Ciupercă – părtaş într-un proiect de…26 de miliarde de lei vechi

Distribuie articolul:

*Potentul „naş” al banilor publici din Ialomiţa, vrea să „toace” (şi) aceşti bani, chipurile, pentru „calitatea” unora – birocraţi, mai mulţi! – de prin mediul rural… Toţi aceşti bani, stimabilul nu-i va cheltui singur, ci în parteneriat cu omologul său din judeţul Tulcea

Ialomiţa, îndeobşte reprezentat de preşedintele Silvian Ciupercă (politicianul care este mahăr şi peste PSD-iştii ialomiţeni, dar şi una dintre „rotiţele” care învârtesc banii ADR Sud Muntenia, acea ONG condusă de prietenul lui, stimabilul Liviu Muşat) a    „tocat” pe „fiţe” mult prea mulţi bani publici, ca să nu înceapă să bată la ochi! Şi totuşi, Curtea de Conturi pare că-i mai oarbă de cum se dovedeşte a fi Justiţia. Ştiind că scormonirea în „meandrele concretului” n-ar însemna decât o muncă în plus pentru noi, nici măcar retoric nu ne mai întrebăm câţi bani or fi cheltuit pe aşa-zisa pregătire profesională hoardele de primari şi directori de pe întreg cuprinsul judeţului şi-al ţării ăsteia în care pare că politicienii n-au altceva de făcut decât să aştepte ca UE să le dea, pentru ca ei să dea…Fel de fel de programe incluzând tot felul de proiecte au creat nenumărate suspiciuni, mulţi dintre jurnalişti simţind din ce în ce mai acut senzaţia că se fură ca-n codru, mai ales prin programul AMPOSDRU.     

 AMPOSDRU îi ajută pe unii să-şi zică: AM…BANI, deci exist!

Durata parteneriatului, a acordului mai sus amintit este de 30 luni de la data de începere a perioadei de implementare a proiectului şi excede cu 14 luni perioada de implementare a proiectului. Prelungirea perioadei de implementare a proiectului conduce automat la extinderea duratei prezentului acord. Pentru cei care nu ştiu facem cuvenita precizare. Un proiect de-a dreptul tras la indigo a mai fost derulat între anii 2009 – 2011. Doar că pe-atunci banii veneau pe o altă „Axa prioritară” (un fel de rută ocolitoare a cheltuirii banilor publici, o rută pe care circulă aproape numai resursa umană lipitoare de afişe, în campaniile electoral şi ori de câte ori este nevoie, desigur!) a renumitului şi la fel de controversatului Fond Social European, Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltare Resurse Umane…Obiectivul proiectului este unul ce poate fi etichetat ca general-valabil, multe alte instituţii declarând, în scris, că banii puşi la dispoziţia lor or să fie cheltuiţi pentru aşa-zisa „facilitare a integrării pe piaţa muncii a şomerilor tineri şi a şomerilor de lungă durată, atragerea şi menţinerea unui număr mai mare de persoane pe piaţa muncii, inclusiv în zonele rurale şi sprijinirea ocupării formale”.

    Cioacă – strategul lui Ciupercă

Cum credeţi că se înfăptuieşte acest deziderat mult prea costisitor? Presimt că n-o să ghiciţi, fapt pentru care mă grăbesc să vă spun că, şmecherii care au pus la cale cheltuirea acestui purcoi de bani publici sunt de părere că „proiectul propus de Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Tulcea vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane, în vederea…”. Vreţi să aflaţi în ce constă, în opinia celor care cheltuiesc aceşti bani, rezultatul implementării acestui proiect? Ei bine, acolo, în Raportul întocmit de domnul Ilie Cioacă – directorul Direcţiei de Coordonare a Consiliului Judeţean Ialomiţa stă scris aşa: „ Rezultatul concret al acestui proiect îl reprezintă 600 de persoane formate şi certificate – dintre care minim 5% angajate, precum şi consilierea şi informarea a minim 1.000 de persoane.”. Mai este nevoie să vă reamintesc că astfel de fraze meşteşugit construite am mai citit, nu cu mult timp în urmă? Mai e nevoie să vă reamintesc că stimabilul domn director Ilie Cioacă este cel care a coordonat întocmirea acelei neruşinat de prea costisitoare „Strategie de dezvoltare economico-socială a judeţului Ialomiţa pentru perioada 2009 – 2012” (în realitate un maldăr de hârtii copiate din statisticile altor instituţii ale statului), pentru care s-au cheltuit peste 10 (zece) miliarde de lei, vechi? Nu, nu cred că mai e nevoie! De aceea revin la această speţă şi mai adaug informaţiilor mai sus prezentate, doar că onor Consiliul Judeţean Ialomiţa va suporta în plată, chipurile, doar cele 100 de milioane de lei vechi şi, pentru o perioadă, acea TVA în sumă de 200 de milioane de lei vechi. Cum era de aşteptat mai trebuie şi „să asigure resursele materiale pentru implementarea proiectului – spaţiu, birouri”. Mai are rost să vedem şi dincolo de schepsisul topicii frazei sau ne rezumăm la doar a o aşeza alături de o alta, în care se precizează că „Semnatarii prezentului acord de parteneriat înţeleg şi acceptă să colaboreze şi să susţină derularea proiectului, inclusiv prin achiziţionarea echipamentelor necesare pentru buna desfăşurare a programelor de formare şi prin activităţi de informare şi publicitate pe toată durata proiectului.”? Şi, în sfârşit, mai e nevoie să vă spun eu că POSDRU şi-alte asemenea „căi de atac” asupra banilor publici, par a fi nou-descoperitul „filon” ce se scurge în puşculiţa de partid şi, desigur, în ograda copiilor celor ce deţin funcţii politico-administrative? Că doar cine mai crede că Declaraţiile de avere reflectă adevărata dimensiune a acareturilor când, în fapt, cei mai mulţi dintre „jmecheri” downloadează pe numele copiilor aproape tot ce câştigă…

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Ciupercă – părtaş într-un proiect de…26 de miliarde de lei vechi

 1. Tot citesc şi aud de rele despre şeful CJ şi slugile lui în executarea banului…..Io doar mă-ntreb cum se simte Martin şi pe ce lume trăieşte…probabil se mândreşte cu cei doi primari de municipii şi-o mămică..proastă deputată)) De popi io zic mereu de bine…d’aia tu părinte…ca vice nu-mi veni pe tine))…Şi poate ne daţi doamnă şi-o ştire despre delegata la dna slobozia,o poză cu dânsa…să-i dăm şi noi săru’mâna pe stradă..prin piaţă))

 2. Cele citite si auzite despre seful ciuperca=psd sunt doar varful aisbergului de care se tot izbeste Viitorul Ialomitei… Vedeti ca prin operationalizarea AMBULANTEI intr-un centru regional ii mai scapa lui musiu ciuperca o perna de sub fund! Macar sa fie mai putini bugetari=votanti naivi ai psd!

 3. Sper că ăia care i-au votat sunt fericiți acum, după ce Guvernul ponta a inventat și a majorat în jur de 30 de taxe și impozite. Foarte afectați vor fi țăranii. Nu ăia de la Mamaia, ci ăia de la țară, adică majoritatea electoratului usl, care vor fi căutați de stat la ouă și vor fi nevoiți să plătească CAS pe ele. La fel pe lapte și miere sau pe capete de vaci și boi, dar nu alea care se uită la antena 3 și votează în consecință, ci alea din bătătură care au, totuși, o utilitate publică. Băieții de la „Gândul“ au numărat 26 de taxe noi sau majorate de către Guvernul ponta, inclusiv taxa pe blănuri sau pe divorțul amiabil. Mai exact, dacă te prinde nevasta că i-ai făcut cadou amantei o blană de viezure, plătești la stat de două ori, o dată taxă pe blană și a doua oară, dacă ai noroc și are și nevasta un amant, pe divorțul amiabil. ponta susține că vrea să impoziteze luxul, să ia de la cei bogați și să dea la săraci, să fie o copie după Robin Hood, că la asta se pricepe și are și experiență. D-aia pune taxe pe iahturi, mașini puternice sau pe aur, cu excepția verighetelor.

  Ce-a fost mai întâi, ghiulul sau găina?
  Sunt curioasa cum va colecta statul aceste taxe. În acest moment nu există un recensământ al animalelor domestice din România. Țăranii vor plăti în funcție de numărul de dobitoace pe care-l declară. Și, dacă au fost suficienți de inepți încât să voteze cum le-a dictat conștiința lui gâdea, cu siguranță nu vor fi suficient de proști încât să fie cinstiți cu statul care vrea să le ia banii. Dacă au 20 de găini, vor declara că au două, și nu sunt convins că funcționarul fiscal le va scotoci cotețele ca să le numere ouăle. Apoi cu aurul. Ce l-ar împiedica pe manelist să declare drept verighetă un ghiul de neam prost? Pe care s-o declare, ulterior, pierdută și să-și ia altă verighetă cu aspect de brățară?! Zic și eu, na!

  Îmi aduc aminte cine zbiera mai tare, acum câțiva ani, când Guvernul Boc făcea același lucru. Pai da, taman ponta. psd stie doar să taie din venituri și să mărească taxele. Mă scuzați, dar asta l-ar duce capul și pe Fernando de la Caransebeș.

 4. Nu aveţi haz….dar merge Leiluţo,chiar apreciez al tău efort..de scriere..cu diacritice….dar nu am răbdare să citesc..al tău text..că obosesc…şi viaţa mi-e frumoasă))

 5. Te vaz io, dupa ce intra in vigioare de la 01.01.2014, noile taxe si impozite convenite de guvernul usl cu FMI! Printre altele, se va revizui baza de impunere pentru taxele pe propietate, psd-ist dement!..

 6. stai liniştit mikuţule….nu mă sperii de taxe majorate că nu-s doar pt mine…..Voi pdliştii nu înţelegeţi că centura de siguranţă luată de Băsescu de la FMI,trebuie returnată cu dobândă––de unde bani dacă-n guvrnarea lui Boc Olchim.CFR,POŞTA;HIDRO au fost falimentate,iar bugetele furate. Dacă nu-ţi revizuieşti vocabularul şi nu termini cu propaganda tâmpită, o să râd de voi în continuare….nu o să câştigaţi voturi dacă votanţilor usl le ziceţi proşti,hoţi,tâmpiţi sau mincinoşi….oamenii când voteaxă o fac cu speranţă şi încredere….aşa au făcut-o şi când i-au votat pe ai voştri iar voi i-aţi dezamăgit…in fine ,nu vă învăţ io să vă vindeţi marfa,faceţi cum vor tâmpiţii ce se ocupă de piarul pdl şi-o să vedeţi că nici câte voturi aţi avut n-o să mai luaţi!!

 7. Tara este condusa acum de hoti, mincinosi si prosti! Dovezile vin cu zecile, au devenit banale, nu exista un singur usl-as din guvernele din 2012 incoace care sa nu fi fost rusinat, aratat cu degetul! De ce ies medicii in strada, psd-ist dement? Cum poti, mincinosule, sa afirmi ca Oltchim, CFR, Posta si Hidroelectrica au fost falimentate, exista contractele, nu ca in cazul Bechtel! De aceea ati vandut profitabilul Petrom? Ia-te de mana cu ,,patrihotul” dan voiculescu, fara de ale carui antene manipulatoare erati deja azvarliti la groapa istoriei! De ce s-a scumpit eliberarea unui pasaport? De ce investitiile straine sunt in 2013 la nivelul a 10%, fata de cele din 2008? De ce site-ul oficial al Guvernului României arată precum cel din BURKINA FASO, fiind dedicat în exclusivitate plagiatorului si reprezentantului intereselor RMGC? De ce ministrul afacerilor interne francez Manuel Valls a declarat pentru France-Inter că problema deschiderii spaţiului Schengen pentru România şi Bulgaria de la 1 ianuarie 2014 nu se află ‘pe ordinea de zi’ şi că este mai mult decât rezervat în legătură cu aceasta? De ce un jurnalist numit Cristian Tudor Popescu, cunoscut prin faptul ca Basescu nu-i este simpatic (pentru ca i-a adus aminte ca a salutat venirea minerilor in Bucuresti), ataca -cu argumente- usl si psd? De ce usl-asilor sunteti hoti si mincinosi? Ca de prostie nimeni nu poate sa va vindece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *