DE CE gratuit? R.R.R numai în folosul firmelor?

Distribuie articolul:

* R.R.R. Recuperare. Recondiţionare. Refolosire. Şi pentru că „nimic nu se pierde, numic nu se câştigă, ci totul se transformă”, aproape 7 tone de materiale reciclabile au ajuns şi-n acest sfârşit de primăvară la cei care ştiu să facă purcoi de bani din ceea ce noi, cu toţii, pre(a)dăm fără…a cere…! 

Şi totuşi…

NUMAI unii câştigă. Mult şi în repetate rânduri. De multe ori, chiar cu ajutorul celor care  sunt plătiţi pentru a ne apăra de eventualele dezavantaje, unele chiar de ordin financiar.  Ce ştiu simpli cetăţeni despre colectarea DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice ), prin operatorul de colectare autorizat  S.C. Romprotera SRL, firmă aflată în parteneriat  cu Asociația Română pentru Reciclare – RoRec? Păi, mare lucru nu ştiu! Ştiu doar că „au norocul să le ia cineva hârburile, să scape de ele din casă, de pe bătătură, ca să nu se mai împiedice de ele”. Că acele pretinse „hârburi”, adunate, valorează destul, chiar foarte mult, pe simpli cetăţeni nu-i mai interesează. Şi-atunci, pe cale de consecinţă a dezinteresului lor, unii „băieţi deştepţi” au identificat posibilitatea de a se umple dce bani! Sigur că acest aspect al vieţii socio-economice n-ar crea bănuieli dacă unii dintre cetăţeni n-ar vedea şi dincolo de aparenţe. Căci, trebuie spus că în aparenţă această colectare a aşa-numitelor deşeuri pare a fi de dorit, nu de blamat! De blamat se dovedeşte a fi numai în viziunea celor care privesc aceste acţiuni ca pe-o afacere menită a-i avantaja numai pe organizatori…Căci, cine credeţi că are de câştigat de pe urma colectării? Căci, atâta timp cât celor care predau aparatura stricată, nu li se dă nici un bănuţ, fiţi convinşi că beneficiul este numai al firmelor care colectează, recondiţionează şi refolosesc toate Primaria SloboziaRECICLABINE, materialele din care au fost făcute electrocasnicele alea…!

Primăria e – şi ea! – părtaşă!  

Primăria Municipiului Slobozia a sprijinit acțiunea de colectare DEEE, organizată în zilele de 12 și 13 aprilie de către Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu S.C. Romprotera S.R.L. Călăraşi. În cele două zile de campanie, la Slobozia au fost colectate aproximativ 70 tone de echipamente electrice, electronice și electrocasnice. La punctul provizoriu amplasat în zona Supermarket Ialomița și de la domiciliile slobozenilor au fost colectate 280 de aparate electrice. Cele mai multe echipamente la care cetățenii au renunțat au fost de mici dimensiuni – 70 bucăți; 56 de mașini vechi de spălat și 34 de televizoare nefuncționale au ajuns și ele la reciclare. O parte dintre deșeurile electrice colectate au fost preluate gratuit de la domiciliile cetațenilor sau sedii de firmă, în urma apelurilor la numerele de telefon puse la dispoziția acestora pentru serviciul de colectare gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase. Printre deșeurile DEEE colectate s-au regăsit și aparate frigorifice, aspiratoare, imprimante și monitoare. Un total de peste 6.800 kg de deșeuri electrice și electronice, care au ajuns la reciclare și vor furniza alte mii de kilograme de materii prime secundare pentru următoarele generații de aparate noi!

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *