„DONAREA TA, SALVAREA MEA!” – campanie naţională de donare de sânge

Distribuie articolul:

Echipa „Donează sânge, fii erou!”Slobozia organizează în perioada 11-15 decembrie, o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița,Slobozia, pe str. Răzoare, nr.3.

„Voluntarii proiectului nostru vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 8:00-15:00, asistând personalul și oferind surprize donatorilor. De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun. Prin campania noastră ne propunem să promovăm donarea de sânge în Slobozia și astfel să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge!”

Organizatorii spun că este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: peste 50 kg;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveţi alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenţii chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenţii stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu urmaţi vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele şi mineralele, de exemplu vitamina C şi Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat şi să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiţi în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării; Donează sânge, fii erou! este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

FLOAREA BIANCA-ANDREEA, COORDONATOR AL ORASULUI SLOBOZIA IN CADRUL CAMPANIEI


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *