Consiliul Judeţean Ialomiţa – „şapte dintr-o lovitură”

Distribuie articolul:

În prima şedinţă desfăşurată, în acest an, consilierii judeţeni au aprobat cât combustibil să consume maşinile cu care se plimbă „executivul”. Unde se plimbă? Ei zic că se deplasează prin judeţ, în interes de serviciu. Deci, cetăţenesc! Cetăţenii sunt de altă părere, multora părându-li-se că onor conducerea de partid şi de stat se plimbă în interes personal şi/sau de grup (grup al oamenilor de afaceri, mulţi asta fiind) şi în interes politic, haita fiind hămesită, nu numai în campaniile electorale.
Cine sunt cei care birjăresc aceste maşini? Păi, vicepreşedinţii şi directorii instituţiilor subordonate CJI.
În subordinea CJI se află şi Centrul Cultural „Ionel Perlea” (cu cele 3 instituţii aflate în cadrul acestei clădiri), dar şi cele două Muzee, dar şi DGASPC, cu Azilurile/Centrele pentru bătrânii, persoanele cu handicap şi copiii orfani. Instituţii ale statului fiind, iar banii de la bugetul statului alocându-se, sigur că e de interes cetăţenesc, atât cantitatea de carburanţi, cât şi sumele de bani publici cheltuiţi cu combustibilul, cu RCA, cu CASCO, dar şi cu reparaţiile şi, nu în ultimul rând, cu şoferii ce-i aşteaptă pe directori la scară, ca să-i ducă „de colo, colo…” pe unde se pre(a)umblă ’mnealor!
Cât înseamnă, în cifre absolute, toate aceste cheltuieli, am putea afla doar întrebând. Deocamdată, azi, înfăţişăm spre analiza contribuabililor informaţia din care reiese foarte clar că prin Hotărârea aprobată de consilierii judeţeni carburanţii sunt repartizaţi astfel:
– Pentru cele şapte maşini (din care 3 autoturisme pe motorină, 3 autoturisme pe motorină, 1 autoutilotară pe motorină) s-a aprobat un consum de 600 de litri pe lună (câte 200 pentru grupul de autoturisme şi 200 doar pentru autoutilitară.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *