Conferinţa Naţională PENTRU laicitate!

Distribuie articolul:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 1 septembrie 2013, a avut loc la Craiova, prima Conferinţă Naţională pentru Laicitate, la care au participat reprezentanţi şi susţinători ai mişcării pentru laicitate din toate zonele ale ţării.

În cadrul lucrărilor conferinţei au fost analizate atât diferite aspecte ale laicităţii în cadrul statului român, ale relaţiei dintre stat şi cultele religioase, cât şi studii de caz referitoare la normele juridice din diferite state europene, precum şi din alte state prin care se reglementează laicitatea statului, relaţia dintre stat şi cultele religioase şi separarea statului de biserică.

Conferinţa a adoptat următoarele hotărâri:

Alegerea şi constituirea unui Comitet Naţional pentru Laicitate, format din 7 persoane.

 Redactarea, aprobarea şi difuzarea unui Apel pentru laicitate.

 Apel către Parlamentul României de a se introduce în textul Constituţiei precizarea expresă a caracterului laic al statului român şi a separării Bisericii de Stat.

 Constituirea grupului de susţinători ai laicităţii sub denumirea de Societatea pentru Laicitate în România (SoLaR).

         Redactarea şi difuzarea unui buletin periodic în care vor fi analizate diferite probleme legate de laicitate.

 Crearea unui site pentru laicitate care va promova ideile şi acţiunile SoLaR.

 Convocarea unei conferinţe naţionale pentru laicitate în 2014.

 

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Conferinţa Naţională PENTRU laicitate!

  1. Mai bine ar avea o siglă mai de soi, adică SERĂ, ha, ha, ha! Probabil se referă la un SOLAR unde se „prăjesc” pipiţele.
    Ideea cu separarea statului de Biserică mi se pare normală. Atunci să văd cum ar ajuta Biserica statul nevoiaş, nu numai să ceară de la acesta, indiferent de anii de criză. Stipularea în Constituţie a unui asemenea demers,nu mi se pare fezabilă, statul asigurând independenţa în existenţă
    a tuturor cultelor din România. Probabil ăştia au petrecut prea mult timp la
    SOLAR.

  2. Foarte bine,,,dacă in SoLaR îşi finanţează singuri lucrările şi răsadul.Dacă finanţarea pt filiale,activişti,site şi publicitate o să vină de la fraţi baptişti,penticostali sau cluburi de găozari şi limbiste…atunci cred că au ceva cu BOR…şi atunci le răspundem cu-n sobor de preoţi şi-o slujbă de alungare a împieliţaţilor)) Eu personal….i-aş steriliza prin castrare făr’ de trachilizare.Pun pariu că şi Solariştii aştia,ca şi umaniştii…vor şi ei finanţare de la buget…iar prin prelegeri şi conferinţe vor zice rele de popii ortodocşi şi mulţimea bisericilor ridicate de BISERICA NAŢIONALĂ!!!Sunt aşa de pornit…pentru că m-am săturat să văd cum ne este furată şi distrusă Ţara…iar pe atei şi alţi solarişti asociaţi prin astfel de organizaţii chiar îi supectez de atac la fiinţa naţională…N-or să reuşească…dacă nu merge stârpit necuratul cu soborul…o să-i zdrobim cu grupurile de fanatici religioşi…Nu-i aşa FRAŢILOR? O fi ea democraţie…da’ o facem cum vrea o MAJORITATE….nu cum vor dosurile vostre de solarişti împuţiţi))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *