Deşi considerată inoportună, extinderea sediului Poliţiei Locale e în lucru…

Distribuie articolul:

În timp ce în România e pe cale să se producă o schimbare majoră în ceea ce priveşte funcţionarea unei asemenea structuri organizatorice de nivel instituţional, în timp ce pe reţelele de socializare, nu puţini sunt cei care contestă eficienţa Poliţiei locale, iar acuzaţiile din care se desprinde ideea că Poliţia Locală ar fi doar un mijloc de coerciţie aflat la (înde)mâna primarilor, în Slobozia, Politia Locală îşi vede liniştită de treabă. Ba chiar se dezvoltă. Şi se dezvoltă, nu numai în ceea ce priveşte organigrama abaza 2cuprinzând un număr de salariaţi deloc mic, aşa cum îi place domnului Laurenţiu Abaza să se plângă, ci şi ca suprafaţă destinată activităţii.

Din motive care i s-au părut justificate, domnul Abaza, şeful Poliţiei locale,  i-a solicitat ex-primarului Stoica să iniţieze un proiect de Hotărâre a Consiliului Local prin care să se aprobe un Studiu de Fezabilitate (S.F) care să stea la baza cheltuirii banilor publici pentru mărirea sediului instituţiei aflată în directa subordine a primarului. APV-ist şi, deci, învăţat să dea ordin, Stoica a iniţiat un proiect de Hotărâre în care ce-a zis a şi părut că consileur Cezar Zamfiri-a convins pe consilierii locali ai PSD-Lui.

Mai puţin convins a fost liberalul Cezar Zamfir , ex-viceprimarul Primăriei municipiului Slobozia. Aşa se face că după ce-a văzut că „a trecut” şi a devenit Hotărâre propunerea tandemului Stoica – Abaza (H.C.L. nr. 179/30.10.2014 privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului „Extindere sediu Poliția Locală”,  consilierul Cezar Zamfir a scris o Expunere de motive înregistrată cu nr. 69120 / 20.11.2014, în care stipula că propune „ …abrogarea HCL 179/30.10.2014. Motivele (…) sunt legate de preţul construcţiei, cu mult faţă de media preţului mediu al pietii imobiliare locale şi regionale. Astfel, preţul construcţiei per metru pătrat propus prin Studiul de Fezabilitate este de 8791 RON care înseamnă circa 1950 Euro”. Inutil să vă mai spun că propunerea a rămas fără ecou în conştiinţa celorlalţi consilieri locali. Dar, nu-i inutil să vă spun că în timp ce mulţi dintre patroni îşi înghesuie afacerile în spaţii mici, iar multe alte categorii socio-profesionale stau „claie peste grămadă” , ba la serviciu, ba acasă, iată Poliţia Local a municipiului Slobozia îşi ridică măreţ sediu. Cât de mult ne costă această altă clădire alipită celei care s-a construit doar în urmă cu doi-trei ani, o să aflăm şi o să vă comunicăm. La fel şi cine execută lucrarea! Până atunci, vă mai spunem doar că noua locaţie va să fie funcţional în scurtă vreme dacă muncitorii lucrează la… „foc continuu”, cât e ziulica de lungă şi căldura de mare, monşer!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *