DADP ne comunică „a treia zi după Scripturi”

Distribuie articolul:

În timp ce ISU şi Prefectura au trimis, ca „pe bandă rulantă” ,presei ample comunicate de presă, directorul Roşca şi-a pus „fătucile” să comunice taman când poleiul se topea sub razele soarelui, e-adevărat cam anemice…! Comunicatul remis şi ziarului Ştirea este datat luni, 28 ianuarie 2019. După cum veţi constata în rândurile pe care le veţi citi, nenorocirea s-a petrecut în intervalul 25-27 iuanuarie. Deci, un bilanţ, la ce bun? Ca să aflăm câte tone de nisip şi sare s-au consumat? E bine că suntem informaţi oficial, nu zicem nu! Doar că oamenii sunt de altă părere, atunci când vine vorba despre calitatea serviciului prestat şi, desigur, când i-am întrebat dacă ei cred că atâta cantitate s-a „debordat” pe trotuare DADP 4şi pe carosabil! 

COMUNICAT DE PRESĂ, a patra zi, pe la ora 13 „trecute fix”

„Alertele de vreme severă din perioada 25 ianuarie- 27 ianuarie 2019 au scos pe teren toate echipele de intervenție ale SVSU Slobozia, DADP Slobozia, DAS Slobozia, S.C. Urban S.A. pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de depunerile însemnate de polei. În acest interval, au fost înregistrate peste 50 de intervenții la nivel local în colaborare cu echipele ISU, în special pentru degajarea arborilor și crengilor doborâte de depunerile de gheață. Zece arbori prăbușiți sau aflați în pericol de prăbușire au fost tăiați pe b-dul Matei Basarab, zonele Central, Școala Generală Nr.1, ieșirea din oraș spre Țăndărei, Aleea Rondă și șoseaua Amara. Pentru combaterea poleiului, am refăcut permanent stocDADP 3urile de material antiderapant, cu care am intervenit pe străzi, trotuare, în curțile școlilor și în jurul acestora. Am utilizat în acest interval de acțiune 70 t nisip, 35 t sare și 3,5 t clorură de calciu. Pe arterele municipiului, am acționat cu 8 utilaje de diferite categorii și un efectiv de 50 de angajați. De asemenea, am sprijinit Enel Distribuție Dobrogea pentru degajarea crengilor de pe linia de medie tensiune de pe Str. Gării și împreună cu echipa ISU, am acționat pentru degajarea unei crengi ce punea în pericol alimentarea cu energie electrică a locuințelor de pe Str. Răzoare și din Cartierul Pepinieră.DADP 1

Echipele DADP se află pe teren pentru adunarea restului de crengi căzute și pentru evaluarea arborilor. Prioritare la degajare au fost în weekend crengile aflate la înălțime și arborii înclinați, cu pericol de prăbușire. Pentru înlăturarea și limitarea fenomenelor vizate de atenționarea meteorologică, Poliția Locală a municipiului Slobozia a fluidizat traficul rutier în șase zone unde angajații DADP și ENEL au întreprins măsuri de toaletare/tăiere a arborilor sau crengilor doborâte de depunerile de gheață.

Au fost identificați proprietarii de autovehicule din zonele de risc, prin verificarea în baza de date, și au fost anunțați în vederea mutării pentru a permite desfășurarea acestor lucrări.  Au fost mobilizați agenții economici în vederea curățării zăpezii și a gheții din fața unităților comerciale precum și a țurțurilor de la streșini.DADP femeia

În această perioadă, au fost luate măsuri preventive de îndrumare a tuturor persoanelor fără domiciliu la Adăpostul din cartierul Bora. 16 persoane fără adăpost au fost cazate de la începutul sezonului rece, 11 persoane fiind cazate la primul cod de vreme rea. Zilnic, vârstnicii singuri au fost vizitați de către asistenții comunitari, care au ajutat cu administrarea tratamentului și monitorizarea tensiunii arteriale,  la cumpărături sau deplasarea la medic.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *