Cornel Vasile – directorul Gărzii de Mediu Ialomița e…penal!

Distribuie articolul:

Nu mai spunem doar noi, o spun chiar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției, cei care au și dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând de la data de 10.09.2015 până la data de 08.11.2015., față de inculpatul CORNEL VASILE, comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană.
În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – iunie 2015, inculpatul Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcţiei publice de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale, unde, de altfel, deţinea şi calitatea de asociat.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vasile Cornel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu exercite funcţia de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa în exercitarea căreia a săvârşit fapta;
f) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea,
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
De asemenea, inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații
Inculpatului Vasile Cornel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Cornel Vasile – directorul Gărzii de Mediu Ialomița e…penal!

  1. Dupa mai bine de doua decenii de suprematie locala si judeteana a PSD s-a ajuns la concluzia DNA despre funtasii acestui partid: psd-ist zici, penal zici!

  2. Na…cu acuzațiile astea subțiri…scapă cu suspendare:)) Iar dacă DNA se ocupă cu d-astea..vai de pln..cu poliția politică practicată de DNA:)) Doar din comunicat și expunerea acuzațiilor ne dăm seama că SRI îi ascultă pe ăștia-n draci..și livrează dosare la DNA:)) Păi..de Cornel au aflat repede…că administrează un rahat…dar de de ăia de la ANRP..au aflat după ce s-a furat tot!! Fi-ne-ar DNA ul și SRI ul de râs:)) Aseară ne spunea Ponta că realizările sale sunt susținute și de reducerea furăciunilor de la Hidroelectrica…cu n miliard de dolari pe an!!! Păi unde dracului era SRI..și cu DNA cănd se prăduiau miliarde de euroi?? Da..îl urmăreau..pe Cornel, Gigel, Muiel:)) Nu i mai apreciați atât pe DNA..că-s un rahat de instituție ce mai mult se ocupă cu poliția politică!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.