Deputatul Ştefan Muşoiu participă la negocierile pentru intrarea în Schengen

Distribuie articolul:

Convins fiind că România chiar merită să fie în Schengen, Ştefan MUŞOIU – deputatul ales de ialomiţeni ca să-i reprezinte în Parlamentul României se arată mândru de demersurile pe care le face în această direcţie. Şi transmite celor interesaţi de stadiul negocierilor pe care europarlamentarii şi, deopotrivă, parlamentarii români le poartă cu „partea adversă”, dar şi cu cei care ne-au susţinut şi trebuie convinşi să nu renunţe la susţinere!

Iată ce a declarat deputatul Muşoiu:      

„Pregătim integrarea în spațiul Schengen și prin dialogul cu parlamentarii austrieci Integrarea în spațiul Schengen, în acest an, trebuie să redevină o prioritate națională pentru România!

În calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, voi intensifica dialogurile cu ambasadorii și omologii din toate țările membre UE pentru accederea cât mai rapidă a țării noastre în acest spațiu comunitar.

Am avut, astăzi, alături de colegii mei din Comisie, o întâlnirea oficială cu o delegație parlamentară austriacă, condusă de deputatul Beate Meinl-Reisinger, președintele partidului NEOS, cu scopul de a avansa către identificarea unei căi de soluționare comună și care să ducă la un vot pozitiv al Vienei.

Am subliniat că este nevoie să continuăm dialogul constructiv și pragmatic la toate nivelurile, inclusiv la cel parlamentar, pentru a restabili încrederea care a modelat constant relațiile dintre România și Austria.

De asemenea, le-am precizat colegilor deputați străini că sprijinul lor este deosebit de important pentru a promova extinderea Schengen în vederea consolidării acestui spațiu, dar și pentru a demonstra că vetoul acordat nu este unanim împărtășit la nivelul opiniei politice din Austria.

Oficialii austrieci au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase, având în vedere bunele relații economice dintre cele două țări, precum și excelenta colaborare dintre autorități în promovarea de inițiative comune, necesare consolidării securității frontierelor și combaterii migrației ilegale.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *