Dan Voiculescu – un mogul care tot aşa a făcut avere…

Distribuie articolul:

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat pentru 8 aprilie judecarea apelului în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci de închisoare, alături de alte persoane.
Amânarea decisă vineri a fost motivată de lipsa de apărare a mai multor inculpaţi din dosar. Liderul conservator nu a fost prezent la acest termen.

Tribunalul Bucureşti a decis pe 26 septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantiş, fost ministru al Telecomunicaţiilor şi angajat al ICA, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu şi Flavius Pop au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare.
Alţi inculpaţi din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene şi Alexandru Petre, au primit câte cinci ani de închisoare.
Instanţa l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acţiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.
De asemenea, Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi au fost obligaţi să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului agriculturii.
Potrivit Agerpres, judecătorii au menţinut sechestru asigurător pus de procurori pe bunurile şi conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casă din Bucureşti evaluată la 250.000 euro şi un cont deschis la BRD, în care se află peste 15 milioane lei.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.
În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Dan Voiculescu – un mogul care tot aşa a făcut avere…

 1. Zilele trec greu pentru Dan Voiculescu. Visul său de a fi, în sfârşit, judecat(definitiv) se apropie. Anturajul, alcătuit din generali acum bătrâni şi puţin bolnavi dar şi din tineri plini de energie şi deosebit de amabili, este optimist. Toţi văd numai achitare şi, pornind de aici candidatura la preşedinţie. Ei îi explică şi cum se va întâmpla. Începutul lunii aprilie, într-o seară, când instanţa îl va achita este un moment foarte bun. Toţi fraierii nu au curaj să candideze în mod real decât după europarlamentare, pentru că nu au sânge în ei. Aici noi furăm startul , îi surprindem şi îi nimicim. Ei ştiu că sentinţa de nevinovăţie este ca şi pronunţată. Echipa fantastică Gâdea@Comp iese pe teren cu material publicitar pregătit din timp. „Dan Voiculescu – Preşedinte”. Vor fi mulţí. Se iau ştatele de plată, de la emisiuni şi vor fi toţi convocaţi. Dar şi mai mulţi, care aspiră să ajungă pe hârtiile alea generoase, vor veni din convingere şi din patriotism.

  Lui Dan Voiculescu îi plac mult aceste cuvinte , este convins că ele sunt perfect adevărate şi că viaţa s-ar putea întâmpla aşa. E puţin fericit dar şi prudent pentru că şi el, pe când era tânăr a vorbit cu acelaşi entuziasm în faţa unor oameni cărora le-a luat capul şi banii. Trebuie precizat că stafful care îl înconjoară este foarte bine pregătit. Ei ştiu să ia în calcul toate variantele şi un general mai în vârstă, despre care nici soţia lui nu ştie bine cum îl cheamă, de fapt singurul care are curaj să vorbească în unele situaţii mai tensionate, spune că ar trebui să se pregătească şi pentru o condamnare. Atunci trebuie mers pe voinţa poporului, pe un fel de referendum, pe liste de adeziune. Cei tineri vorbesc despre facebook dar nu insistă pentru că Varanul se indispune. El visa cum schimbă mobilierul la Cotroceni şi ce îi va face lui Traian Băsescu, cu mâna lui dar ca să nu dea semene de slăbiciune în faţa angajaţilor întreabă ce se mai întâmplă cu graţierea lui Gică Popescu. Aici se discută mult şi prost pentru că unii afirmă că, faţă de el, Gică Popescu chiar ar fi furat. Este un moment delicat, se face puţin linişte şi Varanul spune că Gică este băiat bun şi îl va graţia chiar el. De fapt îi va graţia pe toţi dacă nu rezolvă Ponta până atunci. Şi în acest moment al dicuţiei intervine cuvântul „Tania”.
  Dan Voiculescu nu dă nici o atenţie. Apoi i se explică despre ce este vorba. Până la ora complotului lor campania „Free Tania” strânsese cele mai multe adeziuni în România şi alte mii în diferite ţări de pe tot globul. Sensibilizat de cifre şi de amploarea acţiunii Dan Voiculescu are răbdarea să afle că Tania este un elefant de la Grădina zoologică din Tg.Mureş. Care este singură şi trăieşte în condiţii proaste şi care a atras atenţia întregii Planete. Se stabileşte un plan de acţiune. Gâdea@Comp vor merge la Tg. Mureş să vadă ce este cu elefantul. Voiculescu va stabili cine o să stea cu ea în cuşca, după ce va fi Preşedinte. Toţi râd. Mda, tara psd-ului…

 2. … şi Morar. E bine să scrii cu majusculă „turnător”. Asta înseamnă un respect deosebit pentru asemenea lichele, înseamnă acordarea unui statut instituţional. Bravo măi … Buzdugan. Puteai să scrii numele şi prenumele cu majuscule, cum ar fi fost corect. Dispreţul tău nu poate reieşi din a scrie cu litere mici numele mogulului, dar respectul tău pentru turnători este evident.

 3. Antena 3 tinde să fie şi în 2014 prima în topul amenzilor de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Semn că patronului nu-i pasă de bani şi că amenzile sunt mult prea mici.
  Dacă anul 2013 l-a încheiat pe primul loc cu 18 sancţiuni, din care şapte amenzi cu o valoare totală de 295.000 de lei, până la finalul lunii martie 2014 – postul deţinut de familia Voiculescu, lepre adevarate, a cumulat nu mai puţin de 100.000 de lei. Suma reprezintă patru amenzi din totalul de cinci sancţiuni primite de la CNA (o amendă a fost luată de Antena 1 pentru reluarea emisiunii „În gura presei”).
  Rusine celor ce sustin uniunea din care face parte partidul porcului dan voiculescu!
  La Bancpost economisesti flexibil si castigi!
  Incasezi sau capitalizezi lunar dobanda, retragi sau adaugi bani si iti poti dubla economiile, cu pana la 10.000 euro. Incearca si tu!

  Amenzile acestea nu opresc însă derapajele, una dintre cauze fiind aceea că sancţiunile CNA sunt de multe ori blânde, iar banii din publicitatea TV sunt mult mai mulţi când ratingul, generat de scandal şi bălăcăreală, creşte.
  Limbajul lui Badea
  În ianuarie 2014, Antena 3 a deschis seria sancţiunilor Consiliului cu o amendă de 20.000 de lei pentru emisiunile „În gura presei” şi „Sinteza Zilei”, în care Mircea Badea a folosit limbaj injurios şi în care au fost aduse acuzaţii, fără dovezi, preşedintelui Traian Băsescu. Consiliul a analizat circa 10 emisiuni, dar a decis să sancţioneze doar trei. Unele sesizări, ce se refereau la ştiri în care s-a afirmat că Palatul Cotroceni ar fi „plin de bacterii”, au scăpat nesancţionate.
  Luna următoare, în februarie, CNA a fost din nou sesizată cu privire la derapajele inacceptabile ale grupului de la Antena 3. Într-un final, a decis să amendeze postul condus de Gâdea cu 50.000 de lei, în urma emisiunii „Sinteza zilei” din 14 ianuarie, în care şapte jurnalişti au fost denigraţi, iar ziaristei Andreea Pora i-a fost încălcat şi „dreptul la imagine”. Era a treia oară când subiectul se află pe agenda Consiliului şi a două oară când au fost supuse votului sancţiuni în acest caz.
  Propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea a uimit asistenţa: doar somaţie publică! Cea mai dură sancţiune, propusă de Narcisa Iorga – de întrerupere a emisiei în prime time, pentru zece minute – nu a întrunit decât trei voturi. Aşa că Mircea Badea şi Mihai Gâdea au continuat.
  Amenzi modice
  Chiar dacă Antena 3 l-a linşat mediatic pe scriitorul şi filosoful Andrei Pleşu, CNA a amendat derapajul de la orice normă deontologică doar cu 30.000 de lei. Între amenda maximă – de 10 minute întreruperea emisiei – şi cea minimă – de 10.000 de lei, membrii CNA au făcut o medie de 30.000 de lei. „Cred că între nimic şi un compromis, aleg compromisul”, a recunoscut Laura Georgescu, preşedintele CNA.

  Citiţi mai mult: Linşajul mediatic practicat de „comicii lui Voiculescu” are un preţ foarte mic – Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/linsajul-mediatic-practicat-de-comicii-lui-voiculescu-are-un-pret-foarte-mic-1088219.html#ixzz2wgjXDZsE
  EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *