Deputatul Tinel Gheorghe şi primarul Dragoş Soare îşi aruncă replici dăunătoare

Distribuie articolul:

Nici nu s-a uscat tuşul pe locul ştampilat pe buletinele de vot, că au şi început a se vedea scântei în ochii liberalilor care, până mai ieri, se luptau cu PSD, iar azi, iată-i cum se luptă între ei pentru o funcţie, nu pentru o idee! Păcat este că nici unul, nici celălalt, nu par a fi înţeles cât de tare poate dăuna Organizaţiei Judeţene a PNL, o astfel de atitudine din care riscă să înceapă a se revărsa zoaie, ca urmare a faptului că îşi vor spăla rufele în public!

Ce s-a întâmplat? S-a întâmplat că, aşa cum a făcut pe toată perioada mandatului, şi-anume a desfăşurat, lunar, conferinţe de presă la sediul Organizaţiei Judeţene Ialomiţa a PNL, deputatul Tinel Gheorghe s-a întâlnit cu presa locală şi, din vorbă-n vorbă, urmare a întrebărilor adresate de jurnalşti, a spus că şi-a depus candidatuira pentru un nou mandat. Căci, alegerile parlamentare bat la uşă, iar noi, jurnaliştii, vrem să ştim din vreme pe cine luăm „la tocat” pentru ca locuitorii acestui judeţ să-şi cunoască din vreme aleşii! Cum a aflat ce a declarat deputatul Tinel Gheorghe, primarul Dragoş Soare a şi publicat pe pagina lui de facebook „un comunicat important pentru Ţară”. Imediat ce a citit, fiindcă nu „-i-a picat” bine, Tinel Gheorghe a replicat.

Redăm mai jos ce zis-a şi unul şi altul…            

În calitate de Președinte Interimar al PNL Ialomița, mă văd nevoit să fac câteva clarificări cu privire la câteva informații apărute în spațiul public astăzi, urmare a conferinței de presă susținută de dl. Deputat Tinel Gheorghe.

Partidul Național Liberal, filiala Ialomița, se află în mijlocul procedurilor de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020. Acest lucru înseamnă că în acestă perioadă orice membru PNL își poate depune candidatura pentru un loc pe listele PNL pentru Camera Deputaților sau Senat. Nu există niciun fel de decizie, nici la nivel local, nici la nivel național, cu privire la numele candidaților PNL Ialomița pentru alegerile parlamentare. Deciziile privind candidaturile PNL Ialomița se iau conform statutului PNL în forurile interne decizionale, în acest sens urmând ca până pe data de 15 octombrie conducerea partidului să se reunească, să analizeze dosarele candidaților, iar membrii biroului de conducere să decidă prin vot care sunt reprezentanții partidului nostru pentru alegerile parlamentare. Dl. Deputat Tinel Gheorghe este unul din cei care și-au depus zilele acestea candidatura internă pentru a fi desemnat candidat pentru Camera Deputaților. Pentru toate deciziile interne, eu, împreună cu Biroul Județean Interimar al PNL Ialomița, sunt garantul respectării legii noastre interne -Statutul PNL. Doar decizia forului interior de conducere poate stabili cine sunt candidații PNL Ialomița pentru alegerile parlamentare, precum și ordinea pe listă. În calitate de Președinte Interimar al PNL Ialomița, subliniez faptul că orice declarație publică a dl. Deputat Tinel Gheorghe cu privire la o susținere a filialei Ialomița a PNL pentru candidatura dumnealui pe listele PNL pentru alegerile parlamentare este prematură și, din punctul meu de vedere, lipsită de fair-play față de ceilalți colegi ai noștri care au înțeles că acum este momentul pentru o campanie internă, fără a se folosi de declarații publice în mass-media.

Replica deputatului Tinel

Faţă de afirmațiile făcute în această seară de Președintele Interimar al PNL Ialomiţa, dl. Dragos Soare, pe rețelele de socializare, fac următoarele precizări :

– sunt de mai bine de 12 ani o persoana publică cu destula notorietate, spun eu, dat fiind și faptul că până în urmă o săptămâna am avut, timp de 5 ani, și funcția de Președinte Ales al PNL Ialomita, pe lângă cea de deputat pe care o am în continuare dar și de membru cu rang de vicepreședinte în Biroul Executiv Național al PNL. În consecință am tot fost întrebat de mai mulți jurnaliști din presa centrală și locală dacă voi mai candida sau nu la alegerile parlamentare din 06.12.2020? Le-am răspuns celor care m-au tot întrebat că voi organiza o conferința de presă la cabinetul meu parlamentar din Slobozia și voi informa opinia publică cu privire la acest aspect. Ceea ce am și făcut de altfel, astăzi, anunțând că mi-am depus candidatura pentru alegerile parlamentare din 06.12.2020, la secretariatul PNL Ialomiţa. Mărturisesc că nu înțeleg ce prevederi statutare am încălcat că doar nu am anunțat ca am și fost validat de Comitetul Director Județean al PNL Ialomiţa! Acest lucru urmează să se întâmple, conform procedurilor interne ale PNL în perioada următoare! De altfel, anunțul meu de astăzi nu lezează în nici un fel dreptul colegilor mei de partid de a-și depune fiecare candidatura, așa cum am făcut-o eu! Ce mă surprinde este însă faptul că la nici o săptămâna de la numire, dl Președinte interimar Dragos Soare pare că a uitat faptul ca timp de aproape 5 ani mi-a stat alături, ca unul dintre principalii mei colaboratori, împreună și cu alți colegi, mergând cot la cot, din localitate în localitate, construind cărămidă cu cărămidă o organizație județeană puternică care aproape se bate de la egal la egal cu PSD fie că vorbim de alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale! Faptul că s-a câștigat Municipiul Slobozia la alegerile locale din acest an, pentru prima de la revoluție, îndrăznesc să spun ca este urmare a efortului colectiv făcut în ultimii 5 ani, fără să încerc sa diminuez în nici un fel aportul deosebit al candidatului și al organizației municipale Slobozia! Referitor la afirmația mea generată de răspunsul la întrebarea unui jurnalist din sala de conferința: „ dacă pentru obținerea și validarea candidaturii la alegerile parlamentare din 06.12.2020 am și sprijinul conducerii centrale a partidului ?” precizez că nu am făcut altceva decât sa fac publică o înțelegere parafată între 3 (trei) persoane, de mine, de dl deputat Mihai Găina și de dl Președinte Ludovic Orban, înțelegere făcută înainte de căderea guvernului PSD condus de V. Dăncilă ! Față de cele precizate mai sus vă asigur, dle Președinte interimar Dragos Soare, că voi rămâne în continuare același om cu care dvs ați colaborat în ultimii 5 ani !

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *