Crucea Roşie Ialomiţa – impresionante ajutoare din donaţii

Distribuie articolul:

*Din păcate, mare parte din donaţii se datorează distribuirii de la Centru, căci ialomiţenii nu s-au prea înghesuit să doneze…!

Intrată în lupta cu COVID – 19, pandemia care a cuprins şi România, Crucea Roșie Română a colectat în cadrul campaniei „România salvează România” peste 5 milioane de euro. Până la această dată, 23 aprilie 2020.

În IALOMIŢA, preşedintele onorific al Filialei „Crucea Roşie” este domnul Mitru CRIŞAN. Omul „de bază” în cadrul Filialei este doamna Vasilica HORNEA – preşedinte. „ Ne străduim să ajungem acolo unde credem că e nevoie. Am primit donaţii (…) Mai mult de 500 de kg de alimente perisabile, produse care s-au distruibuit în cinci Primării şi la o „Casă de copii”. Am primit şi măşti şi mănuşi, o cantitate considerabilă pe care le-am dus la spitale, către SAJ (Serviciul Ambulanţă), unităţi în care nevoia a fost mai mare. Am mai primit o cantitate considerabilă de apă îmbuteliată şi sucuri, produse pe care, de asemenea le-am dus la spitalele din judeţ. Am dus şi produse de igienă, săpunuri, dezinfectanţi. În afară de spitale, am mai dus şi la instituţiile statului. Am ajutat şi noi, în limita posibilităţilor, atât cât am avut! (…) Am dus pachete la persoane cu dizabilităţi, dar şi la persoane fără aparţinători. Nu i-am ocolit nici pe cei care ne-au solicitat ajutorul, oameni care nu au pe nimeni! O persoană a făcut o donaţie dându-ne 100 de pachete cu alimente neperisabile pentru a le duce la persoanele vârstnice şi familiile cu mai mulţi copii (…) Am dus donaţie chiar şi către Asociaţia Veteranilor de război. Acum suntem în drum spre Bucureşti ca să aducem câteva tone de sucuri, pe care le vom duce la spitalul din Feteşti, să le lăsăm acolo la poartă (n.r. spitalul este special amenajat pentru tratarea cazurilor de COVID), apoi vom duce şi la spitalul din Ţăndărei. Acolo, la Ţăndărei, va trebui să ne ajute Jandarmeria, că e oraşul aflat în carantină. Aşa am procedat şi data trecută când am dus alimente la familii, ne-au ajutat jandarmii (…)” , ne-a declarat, vădit entuziasmată, doamna Hornea.

„ (…) Multe sunt trimise de la zona Centrală, tot ce se-adună acolo se împarte pe Filiale. Şi în Ialomiţa am distribuit măşti la spitale, pachete cu alimente către cei nevoiaşi. Astăzi doamna preşedinte este plecată să aducă 4 tone de Pepsi/Coca Cola, ca să le dea la spitale, alte instituţii, persoane fizice. (…) Sunt multe ajutoare şi din afara ţării, dar şi din intern, iar Crucea Roşie le împarte pe judeţe. (…) De la ialomiţeni am încercat o colectare, dar …a mers foarte slab, anevoios, s-au strâns sume foarte mici (…) Multe firme sunt în situaţii critice şi poate de aceea…” ne-a declarat domnul Crişan – un om de afaceri  care, în chiar vârtejul pandemiei de COVID – 19, la rândul lui, se luptă să ţină afacerea „în prima linie”, chiar dacă pentru a rezista a fost nevoit să facă mari cheltuieli, unele de-a dreptul impresionante ca mod de organizare a muncii.

Precizare: această campanie de strângere de fonduri ce se derulează sub deviza „România salvează România” continuă. Se pot face donații de 2 euro prin numărul special de SMS 8827 cu textul “RomâniaSalveazăRomânia”, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare. De asemenea, donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana.

STATISTICI

* Donații de  la persoane juridice și fizice 5. 252. 176 euro

* Donații din sms 68. 076 euro

Crucea Roșie Română a achiziționat echipamente medicale și materiale de protecție în valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, în consultanță cu reprezentanții Guvernului României, către unități sanitare și autorități centrale și locale care intervin în mod direct în pandemie. Materiale de protecție au fost distribuite și către cele 47 de filiale ale Crucii Roșii Române din întreaga țară pentru a asigura protecția voluntarilor și personalului angajat. Principalele achiziții realizate de Crucea Roșie Română sunt:

10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri în valoare de 1.170.000 euro

1. 000 000 de măști sanitare  în valoare de 793.000 euro

250.000 maști FFP3  în valoare de 657.000 euro

25 ventilatoare  în valoare de 582.000 euro

1 unitate mobilă de terapie intensive ATI  în valoare de 250.000 euro

– monitoare pentru funcții vitale, injectomate, mănuși, viziere, combinezoane, dezinfectanți, termometre, 1 generator electric – în valoare de 458 235 euro. O parte dintre aceste materiale sunt încă în proces de livrare de la furnizorii contractați. În prezent, Crucea Roșie Română mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care îi va folosi pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare conform necesarului  comunicat de către autorități ca fiind necesare celor din linia întâi care luptă cu  virusul.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.