Concursurile „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Distribuie articolul:

 

Ca în fiecare an, în luna mai, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa organizează competiţiile şcolare cu caracter tehnico-aplicativ „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Rolul acestor concursuri este acela de educare a tinerilor în spirit preventiv, în vederea cunoaşterii şi respectării regulilor de apărare împotriva efectelor distructive ale focului şi de formare şi dezvoltare a unor trăsături cum ar fi: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, hotărârea, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina.

Vineri, 17.05.2013, debutează faza judeţeană a concursurilor “Prietenii Pompierilor”.

Începând cu ora 09.00, echipaje de elevi de la mai multe şcoli din judeţ îşi vor demonstra abilităţile de mici pompieri, urmând ca luni, 20.05.2013, de la aceeaşi oră, să se desfăşoare concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa.” Gazda celor două concursuri va fi în acest an “Liceul Tehnologic Al. I. Cuza” din Slobozia. În cadrul concursului „Prietenii Pompierilor”, elevii vor avea de parcurs o probă teoretică şi două probe practice – „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole” – în cadrul cărora vor simula toate etapele de stingere a unui incendiu: de la transportul rolei de furtun peste obstacole, la predarea ei, traversarea diferitelor capcane precum şi recunoaşterea diferitelor instrumente de lucru specifice pompierilor şi executarea unor noduri de sfoară utilizate de pompieri.

În ceea ce priveşte competiţia cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, aceasta presupune, de asemenea, susţinerea unei probe teoretice şi a 2 probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole, presupus a fi contaminat.

Concursurile „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activităţi extraşcolare de pregătire a elevilor şi se organizează de către Ministerul Educaţiei  Naţionale şi inspectoratele şcolare judeţene, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene, precum şi al autorităţilor administraţiei publice locale.

Tuturor concurenţilor le urăm „Succes!”

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *