Declaraţia de avere, la vedere !

Distribuie articolul:

 

Din dorinţa de a arăta tuturor cititorilor „în ce ape se scaldă” oamenii politici, directori de instituţii şi diverse alte persoane despre care ar fi interesaţi cetăţenii acestui judeţ, am înfiinţat această rubrică în  care vom lua la „puricat” declaraţiile de avere ale celor care decid şi/ sau conduc destinele ialomiţenilor. Aşa încât, în fiecare săptămână vă vom prezenta „ C.V.-ul financiar” al oamenilor aflaţi în funcţii de conducere şi plătiţi din banii noştri, ai tuturor contribuabililor.

 Astăzi, directorul MIHAI PUIA

În urmă cu ceva vreme, comentam lipsa unei declaraţii de avere a domnului director executiv a D.S.V.S.A Ialomiţa, Puia Mihai. După îndelungi căutări, am dat în sfârşit de această mult discutată declaraţie de avere, depusă în 2012, declaraţie care, chiar şi odată găsită este la fel de misterioasă precum acel OZN ce a lovit cometa din Rusia acum câteva luni. Spunem asta pentru că cineva, probabil chiar domnul Puia, a ţinut să aplice un strat de culoare pentru a ascunde unele rânduri din această declaraţie. Probabil aşa fac cei ce se simt cu musca pe căciulă şi care, în paranoia lor, au impresia că cineva ar putea să vină la uşa lor, la fix ora şase dimineaţa, să le răpească bucăţica aia de şi-au însuşit-o, la rândul lor, din bugetele instituţiilor pe care le conduc. Aşadar, începem prin a vă spune că domn’ director, între anii 2001 şi 2002 şi-a achiziţionat două terenuri agricole, unul în Slobozia şi un altul în Scânteia. El mai are declarate două terenuri intravilane în Slobozia, unul în suprafaţă de fix 1.688 mp dobândit prin moştenire, pe care există şi o casă de 279 mp, iar celălalt luat în concesiune şi având suprafaţa de 450 mp pe care şi-a construit o casă de 361 mp. În anul 2010, în plină criză financiară, şi-a cumpărat un alt teren intravilan de 440 mp şi o casă de 110 mp în localitatea Buşteni, judeţul Prahova, împreună cu un domn Crişan M. Ce legătură există între cei doi, nu face subiectul articolului de astăzi, deşi gurile rele spun că ar fi o incompatibilitate între funcţiile celor doi domni, având în vedere neregulile ce s-ar putea ascunde în spatele unei presupuse „cumetrii”. În anul 2003, domnul director al DSV Ialomiţa şi-a achiziţionat un autoturism marca VW Golf, maşină care, la vremea respectivă, era considerată o maşină „de fiţe”. Toate aceste bunuri au fost cumpărate de domnul Puia Mihai dintr-un salariu de 45.480 RON anual, adică vreo 37 milioane lei vechi lunar, sumă pe care ar fi câştigat-o în anul 2011. Nu ştim ce alte venituri mai are familia Puia având în vedere că soţia `mnealui lucrează în mediul privat, la o bancă de renume, şi prin urmare are un salariu confidenţial. Şi totuşi, cine s-ar fi putut gândi că medicina veterinară ar putea îmbogăţi un om atât de repede?!

P.S. Dragi părinţi, îndrumaţi-vă copiii spre facultatea de profil veterinar! Cu puţin noroc şi bani îndesaţi în buzunarele cui trebuie, în maxim zece ani vă puteţi lăuda cu cel puţin o vilă la mare şi-o maşină de fiţe la poartă.

Cristina G.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Declaraţia de avere, la vedere !

  1. La toate astea contează enorm traseismul politic, altfel ar fi avut niscaiva
    probleme. Oricum de scăpat, nu scapă. N-a scăpat el, Adrian Năstase, darămite makedonu’ din ţigănie, mare profesor universitar la cea mai evazionistă şi penală universitate din România. Legătura cu dl. Crişan nu poate fi decât de amiciţie dezinteresată, că de la porci la vaci nu e decât
    un pas … parol!

  2. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca, la nivelul actualei guvernari, nu exista „suficient curaj si competenta” pentru adoptarea unor masuri in scopul depasirii crizei, iar redresarea economiei, restituirea proprietatilor si dezbaterea regionalizarii ar trebui sa fie prioritatile conducerii usl. „Nu exista suficient curaj si competenta pentru ca anumite masuri sa fie luate pentru depasirea crizei economice in Romania. Este al cincilea an de criza economica. Dar nu s-a luat nici o masura economica. 2013 este singurul an in care se pot lua masuri importante, avand in vedere ca la anul sunt din nou alegeri. Doar reducerea cheltuielilor aparatului statului, investitiile si diminuarea evaziunii fiscale ne vor scoate din criza”, a declarat senatorul PNL cu ocazia unei conferinte sustinute la Universitatea de Vest din Timisoara, potrivit unei postari pe blogul lui Tariceanu. „Solutia nu este de a impozita mai mult, ci de a-i impozita pe cei care nu platesc nimic”, a adaugat acesta. Redresarea economiei, modificarea Constitutiei, restituirea proprietatilor si o dezbatere serioasa pe tema regionalizarii sunt prioritatile, a sustinut Tariceanu. „Cred ca mai important decat orice este ca astazi Romania se lasa, din pacate, antrenata in dispute politice derizorii. Ii lipseste complet un proiect major, asa cum a fost proiectul aderarii la Uniunea Europeana si la NATO. La vremea respectiva, Romania s-a mobilizat pentru ca a avut deziderate importante. In perioada cand am fost prim-ministru, am incercat sa conturez un asemenea proiect, pe care l-am denumit ‘Romania, a saptea tara europeana’. Tara noastra ar putea sa-si valorifice potentialul uman, dimensiunea teritoriala, resursele de care dispune, pentru a deveni a saptea putere economica a Europei. Doresc sa pun in discutia publica necesitatea unui asemenea proiect, care sa adune fortele politice intr-un consens larg”, a spus liberalul. „Datoria noastra este sa punem Romania pe picioare. Fostul premier crede ca avem o clasa politica debusolata, fara perspective pe termen lung, care este preocupata cu probleme false. „Trebuie sa ne concentram atentia asupra proiectului de modificare a Constitutiei. Cred cu fermitate ca avem nevoie de o noua Constitutie – nu de o revizuire modesta sau de o cosmetizare de suprafata. Nu exista nicio dezbatere asupra legii privind retrocedarea proprietatilor confiscate in perioada comunista. Privind regionalizarea, se discuta doar despre cate judete va include regiunea respectiva, cine va fi presedinte, unde va fi capitala. Din pacate, nu exista o discutie de fond, cu privire la obiective, de ce este necesara regionalizarea – daca duce la descentralizare, la delegarea competentelor, la decizii care sunt mai aproape de cetatean”, a conchis Tariceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *