Cocora
–  Modernizare drum județean Mărculești-Bucu
–  Modernizare drum județean Grivița – Smirna – Iazu – Scînteia – Valea CJI psdCiorii

–  Modernizarea drumurilor județene localitățile Drăgoești – Roșiori – Movilița – Dridu , dar şi localitățile Dridu – Fierbinți Târg – limită județ Ilfov, localitățile Dridu – Jilavele și limită județ Călărași – Sinești

–  Modernizare tronson Coșereni – Axintele – Orezu  
–  Reabilitare Grivița – Traian 
–  Modernizare Buești – Ivănești -Ion Ghica-Ciulnița-Cosâmbești-Mărculești 
– Modernizare Colelia – Cocora 
–  Modernizare Pod peste râul Prahova la Dridu, 
–  Restaurare și conservare Biserica deD7K_7155 lemn Sf. Nicolae
– Reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric Orașul de Floci
– Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey.  Alte proiecte ce urmează a fi discutate – „iar şi iarăşi” – vizează închirierea sau arendarea unor terenuri agricole neproductive sau cu destinație agricolă în extravilanul localităților Giurgeni, Gura Ialomiței și Vlădeni, precum şi demersurile Consiliului Județean Ialomiţa privind preluarea aeroportului de la Alexeni.

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Drumurile judeţene – o marotă populistă a CJI

  1. in ceea ce priveste drumul Cazanesti Cocora, trebuie sesizat DNA ,pentru ca a fost plombat in noiembrie si la ora actuala, in proportie de 70% a ajuns la starea de dinaintea interventiei, asa ca la treaba..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *