Deputatul Tinel Gheorghe – replică dată preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ

„Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a apărut pe un post de televiziune și s-a împăunat cu luarea unor măsuri care nu-i aparțin sub nicio formă. Din contră, a încercat prin toate mijloacele să se împotrivească la tot ce trebuia făcut în județul Ialomița. Spune că a cerut în urmă cu 2-3 săptămâni aplicarea măsurii de carantinare a orașului Țăndărei.
Stimabile, habar nu ai despre ce vorbești! Și în urmă cu două zile, când DSP a propus pe baza anchetelor epidemiologice carantinarea orașului în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dvs v-ați opus, împreună cu primarul orașului, Nicoleta Toma. S-a cerut de două săptămâni, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să se stabilească voluntarii la nivelului fiecărei UAT, inclusiv a Consiliului Județean, care să se deplaseze în teritoriu pentru a ajuta persoanele cu dificultăți în această perioadă. Ați transmis lista cu acei voluntari? Oamenii, care vor face benevol această muncă, nu se pot plimba de capul lor fără a fi instruiți de DSP și echipați corespunzător cu mănuși, măști și combinezoane. Mai ales într-un focar de carantină.Mai mult decât atât, vi s-a cerut să faceți lista cu persoanele cu probleme deosebite. Ați făcut-o? Habar nu aveți de voi și vă arogați merite care nu vă aparțin. Vi s-a cerut, atât dvs cât și Marianei Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, să întocmiți documentația pentru autorizația PCR-ul pe care unitatea medicală îl are în dotare în vederea efectuării de teste pentru COVID-19. De 10 zile se roagă directorul Dan Noel (DSP Ialomița) de amândoi ca să depuneți documentele pentru autorizare, astfel încât testele să se facă în Ialomița și să nu se mai meargă la București sau în altă parte. Despre ce discutăm?! Ar trebui să vi se facă plângeri penale pentru ce faceți dvs, dle Victor Moraru, dar și Nicoleta Toma și Mariana Iancu. Ce argumente existau la începutul lunii martie ca orașul Țăndărei să intre în carantină, dle Moraru? Pe ce vă bazați în acel moment ca să se poată închide orașul? Ordonanța privind instituirea stării de urgență a fost emisă de președintele Iohannis în data de 15 martie. Cum se putea institui atunci carantina?
Dle Moraru, sunteți șeful Consiliului Județean Ialomița și ar trebui să aveți alte preocupări, nu acelea de a vă face campanie electorală! Responsabilitatea dvs este de a aloca resurse bugetare pentru ceea ce este necesar să se achiziționeze în acest moment de către unitățile medicale județene. În schimb, dvs ați redirecționat 27 de miliarde lei de la bugetul județului pentru amenajarea unui heliport. Știați ce va urma! De ce nu ați pregătit spitalele din județ cu tot ce este necesar? Credeți că este suficientă aparatura achiziționată sau echipamentele ținând cont că primarul orașului Țăndărei nu a mișcat un deget să țină izolații la domiciliu?
Faceți ce aveți dvs de făcut în acest moment și lăsați gargara politică, nu vă atribuiți merite pe care nu le aveți. Cetățenii sunt cei care vor decide dacă să vă laude în vreun fel sau nu!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *