CJI împarte primarilor vreo 165 de MILIARDE lei vechi…

Distribuie articolul:

• Când stai cu mâna întinsă către consilierii judeţeni subordonaţi ai conducerii de partid şi de stat, e mai greu cu autonomia caraghios de clamată în discursurile sforăitoare ale primarilor şi preşedinţilor.
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Ialomiţa (CJI) desfăşurată în data de 19 noiembrie, a stat şi proiectul de Hotărâre prin care consilierii judeţeni dau girul cheltuirii sumelor, după cum urmează: Fix 4.617.000 lei (adică peste 46 MILIARDE lei vechi) reprezentând sume defalcate din TVA fi-vor acordate pentru ca Primăriile să aibă din ce să-şi achite arieratele, dar şi pentru ca să aibă din ce susţine proiectelor de infrastructură pentru care este nevoie de cofinanţare. Pentru aceleaşi cheltuieli, dar din altă sursă, respectiv din impozitele pe venit, le mai este alocată şi suma de 276.000 de lei, adică un mezelic de nici 3 MILIARDE de lei vechi.
Noroc că, alte 11.579.000 lei (adică peste 115 MILIARDE de lei vechi) sunt alocate primăriilor pentru finanţarea cheltuielilor cu drumurile judeţene şi comunale …
Cât va primi fiecare primărie dintre cele 66 de localităţi, stă scris într-o situaţie anexată la proiectul de Hotărâre ce poate vi vizualizat pe site-ul Consiliului Judeţean. Ce va face fiecare primar cu cele 2-3 miliarde de lei care urmează a intra în conturile UAT-urilor, vom afla dacă ne va interesa anume!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *