Crucea Roşie Ialomiţa aduce produse de igienă în şcoli

Distribuie articolul:

* Domestos, dimpreună cu Crucea Roşie, continuă să lupte pentru dreptul la toalete și anunță primele 25 de școli care vor beneficia de produse pentru igienizare din cele peste 200 de înscrieri

Lansată în septembrie 2019, actuala ediție a campaniei„Domestos susține igiena în școli” a ajuns într-o nouă fază. Astfel, s-a publicat lista primelor 25 de unități de învățământ ce vor beneficia de seturi de produse de curățat. Pe listă se numără și unitatea/unitățile de învățământ Școala Profesionala Speciala ,,ION TEODORESCU” cu sediul în Slobozia din județul Ialomita. Lista completăa celor 25 de unități de învățământ ce vor beneficia de seturi de produse de curățat este disponibilă pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pe pagina dedicată campaniei. Pe lângă produsele de igienizare cu care Domestos vine în sprijinul școlilor din România, cea de-a cincea ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli” include și lucrări de renovare și modernizare a toaletelor, dar și de dotare cu grupuri sanitare acolo unde în prezent acestea sunt în curte.

Astfel, în această etapă s-a stabilit și prima școală din 2020 în care se vor efectua lucrări de modernizare a grupului sanitar. Din păcate, în listă, deocamdată, nu a intrat nici o şcoală din Ialomiţa, prima dintre beneficiare fiind o şcoală din Piatra Neamţ.

Până la finalul anului 2019, au fost făcute 200 de înscrieri valide pe www.domestos.ro, 25% pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde sunt încă în curte, 25% pentru renovarea toaletelor existente, iar 50% pentru kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare. Cele mai multe înscrieri sunt din județul Dâmbovița, urmat de Timiș și Olt. „În fiecare zi, sănătatea elevilor este pusă în pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igienă impropriu, iar demnitatea copiilor este afectată. Scopul nostru prin implementarea acestui proiect desfășurat în parteneriat cu Domestoseste să ajutăm cât mai multe unități de învățământ să asigure elevilor accesul la grupuri sanitare sigure și curate. Facem apel pentru donații în continuare, astfel încât mai mulți copii din România să se bucure de standarde civilizate de igienă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române. Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *