Doar 3 din 30 de IMM-uri…

Distribuie articolul:

*Nu, titlul nu a fost scris pentru a vă duce cu gândul la un nou joc de genul binecunoscutului „6 din 49”, ci reprezintă „deschiderea” spre jocul de-a investiţiile care poartă marca PSD.

IMM platformaAmenajarea Parcului Industrial pentru IMM-uri de la Slobozia a costat peste 170 de miliarde de lei vechi. Cum cineva trebuia să supravegheze atât toate cele câte s-au făcut, dar şi pe cele care se vor mai face acolo, graţie gândirii strategului edil-şef s-a înfiinţat SC Platforma Industrială IMM Slobozia SRL. Situaţia financiar-economică a acestei firme care administrează aşa-numitul Parc Industrial al IMM-urilor este una care dovedeşte cât de defectuos este managementul atunci când pe mâna unora sunt lăsate activele – mobile şi imobile! – aparţinând statului, în speţă Primăriei municipiului Slobozia. Spun asta având în vedere că până la începerea operaţiunii de cheltuire a banilor publici pentru acest obiectiv care, chipurile, ar fi unul chiar strategic pentru dezvoltarea mediului de afaceri, onor primarul şi grupul (infracţional, spun cei care şi-au băgat în cârd cu ei!) de consilieri care, de ani şi ani votează „pentru” cheltuirea banilor, dar nu răspund în nici un fel atunci când, iată, se dovedeşte că banii au fost cheltuiţi, cel puţin nejudicios…
Pe cele 15 hectare puse la dispoziţia Patronatului IMM-urilor, ONG condus IMM marian costea  4de domnul Marian Costea (patronul SC Gamatel) urmau a-şi desfăşura activitatea un număr de peste 30 de investitori privaţi, firme care ar fi trebuit să creeze peste 700 de locuri de muncă.
Doar că, aşa cum s-a întâmplat cu foarte multe dintre obiectivele de investiţii (adică acele lucră(tu)ri pentru care s-au cheltuit bani publici pentru a întocmi documentaţia necesară, SF, proiect, etc.) şi-aceasta a fost doar sedusă şi abandonată de către „băieţii deştepţi” de prin Compartimentele, Birourile din subordinea Direcţiilor de prin Primăria municipiului Slobozia.
Luna trecută, cu ocazia desfăşurării primei licitaţii în vederea atribuirii parcelelor având ca destinaţie construirea de hale de producţie, s-au prezentat, din păcate, doar 3 din cei 30 de investitori cu care se lăudau iniţiatorii acestui megaproiect. Facsimilul alăturat vă înfăţişează ochilorIMM oct 2014 lista lui Marian Costea, iniţiatorul de facto al acestui parteneriat public-privat. Din păcate, dintre toate aceste societăţi comerciale, doar binecunoscuta firmă autohtonă Teletext (cea care intenţionează să construiască acolo un depozit şi un Laborator de analize pentru preparatele din lapte) şi ceva mai puţin cunoscutele firme S.C Artesans del Sucre (o firmă spaniolă care produce bomboane, şi care-şi are sediul social în comuna Bucu) şi S.C Osmet (o firmă cu profil tehnic, din domeniul construcţii) sunt singurele care au concesionat suprafeţe, acestea fiind cuprinse între 4.100 şi 10.000 mp. De ce au renunţat toţi ceilalţi care apar în lista depusă la dosarul cauzei…pierdute? Unii spun că din cauza crizei financiare, cea care i-a determinat pe antreprenori, pe investitori să nu se mai avânte spre noi orizonturi economice. Alţii, pe la colţuri, spun că, de fapt, lista a fost „băgată la înaintare” pentru ca alea 15 hectare să „înghită” purcoiul de bani pe care i-au încasat firmele aflate în graţiile primarului Stoica şi camarilei PSD. Căci, să nu uităm, în comparaţie cu cealaltă megalomană lucrare edilitar-gospodărească ce poartă amprenta mâinilor PSD-iştilor (e vorba despre lucrarea de modernizare Piaţa Revoluţiei) pentru utilităţile deja existente acolo, pe Platforma IMM-urilor, contribuţia de la bugetul Consiliului local al municipiului Sloboziei a fost de 50 la sută, ceea ce înseamnă foarte mulţi bani! Pentru cei ce au nevoie de dovada împărţirii procentuale a banilor ataşăm ce scrie în documentele oficiale, în speranţa că acei ce se dovedesc a fi  mai cârcotaşi decât noi vor face procent din valoarea eligibilă. Aşadar, asta scrie, asta titrăm :  „Unitatea Administrativ-Teritoriala Slobozia a semnat, in calitate de beneficiar, la jumatatea anului trecut contractul de finantare pentru proiectul „Utilitati platforma industriala IMM – Slobozia” din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, pentru care a primit fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniul „Centre urbane”. Valoarea totala a acestuia este de 17.420.877,84 lei, din care 13.224.387 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 5.421.998,67 lei, fonduri bugetul national: 1.190.194,83 lei, contributia eligibila a beneficiarului: 6.612.193,50 lei).”
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *