Cristina Pocora vrea decuplarea venitului minim de alocaţia copilului

Distribuie articolul:

Amendamentul PNL privind scoaterea alocaţiei de stat pentru copii din calculul venitului minim garantat, iniţiat împreună cu alţi colegi liberali ai doamnei Cristina Pocora a fost adoptat în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, doamna deputat de Ialomiţa a ţinut să transmită cetăţenilor: „Nu este corect ca la calculul venitului unei familii pentru care se acordă ajutorul social pe Legea 416/2001 să se ia în calcul alocaţia de stat pentru copii. Alocaţia de stat reprezintă un drept universal al copilului şi se acordă tuturor copiilor, indiferent de veniturile părinţilor. În acelaşi timp venitul minim garantat se acordă pentru susţinerea familiilor foarte sărace, fără venituri sau cu venituri foarte mici. Nu văd niciun temei pentru care să legăm alocaţia de stat de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv venitul minim garantat.
Dacă ar fi rămas textul din ordonanţa Guvernului, odată cu apariţia Legii nr. 125/2015 prin care am promovat dublarea alocaţiei de stat pentru copii, acest ajutor ar fi fost micşorat pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii, deoarece ar fi depăşit un plafon!
Consider că cea mai bună formulă este modificarea acestei ordonanţe în ceea ce priveşte condiţionalitatea primirii venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii.
Acestea sunt motivele pentru care fac un apel către toţi colegii parlamentari ca, atunci când Legea pentru adoptarea acestei ordonanţe va ajunge în Plenul Camerei Deputaţilor, să voteze pentru forma venită de la comisie, respectiv pentru decuplarea venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *