Consiliul Judeţean Ialomiţa are o Strategie de dezvoltare pentru următorii 7 ani

Distribuie articolul:

* Imediat ce a fost finalizată, în forma ei scrisă, aceasta a fost lansată în Dezbatere Publică.

„Împreuna pentru Ialomiţa” este sloganul sub care se va derula şi vor fi transpuse în fapte toate ideile novatoare cuprinse în STRATEGIA DE DEZVOLTARE DURABILĂ pentru perioada 2021-2027.  

În opinia lui Marian Pavel – preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, scopul întâlnirii a fost acela „de a analiza cu fiecare factor implicat, nevoile fiecărei localități, iar în felul acesta să identificăm proiectele prioritare ale județului, a căror implementare va contribui la dezvoltarea durabilă.

Ne-am propus ca Strategia să devină un instrument util, care să deschidă perspectivele dezvoltării județului și recuperării decalajelor economico-sociale, și să nu fie doar un document uitat într-un colț al unui raft de birou” a declarat Marian Pavel, pe facebook.  

Marian Pavel a ţinut să precizeze şi că în perioada următoare vor urma întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri și ONG-urilor, precum și cu reprezentanții instituțiilor subordonate și deconcentrate, astfel încât această strategie să fie reprezentativă pentru toți actorii implicați în viața județului Ialomiţa.

Cât ne costă şi care sunt „jalonările” pe care le cuprinde Strategia, dar şi cât de aplicabile se anunţă a fi directivele cuprinse în această Strategie, rămâne să aflăm şi să vă comunicăm, desigur!

Până atunci, să mai reţinem că, potrivit declaraţiilor oficiale ale conducerii CJI, s-a finalizat acţiunea de semnare a contractelor de finanțare cu acele Primării din județul Ialomița care au depus proiecte în cadrul PJDL-Ialomița 2021, prin ADI Ialomița. Consiliul Judeţean Ialomiţa a reuşit să întindă o mână de ajutor celor 60 de localități care au depus proiecte şi, iată, de-acum, aceste UAT-uri își vor putea începe investițiile, spre folosul comunităţilor ăe care le administrează.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.