DADP Slobozia face, în sfârşit, ceea ce trebuie!

Distribuie articolul:

Sunt ani de zile de când, fie în ziar, fie la întâlnirile/conferinţele de presă desfăşurate de către cei ce conducv această localitate, am tot spus că e musai să fie scos gardul viu care numai viu nu este! Mă reDADP gard 3feream, desigur, la acei boscheţi care străjuiesc trotuarele, în fapt cei mai mulţi fiind un coş de gunoi şi o sursă de poluare şi de îmbolnăvire, mai ales a celor care stau pe băncuţele montate şi ele tot pe lângă trotuare.

Nu o dată i-am transmis directorului DADP Slobozia – acea Direcţie subordonată primarului – că această pată pe esteticul localităţii face ca aceasta să nu mai merite a purta nici măcar denumirea de oraş, darămite de municipiu-reşedinţă de judeţ. După un timp, în care sunt convinsă că a chibzuit şi cpă mi-a dat derptate chiar dacă n-ar fi vrut, directorul Roşca a început a scoate din uscăturile care deveniseră izbitor de urâte chiar şi pentru cetăţenii mai puţin cârcotaşi! Ba chiar pe pagina de facebook a DADP a postat fotografii menite a-i face pe cetăţeni să înţeleagă că nu trebuie să mai arunce gunoaie între crengile uscate ale aşa-zisului gard viu…De-atunci, chiar şi noi am publicat scurte ştiri menite a-l susţine pe director în iniţiativa aceasta. La fel facem şi azi când aflăm (tot de pe pagina de socializare, căci se vede treaba că încă nu încape vorbă pentru o conferiDADP gard 1nţă de presă sau un comunicat!) că în perioada următoare DAD va acţiona pentru înlocuirea gardului viu inestetic cu suprafețe gazonate, fără a tăia arborii existenți.

Nu vor lipsi nici plantările de arbori ornamentali.
Vor fi efectuate lucrări în fața magazinului Azur, în zona magazinului Ialomița, în scuarul dintre Scoala nr. 1 si Liceul de Arte si pe zonele verzi din interiorul Aleii Olimpia.
După tăierea arbuștilor din specia tuia, se va proceda la extragerea mecanizată a rădăcinilor și la aducerea la cotă e terenului prin adaos de pământ fertil. Ulterior, va fi instalat sistemul de irigat automatizat. În data de 25 octombrie, ni se spune, a fost semănată ultima casetă de pe lateralul blocului E14. Iar gardul viu deteriorat de pe aliniamentul Bulevardului Matei Basarab va fi înlocuit cu exemplare tinere de tuia. În atare condiţii, nu ne sfiim a spune public că astfel de acţiuni au darul de a fi şi pe placul nostru, al celor din redacţia ziarului Ştirea, fapt pentru care, iată, prezentăm întru popularizarea faptelor bune şi demne de a primi felicitări!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.