Deputata Luminiţa Barcari a votat pentru “Ziua Părinţilor de Îngeri”

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ

Femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează, precum și persoana singură din familia monoparentală nu vor mai putea fi obligate să presteze muncă de noapte, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de Camera Deputaților.

Mamele din familiile monoparentale se confruntă deseori cu provocări financiare și logistice delicate, pentru a-și îndeplini rolul de părinte și a-și asigura traiul zilnic, pentru ele și copii, tocmai de aceea am votat cu toată inima acest proiect de lege.

Noile măsuri vin în sprijinul părinților singuri care, în lipsa unui sprijin din familia extinsă sau a unei bone, nu își pot lăsa copiii singuri peste noapte precum și a femeilor gravide, cele care au născut recent sau alăptează, pentru care această măsură este impetuos necesară pentru sănătatea lor și a bebelușilor.

În calitate de mamă și bunică sunt convinsă cred cu tărie că acest proiect de lege reprezintă un pas înainte făcut pentru bunăstarea părinților și va aduce un echilibru între viața de familie și cea profesională.

De asemenea, mi-am dat votul și pentru un alt proiect deosebit de important care prevede instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua națională de comemorare a copiilor decedați în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată «Ziua Părinților de Îngeri».

Proiectul prevede acces gratuit la zece ședințe de consiliere psihologică, pe o perioadă de 6 luni de la data decesului, pentru părinții care au trecut printr-o astfel de experiență.

De asemenea, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale vor putea organiza evenimente și activități publice cu scopul de a marca «Zilei Părinţilor de Îngeri»,.

Deputat PNL Rodica-Luminița Barcari Circumscripţia 23 Ialomița


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *