Dragoş Soare – preşedintele PNL Ialomiţa: „Noi n-am pierdut, n-am câştigat, suntem tot acolo!”

Distribuie articolul:

Slobozia. Ialomiţa. Alegeri Parlamentare. 6 Decembrie 2020, ziua Sfântului Nicolae. Firul scurt al poveştii cu final nefericit se deapănă astfel: pe când românii căutau în ghete şi ghetuţe ca…să vadă ce le-a adus Moşu’, în circumscripţia electorală nr. 23, un număr mic de ialomiţeni au fost atât de cuminţi încât s-au urnit să şi voteze.

Văzând, în sfârşit, cum a ajuns întregul judeţ, nu numai halul în care arată municipiul-reşedinţă de judeţ, locuitorii Sloboziei au hotărât că a venit vremea să le arate politicienilor că prezenţa la vot e singura modalitate prin care cetăţenii mai pot sancţiona clasa politică. Convinşi fiind că nu mai pot recurge doar la a alege „răul cel mai mic” (sau să-i „omoare” cu pixul pe toţi, astfel anulând Buletinul de vot), ialomiţenii au hotărât să rămână acasă, lângă brad. Un brad din plastic, căci Ialomiţa este un judeţ sărac…

Şi-au stat acasă vreo 70 % dintre alegători. Doar 30% s-au prezentat în Secţiile de votare. Dintre aceştia 30%, vreo 25% au votat PNL. L-am întrebat pe preşedintele Organizaţiei PNL Ialomiţa cum comentează prezenţa foarte slabă la urne, şi iată răspunsul primit: „ Un rezultat sub aşteptări. În primul rând, din punct de vedere al participării la vot. Este un vot negativ dat nouă, politicianilor! Motivele sunt foarte clare. Probabil, sunt legate şi de situaţia pandemică în care ne aflăm. Cred că am transmis greşit sau că oamenii au înţeles greşit mesajele pe care le-am transmis noi. Sau noi nu le-am transmis aşa cum trebuia. Ca în fizică, principiul este că „Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă!

Argint pentru PSD, şi bronz pentru PNL

Locul întâi la numărul de parlamentari trimişi de către ialomiţenii prezenţi la vot, aşa după cum deja aţi aflat, îl ocupă formaţiunea politică nou înfiinţată, ce poară denumirea: AUR. C-aşa-i fala la români, de! Ne referim, desigur, la denumirea stridentă ca… şi agitaţia candidaţilor AUR în campania elctorală. Dar, asta este deja istorie, iar dacă am ales să nu-i popularizăm în campanie, nu înseamnă că nu o să fim „geană” pe parlamentarii de Ialomiţa trimişi „sub auspiciile” votului obţinut de AUR!

Ce a avut de spus preledintele PNL Ialomiţa, cu referire la acest „Făt-frumos”, cel ce pare a fi născut, nu din spuma Mării, ca în poveşti, ci din „spumele” pe care electoratul le-a tot făcut la gură, în cei 30 de ani de când politicienii îşi bat joc de Ţară, de Popor? A zis că e (…) un rezultat extrem de ciudat, şi un rezultat neaşteptat al acestei noi formaţiuni AUR, care a dovedit, încă o dată, că Ialomiţa este un judeţ care răspunde doar la emoţie, câştigând, astfel, după părerea mea, mai puţin meritat, trei mandate de parlamentari. Doi senatori şi un deputat a câştigat AUR Ialomiţa. Enorm!

Şi-apoi, ca şi când AUR ar fi fost de-o „cantitate neglijabilă”, domnul Dragoş Soare a continuat peroraţia/variaţiune pe aceeaşi temă, zicând: „ Noi n-am am pierdut, n-am câştigat, suntem tot acolo! De la Ialomiţa, în Parlamentul României merge doamna Luminiţa BARCARI. Noi aveam tot un singur parlamentar, un deputat. N-am pierdut, n-am câştigat, am rămas tot acolo. Ne aşteaptă o muncă de patru ani, în faţă. N-am putut, au fost schimbări de fond, la nivelul Organizaţiei judeţene, şi nu s-au putut implementa noile strategii, atât de repede ca să scoatem un rezultat mai bun. ( nota redacţiei: se referă la faptul că, din cauza rezultatelor proaste obţinute de PNL Ialomiţa la alegerile locale, premierul Orban l-a demis pe Tinel Gheorghe. Acum, fiindcă Orban nu mai e premier, Dragoş Soare poate sta liniştit, căci nu are cine să-l detroneze pentru rezultatele la fel de proaste!)   

Căci, şi municipiul-reşedinţă de judeţ, Slobozia, a înregistrat doar 29- 30% prezenţa la vot! Cel mai mic procent din istoria acestei localităţi, a acestui judeţ. L-am întrebat pe preşedintele PNL Ialomiţa dacă se gândeşte să întocmească un Plan, astfel încât membri organizaţiei să fie, realmente, activi în localităţile care au înregistrat o îngrijorătoare scădere a încrederii în necesitatea votului? „ Cu siguranţă aşa vom face! mici procente reprezentând prezenţa la vot!” a conchis domnul Dragoş Soare – preşedintele PNL Ialomiţa.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *