Consilierii locali de la Slobozia nu pot îngropa securea războiului

Distribuie articolul:

stireaimage003După scandalul iscat în urma ruperii USL, consilierii locali pur și simplu nu își găsesc numitori comuni, iar ședințele de Consiliu au devenit un loc de joacă pentru copii. După demiterea palpitantă a fostului viceprimar PNL, Cezar Zamfir, lucrurile au luat o nouă întorsătură, partidele de dreapta boicotând fiecare ședință de Consiliu Local. Acest lucru s-a întâmplat și la ședința ordinară din 28 august, când consilierii de dreapta au părăsit ședința de lucru, mânați fiind de către (auto)proclamatul lider, Mădălin Teculescu.

Mărul discordiei, de acestă dată ?!

Practic, pe ordinea de zi se regăsea un proiect de hotărâre care prevedea „modificarea HCL nr.7 din 28 iunie 2012 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Slobozia”. În expunerea de motive a acestei propuneri se regăsea și subpunctul „propunerile exprimate de grupurile de consilieri constituite conform legii”, subpunct care a nemulțumit grupurile de dreapta încă de la începutul ședinței.

Vă prezentăm parte din dialogul purtat între dreapta și stânga, pentru a putea ilustra circul creat în jurul acestuistireaDSC_6118 subiect :

Mădălin Teculescu: – PDL, PNL, PER nu știu de acestă propunere. Susțineți în expunerea de motive că acest proiect se bazează pe propunerile grupurilor de consilieri. Se presupune că ați luat deja în seamă propunerile date de consilieri, iar PDL, PNL, PER nu doresc să schimbe componența comisiilor.Cine a cerut un astfel de proiect?

Alexandru Stoica : – Pentru o corectă funcționare a comisiilor, eu am luat acestă inițiativă.

M.T. – Noi rămânem în aceleași comisii!

A.S. : – NU!

M.T. : –Cum adică?

A.S. : – Nu, pentru că nu funcționează.

stireaDSC_4500M.T.: Nu suntem acum în ședință?

A.S.: – Eu vorbesc de comisii. Nu se dau avize.

M.T. : -Toate comisiile au dat avize. Favorabile sau nu…

A.S. : –Nu e adevărat!

Radu Paros: Ăsta e un abuz de putere!

(…)

Proiectul a fost totuși supus votării, spre nemulțumirea dreptei coagulate, și chiar a și trecut cu un număr de 11 voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”. Mai mult decât atât, PSD, UNPR și PP-DD au votat componența comisiilor după bunul plac, în lipsa grupurilor de consilieri de dreapta.

Indignați de situația creată, dreapta, prin vocea lui Mădălin Teculescu, transmite Consiliului local :

M.T.: – Este un abuz ce faceți aici, drept pentru care noi o să părăsim sala.

A.S. : – Să fiți sănătos! Vă urez succes! Le-am tăiat leafa. La revedere! Drum bun!

După câteva minute, în sală s-a întors Mădălin Teculescu, pentru a împărți niște fițuici, sub pretextul că părăsirea stireaDSC_5617ședinței a fost defapt doar o pauză de consiliere. Consilierii de stânga, contrariați de tupeul lui Teculescu de a întrerupe ședința, îl invită să părăsească sala pentru că „oricum și-au pierdut leafa”. După terminarea ședinței de Consiliu, dreapta a organizat o altă conferință de presă ad-hoc, încercând să-și motiveze nemulțumirea față de shimbarea comisiilor. „Ar fi trebuit să fim consultați în prealabil. Poate unii dintre noi și-au găsit altă vocație. Poate unii nu mai vor la Urbanism, ci vor la Buget etc. Prima dată când s-au votat comisiile nu ne cunoșteam între noi, nu știam fiecare ce meserii avem sau ca și aptitudini. Era normal să fim consultați.”, a declarat Radu Paros. Cezar Zamfir a afirmat că, urmând ideea de la centru, și la Slobozia se pot atrage consilieri de stânga în alianța de dreapta. „Începând de astăzi, vom analiza și noi posibilitatea de a ne mări capacitatea de voturi”, a precizat fostul viceprimar Zamfir. „De când există Consiliul Local, doar acum comisiile au funcționat cu adevărat, iar asta i-a deranjat (n.r. PSD). Au fost obișnuiți să se ridice mâna și să se întâlnească înainte cu 5 minute de ședință și să li se spună „pe asta, DA!, pe asta, NU!”. Nu este benefic pentru cetățeni.”, a adăugat Teculescu.

Cristina Ghinea

 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Consilierii locali de la Slobozia nu pot îngropa securea războiului

  1. Razboiul consilierilor nu este pentru interesul cetateanului care contribuie inclusiv la indemnizatiile lor ! Este un razboi al intereselor personale si de partid , in care prin comportamentul lor nu fac decit rau orasului. Consilerii doar arata muschii , alt ceva nu au aratat orasului .Partidele au fost transformate in organizatii mafiote care lupta numai pentru suprematie teritoriala si financiara, Nu au nici un respect pentru cetatean sau banul public, iar proiectele introduse in consiliu local daca nu sunt motive de drenare a banilor publici catre clientela politica sunt amanate , nu sunt aprobate, sau aprobate dar nerespectate ! Daca traseismul primeaza, nu mai au ideologie si nu mai conteaza stinga sau dreapta ,logic interesul este doar material ! Cetateanul devine neputincios in fata fenomenului si nu mai are nici o varianta de a sanctiona la vot .Daca a votat stanga se trezeste cu dreapta la putere si invers.Toate partidele mici si cele noi sunt create , mentinute si finantate pentru aliante care pot modifica dupa interes balanta .O ordonanta poate orcind anula vointa cetateanului exprimata prin vot .Parlamentarii care prin referendum validat trebuiau sa fie 300 sunt cea mai elocventa dovada ca nu conteaza si nu se respecta ce votam si Constitutia ! Daca ne aliniem cu preturi taxe si impozite UE, de ce nu ne aliniem si cu legislatia si salariile ? ? ?

  2. Eu aş propune un proiect de lege care să statueze calitatea de consilier
    neremunerat. Să văd câţi piţifelnici, care azi mor de grija concetăţenilor şi a localităţii, s-ar înfige la o atare funcţie. Consilier înseamnă sfătuitor. Şi, cum un primar nu le poate şti pe toate, cu excepţia celor de la noi din România, consilierii ar trebui să participe la un concurs, fiecare pentru domeniul de activitate necesar Primăriei: urbanism, dezvoltare economică, salubritate, protecţia mediului şi animalelor, infrastructură, construcţii, jurisprudenţă etc., şi nu neapărat în această ordine, fiecare edil cunoscând necesităţile urbei. Atunci să vezi „coagulare”!

  3. Pesediștii zic că ordananța cu traseismul e bună, că mulți pnliști sunt pe funcții cu votul poporului pesedist. O fi așa, prin alte părți, dar în Slobozia, de nu era USL…din sulă mai ajungea vreun pesedist primar, după nenorocirile produse de Ionașcu!! Așa că Sandu Stoica să treacă urgent la PNL..să-i ia și pe Dănuț Nedelcu..și pe ăla micu+ Brucelee, să aibă o majoritate și mai confortabilă:)) Auzi Stoica…treci la PNL acum, dacă te mai vrei primar și din 2016:)))))))))

  4. @Dănuţ. Cred că glumeşti. Dacă eşti un liberal convins, nu cred că ai vrea să ai în partid oameni pe care-i blamezi şi conteşti. Lasă că aveţi şi voi panaramele voastre, vreţi supliment?!

  5. @ SORIN S-a stins liberalismul din mine, frate:)) Păi dacă au loc toți mistreții în dodoloțul PNL, de ce n-ar avea loc Stoica??Apoi țin minte de la un miting, ce gingaș o ținea de mână Stoica pe Pocora..sau era invers, ea pe el:))Și ăsta-i adevărul, de nu era USL..nu mai pupa psd primăria și președinția CJ, așa că Stoica ar face bine să termine cu țigănia în CL, că acum vine 2016 și iar umblă pe stradă cu vrăjeala, dar sulea mai îl crede și votează…că electoratul lui ,îmbătrânit, se duce în ritm accelerat la loc cu verdeață:))Normal că fac haz de necaz…că dacă nu eram așa glumeț, îmi plesnea inima după câte țepe am tot luat votând alianțele bulangiilor ăștia de liberali:))Bine…și la pdl se poate duce Stoica…dacă-i vine mai ușor, doar se trag tot din fsn…fi-le-ar sămânța a dracului:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.