* Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor, de prevederile acesteia urmând să beneficieze peste 650.000 de persoane din administrația publică centrală.
Mediul de afaceri este sufocat de impozite şi taxe, oamenii de afaceri abia de îşi mai pot plăti salariaţii, iar salariile angajaţilor din sistemul privat sunt chiar cu mult mai mici decât ale birocraţilor. Ale birocraţilor, am zis! Căci, recunoaştem, sunt şi bugetari care merită plătiţi bine! Câtă vreme birocraţi sunt „câtă frunză, câtă iarbă” angajaţi pe criterii clientelare impuse de politicienii care, şi ei, sunt… „câtă frunză, câtă iarbă”, mediul de afaceri se va sufoca sub greutatea hârţogăriei cerută de aceştia pentru a avea şi ei „obiectul muncii”. Sub presiunea Sindicatelor (de care politicienii au nevoie atunci când vor să manevreze salariaţii bugetari), statul a crescut salariile tuturor bugetarilor, indiferent de Fişa postului, de eficienţa muncii şi importanţa muncii depuse. Cu-aceast prilej, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a precizat pentru presă că ordonanța corectează și „disfuncționalitățile majore” privind modul în care sunt salarizați cei din sectorul medical. „În sectorul de sănătate, pe lângă problemele, crizele, pe care le avem acum una după alta, care izvorăsc tot din trecut, observăm că există niște disfuncționalități majore în modul în care sunt salarizați cei din sectorul medical și observăm că există deja o penurie de personal, ca urmare a faptului că din ce în ce mai multe cadre medicale, în ultima vreme, în mod accelerat au părăsit țara. Atunci a fost necesar aici să venim cu o reașezare a grilei, apropierea de principiile legii-cadru 284 și rezolvarea disfuncționalităților atât pe orizontală, la nivel sistemic, în toată țara, astfel încât un medic de o funcție și o vechime, (…) indiferent unde ar fi în țară, să aibă același salariu de bază. Și un lucru iarăși foarte important, pe verticală, ceea ce înseamnă așezarea vechimilor, ca să existe un anumit progres în carieră, pe care un cadru medical poate să îl aibă. În același timp, în sistemul medical am introdus ideea de bonus de performanță, care de la începutul anului viitor va reprezenta 2% din masa salarială”, a informat Pîslaru.
Potrivit Agerpres, în privința salarizării din domeniul Educației, grila este similară cu cea din Sănătate, ministrul Muncii precizând că 50% din beneficiile pe care le aduce grila de salarizare în Educație vor intra în vigoare de la 1 august, iar la sfârșitul anului viitor va intra întreaga grilă, cu toate beneficiile ei. Din decembrie 2017, va funcţiona întreaga grilă aplicată, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 să existe și un bonus de 2% din masa salarială și pentru sistemul de educație.
Nu se incadreaza toti bugetarii la aceasta minunata marire, se incadreaza tot aia care iau cele mai mari spagi…si care fac meditatii…in ceea ce priveste fisa postului, eficienta muncii si importanta muncii depuse…ei bine, astea, in viitorul apropiat, la noi inca nu vor functiona…caci la noi..prin institutiile statului inca se poarta „1 munceste…10 o freaca”…caci aia 10 ori sunt de la partid si n-ai voie sa comentezi, ca nu se pune un neica nimeni sa comenteze in fata partidistului (indiferent cat ar munci fraieru`)..ori ofera diverse servicii …de toate felurile…si tot as mai putea enumera….
Inca mai sper la o evaluare corecta..unde sa nu ti cunosti evaluatorul si sa promovezi corect si pe mintea ta (daca te duce) …inca mai sper la concursuri la care sa castige aia care chiar merita…..inca mai sper ca aia 10 care o freaca pe salarii mici/mari (nu ar merita niciun leu, dupa mine) sa zboare…si toooot asa..
Criteriul de performanta o sa castige in momentul in care nepotismul va disparea, si-atunci o sa avem si institutii ale statului eficiente, unde nu trebuie sa astepti cate 30 de zile pt a primi raspuns la o problema!!!