CJI repartizează Primăriilor bani pentru asfaltare drumuri

Distribuie articolul:

* Consiliului Judetean Ialomiţa a aprobat repartizarea pe bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ a unor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, pe anul 2023.

Vă reamintim că prin Hotărarea Consiliului Judeţean Ialomiţa nr. 2/10.01.2023 privind aprobarea repartizării pe bugetele locale ale unit ăţilor administrativ-teritoriale din judeţ a unor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, pe anul 2023 şi estimările pentru anii 2024 – 2026 a fost aprobată repartizarea pe bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ a unor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2023, astfel: – suma de 38.176.000 lei, din cota de 6% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023, – suma de 9.390.000 lei, reprezentand sume defalcate din TVA, destinate finanţărli cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2021.

Ulterior, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Ialomiţa nr. 165/20.072023 s-a aprobat rectificarea repartizării pe bugetele locale ale unităţilor administrativ – teritoriale din judeţ a unor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, pe anul 2023.

Comunele Balaciu, Ciulniţa, Colelia, Dridu, Moldoveni, Munteni Buzău, Răduleşti şi oraşul Fierbinţi-Târg au solicitat suplimentări ale alocaţiilor iniţiale. Astfel, Judeţul Ialomiţa disponibilizează suma de 1.000.000 lei în vederea repartizării acestor unităti administrativ-teritoriale.

Ce zice “distribuitorul” Marian Pavel

Văzând Tabelul cu UAT care vor primi bani, n-ai cum să nu te întrebi, mirat, ce poate face o comună, cu doar 500 mii lei vechi, sau 1 miliard de lei ce-i parvin, special, pentru drumuri comunale? Sigur, sunt şi comune care primesc 4 – 5 miliarde, dar acestea sunt puţine! “Te miri ce, şi mai nimic”, cum ar spune un cârcotaş!

Dar, desigur, preşedintele Marian Pavel este de altă părere. Iar părerea domniei-sale, n-având cum să nu ne intereseze, iată că am aflat-o şi o prezentăm spre luare-aminte!

“  …Noi primim de la buget, cote defalcate pentru drumurile judeţene şi drumurile comunale. Parte din bani rămân la Consiliul Judeţean pentru investiţiile pe drumurile judeţene, iar parte din ei îi redistribuim către localităţi. Şi vă dau exemplu: la Griviţa am repartizat, pentru c-au avut drumul între Griviţa şi Traian, l-au asfaltat…

Am dat, ani de zile la Sudiţi, ca să termine drumul ăla care duce către Mănăstire. Am dat la Ciulniţa 100 de mii, am dat la Moldoveni 200 de mii, am dat la Dridu 100 mii, am dat…! Am dat la câteva localităţi care au drumuri comunale între ei, şi le-au pietruit, spre exemplu Miloşeşti – Gheorghe Doja. Am dat la Ion Roată şi Valea Măcrişului, care au un drum comunal între ei, deşi este un drum foarte lung şi ar trebui să fie judeţean.

Sunt sume pe care ei le folosesc, ori pentru pietruire, ori pentru câteva “plombe”, că, în rest, nu poate să facă …Cei care au făcut investiţii mari pe drumurile comunale, le-au plătit în 2-3 ani cu alocările de la CJI, şi-au mai pus şi ei bani (…)
L-am întrebat pe preşedintele Marian Pavel, de ce preferă Consiliul Judeţean (via  Statul român), ca să dea, în fiecare an, câte puţin fiecărei UAT, deşi se ştie că nu ajung bănuţii aceia, şi de ce nu se alocă, în mai puţine Primării, pentru a face, complet, drumurile comunale? Iată răspunsul oferit!

“ Banii aceştia, pe care-i dăm, sunt doar pentru drumuri comunale, nu pentru străzi comunale, atenţie! Şi nu toate localităţile au drumuri comunale. Vă dau exemplu: comuna Bucu nu are drumuri comunale. (n.red. are doar străzi care dau într-un drum judeţean/naţional) Eu o să încerc, în următorul mandat, să transformăm o parte din drumurile comunale, în drumuri juzdeţene! Mai ales cele care leagă două localităţi. V-a, spus, de la Ion Roată la Valea Măcrişului se merge pe un drum, un asfalt care-i comunal. Nu este în regulă, ăla să fie drum comunal! Trebuie să fie drum judeţean. Da’, ca să poţi să-l faci drum judeţean trebuie să aibă o lăţime, o distanţă între proprietăţi.  Ei au pus în posesie, nu se mai încadrează, şi apar tot felul de probleme… Şi-atunci, o să-l luăm noi, la judeţ, şi-l facem (…)

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *