Cine nu ascultă de somaţia jandarmului o…păţeşte!

Distribuie articolul:

 

Săptămâna trecută am primit pe adresa redacţiei un pont potrivit căruia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, câţiva tineri au fost abuzaţi, verbal dar şi fizic de către jandarmii ce patrulau zona 500. Se pare că, tinerii stăteau într-un părculeţ la o şuetă, iar jandarmii au decis să oprească maşina pentru a pune câteva întrebări legate de motivul pentru care se află acolo, precum şi a-i legitima pe respectivii. Copiii, îi numim aşa pentru că unii erau chiar minori, s-au speriat la vederea dubei de jandarmi, motiv pentru care câţiva dintre ei au luat-o la fugă. După câteva străzi, unul dintre ei, somat fiind să se oprească, s-a hotărât să stea de vorbă cu jandarmul. Norocul jandarmului pentru că altfel nu l-ar fi prins în veci, binecunoscut fiind faptul că, de multe ori, oamenii legii nu sunt antrenaţi fizic, potrivit meseriei. Sursa declară că acesta a fost momentul în care omul legii l-a trântit la pământ, încătuşându-l, nu înainte de a-i „altoi” câţiva pumni pentru îndrăzneala de a-l fi deranjat. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, un alt băiat, de data asta unul dintre cei care nu au fugit la vederea jandarmilor, a primit şi el un pod de palmă, pentru tupeul de a-i solicita să se legitimeze unuia dintre jandarmi. Noi, redacţia ziarului Ştirea, suntem imparţiali, aşa încât, am cerut un punct de vedere oficial Inspectoratului de Jandarmi al  judeţului Ialomiţa. De aici am primit următoarea declaraţie „…efective din cadrul grupei de intervenţie s-au sesizat din oficiu despre faptul că un grup de 10-12 tineri consumau băuturi alcoolice şi perturbau ordinea şi liniştea publică. La vederea jandarmilor şase dintre aceştia au fugit, ceilalţi au fost legitimaţi (…) unul dintre ei a fost prins în zona Liceului de Construcţii şi datorită faptului că nu s-a supus somaţiei jandarmului de a se opri a fost încătuşat. Toţi cei trei prinşi, au fost duşi la secţie, unde li s-au aplicat amenzi contravenţionale, în valoare de 200 lei. Din rapoartele jandarmilor, singurul lucru care s-a făcut a fost încătuşarea respectivului, nu şi bătăi (…) când au fost aduşi la sediu, toţi cei trei s-au comportat civilizat, aici nu a mai fost nici o problemă”. Băieţii reclamă abuzul fizic, cât şi ignoranţa ofiţerilor ce au refuzat să le vorbească frumos, şi să se legitimeze, în conformitate cu legea. Cât adevăr există în toată povestea asta sau, dimpotrivă, câte neadevăruri rămân nespuse vă lăsăm pe dumneavoastră să vă daţi cu părerea. Totuşi, se cunosc destule cazuri de abuzuri, în care oameni, fără nici o vină, şi-au „furat-o” de la oamenii legii, fie ei jandarmi sau poliţişti. Majoritatea situaţiilor de acest fel au fost „măturate” şi ascunse sub „covorul” … legii, bineînţeles.

Cristina G.


Distribuie articolul:

22 thoughts on “Cine nu ascultă de somaţia jandarmului o…păţeşte!

 1. Am o singura remarca. Ce cautau la miezul noptii acei minori pe strada si cu alcool la ei?
  Asta explica totul, de la comportamentul lor pana la reactia probabil mai intempestiva a jandarmilor.
  Dak era in alta tara, cel care e a fugit, era impuscat nu fugarit.

 2. Dar daca se intampla sa consume alcool un grup de tineri pe strada Sudului si sa faca galagie, banuiesc ca ziarul Stirea avea alta opinie vis-a-vis de jandarmi 🙂 si interventia lor.
  Ce spuneti doamna Ionica?

  1. Din partea mea, ABSOLUT TOŢI cei care tulbură liniştea PUBLICĂ ar trebui amendaţi. Dar, asta nu înseamnă că e normal ca jandarmii să vorbească arogant cu cetăţenii, fie ei şi vinovaţi!
   În aceeaşi ordine de idei, ar trebui să înţelegeţi că ACEST ARTICOL (care nici măcar nu-i semnat de mine) prezintă părerile ambelor tabere…Aşa că nu văd care-i problema dvs?

 3. Problema si intrebarea este: cum s-ar fi scris acest articol daca acele evenimente se intamplau se Str. Sudului?!

  1. Te repeţi, chiar dacă semnezi cu alt pseudonim! Doar că eu nu sunt dispusă să repet…Aşa că vezi ce-am răspuns celuilalt pseudonim al tău, Mircea!

 4. Nu contest faptul că pot exista şi abuzuri din partea organelor de ordine dar, la câtă golănime colcăie noaptea pe unde nu te aştepţi, la ce expresii
  triviale eşti expus, la câtă violenţă fizică, la câte urlete, răcnete şi alte manifestări animalice, chiar mă mir că oamenii puşi să asigure liniştea noastră pot avea atâta reţinere de sine. Mulţi dintre huliganii care bântuie cartierele şi parcurile, în orice stat civilizat, unde legea e lege, ar fi fost împuşcaţi pe loc. N-ai loc de toţi rahaţii cu ochi, adică minori alcoolişti şi minore prostituate, care, în loc să doarmă la orele târzii din noapte, fac imposibilă odihna multora dintre noi. Consider că amenzile sunt o măsură prea blândă pentru asemenea specimene şi părinţii lor, nu de puţine ori, miliardarii Sloboziei, vezi cazul beizadelei lui Nicu Bunea, mare miliardar care vindea „merel” (carne preluate de la cadavrele animalelor,pentru neştiutori)pe vremea când fura de la COMBIL. În rest, în România, toate merg ca pe roate … pătrate.

 5. UN REPORTER CULEGE INFORMATIA IN TEREN.NU STA IN FOTOLIU SI PRIMESTE „PONTUL” LA REDACTIE APOI O INFLORESTE DUPA CUM VREA MUSCHIUL LUI.M-AM CONVINS SI DE VOI SUNTETI UN ZIAR CORUPT ,CARE NU DORESTE SA-SI PATEZE IMAGINEA (CARE SI ASA NU E PREA RASARITA)SI NU DATI COMENTARIILE LA TOTI CEILALTI CETATENI.MAI ALES LA CEI CARE O INFRUNTA PE VESTITA DOAMNA GHINEA=”JUSTITIARA DIN SUDULUI”,CARE SUNA LA 112 CA-I LATRA UN CAINE IN CARTIER SI DOAMNA NU POATE SA-SI LINISTEASCA NEURONUL OBOSIT.CAT DESPRE CRISTINA G.AI DORESC MULTE „SUETE” DE GENUL ACELA LA GEAMUL SAU,(CU TIPETE SI LARMA SI INJURATURI)SI POATE O GASESTE UN GRUP DE COPII MINORI SA STEA CU EI LA O TIGARA SI O BERE CA PARE TINERICA IN EXPRIMARE SI CAUTA SENZATII TARI(POATE O FURA SI EA).DACA REDACTIA E IMPARTIALA LASATI COMENTARIILE TUTUROR SA VEDEM REACTIA CETATENILOR SI INVATATI-VA COPII SA RESPECTE ORGANELE LEGII DNA CRISTINA G,(SE PARE CA NICI DUMNEATA NU AI PREA MULT RESPECT FATA DE ACESTIA)

  1. Pentru EROS
   După cum vezi, măi…dragă ţi-am postat elucubraţiile. Şi dacă tu crezi că mă jenez de faptul că locuiesc „în sudului” şi chiar că nu voi recunoaşte că mă deranjează teribil câinii UNORA dintre vecini (mă refer la javrele care urlă prelung, de dor, cică, după ce stăpânii lor pleacă la serviciu sau la plimbare) înseamnă că singurul neuron ce-ţi zburdă nestingherit prin creier e şi el „varză”. Vino CHIAR ACUM să asculţi cât de înfiorător urlă o mică potaie fiindcă a fost lăsată singură acasă…!!!! Nu, nu te mai întreba ca …deşteptu’ de ce eu şi alţi vecini deranjaţi NU MAI CHEMĂM POLITIA LOCALĂ sau JANDARMII, fiindcă răspunsul ţi-l ofer eu, cea care SUNT CONVINSĂ de faptul că „Organele” atât aşteaptă: să fie solicitaţi, să intervină, pentru ca să aibă de unde-şi lua şpaga!!! Orice alt comentariu (şi din partea ta) nu va mai avea loc aici, pe acest site, atât de HULIT de „de-alde” tine care, de curajoşi ce sunt, folosesc pseudonime. Şi când te autointitulezi EROS, crezi că eşti în măsură să huleşti, măi…bip…edule?

 6. PAREREA MEA E CA UNII PARINTI TREBUIE SA LUCREZEZE MAI MULT LA EDUCATIA COPIILOR SAI CARE SUNT ASA DE SPERIATI SI FUG LA VEDEREA MASINII DE JANDARMI SAU DE POLITIE…NU DE ALTA DAR NOAPTEA POT CADEA IN VREO GURA DE CANALIZARE(AU AVUT GRIJA AUTOHTONII NOSTRI SA”LE CUMPERE PE TOATE”)SI AI RECUPEREAZA CU AJUTORUL SMURDULUI.IONICA GHINEA SA-SI VADA DE LITERELE SALE SI SA NU MAI DEA CU NOROI ATAT EA CAT SI CEALALTA (NO NAME)SA CAUTE ARTICOLE PE STRADA CA NU SE FACE ASA UN ARTICOL .LEGEA E ACEEASI PT TOTI CETATENII TARII INDIFERENT CUM AI CHEAMA…..SI ORICINE POATE SA-SI DEA CU PAREREA ……MAI ALES ZIARISTII:))

  1. pentru ADAM SANDU
   VEZI CĂ M-AM PRINS CĂ EŞTI ACELAŞI….BIP…ED, EROS! Ghici ce te-a dat de gol! 141.101.92.204
   Şi-apropo! Ca să-ţi demonstrez că nu chemam degeaba salariaţii bugetari am filmat şi potaia şi vreau să-ţi trimit filmuletul. Numai să-mi indici adresa!

 7. Parerea mea d.p.d.v jurnalistic mi-am spus-o deja in articol,ce-i drept nu sunt foarte multi cei care pot citi printre randuri…Ca un cetatean, cu drept la opinie, va marturisesc ca neincrederea in insitutiile ce ar trebui sa asigure ordinea si linistea publica am dobandit-o in urma unor incidente la care am luat parte, si la care jandarmii de patrulare au fost cu mult mai inceti decat un voyeurist cu pantalonii „in vine”.Ca femeie, nu ma simt absolut deloc protejata in acest micut oras,in care avem prea multe masini de patrulare si prea putin curaj sa intervenim…sub temeiul legii, desigur.Cand insa vine vorba despre niste pustani,imobilizam,incatusam,aruncam cu pumni in stanga si-n dreapta, pentru a arata natiunii ca jandarmii,politistii, etc „lupta impotriva raufacatorilor”. Iar daca tinerii erau vinovati de ceva, trebuia sa li se aplice amenzi usturatoare,nu injurii si pedepse fizice, pentru ca perioada aceea este de mult apusa…

 8. PE SCARILE PRORENTULUI LANGA HOTEL SELECT SEARA LA SUETA SE CONSUMA SI ALCOOL ,MAI APARE SI UN AUROLAC CARE TRAGE LA GREU ,DAR NU-I VEDE NICI UN ORGAN,SI NU AU NICI CURIOZITATEA SA AFLE AI CUI SANT !!!???

 9. „organele” sunt ocupate. Stau pe site-uri si discuta parerea jurnalistilor care fac parte evident din mediul privat, si care, meritat sau nu,le platesc salariile bugetarilor…

 10. @ Ionica Ghinea. Nu cred că e bine să nu „dai drumul” postărilor, chiar dacă
  unele nu te avantajează, chiar dacă e vorba de saitul tău. Lasă toţi proştii
  să se „esprime”, precum acest „EROS”, sau cum şi-o mai zice că, oricum, tot analfabetism arată.
  @ EROS. Măi, nea Caisă, nu ştiu ce vârstă şi etate ai, ha, ha, ha, dar să ştii că EX EROS scrie pe unele prezervative. Deci, trage concluzia ce fel de
  „sculă” eşti.

 11. Doamna Ghinea are o mare problema cu organele de ordine si in special cu jandarmeria,probabil si datorita faptului k nu are un numar foarte mare de cititori si de aici frustrarea este uriasa si cauta tot timpul acel senzational pt a atrage atentia. As vrea sa o intreb pe dna Ghinea de unde stie dansa de cat de pregatiti sunt jandarmii si daca i se pare normal k un copil minor bine „educat”sa fie afara la acea ora consumand alcool si deranjand si alti oameni.Dansa face reclamatii si palngeri pt un catel sunt curios daca toate astea se intamplau in cartierul dansei?

  1. Măi…gaby, ce să-ţi zic? Că dacă-ţi zic că eşti vai de capul tău, mi-e că te superi…Dacă-ţi zic că TU eşti frustrat/ frustrată (că ai bivalenţă la sex, de!) şi te dai de gol că eşti jandarm (sau consoartă) ai să zici că greşesc. De parcă ar avea altcineva interesul să ia apărarea „Organelor”… Te-ntrebi dacă ştiu „de cât de pregătiţi sunt jandarmii”? Asta e bine, căci înseamnă că părerea mea CHIAR contează şi pentru tine! Cât priveşte părerea mea despre deranjarea liniştii publice, VEZI ce le-am răspuns altora ca tine, chitiţi a arunca piatra deşi nu jurnalistul e în culpă ci jandarmii şi, desigur, tinerii ăia…Că numai un „omu’ dracului'” nu înţelege că articolul prezintă ambele puncte de vedere, cel al tinerilor şi cel al „Organului”…Aşa că…”geaba” încerci să mă insulţi…

 12. Poate s-a procedat corect…Poate nu .
  Dar: Prin parcarea UGIRA,cunoscut punct sensibil al civilizatiei ,de ce nu trec jandarmii? Dupa ora 21.oo…??
  Nenumarate apeluri sunt facute catre autoritati…

 13. Hmmm…Cine sa mai inteleaga ce anume-si doreste doamna Ghinea…a uitat probabil cate reclamatii a adresat politiei locale, politiei nationale si chiar jandarmeriei cu privire la tulburarea ordinii si linistii publice in cartierul unde dansa locuieste…Rau ca tinerii sunt atentionati sa adopte un comportament corespunzator si sa nu tulbure ordinea si linistea publica mai ales in cartierul 500…rau ca tinerii sunt lasati pana la ore tarzii sa chicoteasca pe la scarile blocurilor…ar trebui trimis un grup de tineri la dansa la poarta care sa „bata” mingea sau sa asculte muzica la volum ridicat si ne-am edifica cum ar Ionica Ghinea sa se rezolve problema..hmm…

  1. Voi nu sunteţi normali la capul lipsit de-o judecată imparţială, zău !!!! „Rău că…rău că…” , zice cea care semnează lena deşi pe ea, mai mult ca sigur, n-o cheamă aşa. Dar, de[! Când vine vorba s-aveţi şi voi „cât negru sub unghie din curajul oricărui jurnalist, vă găsiţi pseudonime. Revenind, zic! Păi, la fel pot spune şi eu: rău că ia atitudine jurnalistul că „Organul” abuzează de funcţie, rău că nu locuieşte-n într-un bordei ca să poată fi lesne cumpărat de către cei care au bani şi de-aia vă conduc ca pe nişte oi, rău că…Dracu’ să mai înţeleagă! Nu mai bine le luam eu banii la politicieni şi alţi funcţionari şi vi-i prezentam ca pe nişte Zei??? Hai că m-aţi scârbit şi-mi vine s-o dau dracului de meserie că „nu se merită” !!!!!!!

 14. De ce nu postati toate parerile care se spun dna Ghinea? Pt ca atunci cand se spune un adevar despre dv sau acea opinie nu va convine nu o mai postati pt ca nu vreti sa va patati imaginea de cel mai bun si cel mai corect jurnalist din tara. Nu mai pozati in jurnalistul perfect sau cel care le stie pe toate si care are coloana vertebrala ca nu este cazul sincer va spun. Si imi cer scz daca va simtiti jignita dar chiar nu asta este intentia mea sa va jignesc pt ca sunteti o doamna in primulrand si in al doilea sunteti mai invarsta decat mine. O zi faina sa aveti

  1. Pentru gaby
   Doamnă/domnule, vă spun că este ultima oară când vă mai dau liber la astfel de postări. Dumneata nu eşti un om normal cu creierii capului, ce-ai păţit??? Pentru că un om normal nu poate crede că are voie să bălăcărească un alt om fără ca acesta să-i fi făcut lui ceva. Ţi-am pricinuit eu dumitale vreun neajuns? Atunci, înseamnă că eşti cel încriminat, deşi colega mea, în acest articol, n-a dat numele jandarmului…Ca dovadă că noi am vrut să fie un articol de atitudine şi nu unul de scandal! Dacă, în schimb, nu eşti jandarmul zelos, atunci nu poţi fi decât un om care, dacă ar fi în locul meu şi ar avea posibilitatea să „încondeieze” pe cineva, nu cred c-ai fi nici pe departe tot atât de echidistantă pe cât ne străduim să fim noi, cei de la Ştirea! Citeşţte-ţi postările şi-ai să vezi ce om rău eşti! Una-i să ai atitudine fiindcă asta ţi-e meseria, şi alta-i să-ţi căşune pe-un om „din chiar Doamne” cum se spune! Dacă dumneata aveai o poziţie fie în favoarea jandarmilor, fie în favoarea tinerilor, înţelegeam! Dar să fii atât de chitit a-l împroşca de noroi DOAR pe jurnalist, înseamnă că ai o problemă cu mine, INDIFERENT de cum scriu, despre oricine scriu…Cine eşti, nici măcar nu vreau să aflu, deşi aş putea să te dibuiesc „cât ai zice peşte”! Sper că atunci când demnitatea îţi va fi călcată în picioare şi-ai să vrei să ia atitudine presa, să-ţi aminteşti ce părere proastă ai despre oameni ca mine…Scuză-mă că nu-s modestă fiindcă îndrăznesc să zic că, din păcate, am mai rămas extrem de puţini jurnalişti dispuşi a nu lua bani de la potenţaţii vremurilor, fiindcă au de luat atitudine ba pentru unul, ba pentru altul dintre oamenii de rând…

 15. Oraselul Copiilor….seara de seara toti „inteligentii” si toate „suavele” orasului incearca sa ne aduca aminte de Cartea Junglei.. Asta se intampla doar din momentul in care Abaza & Co s-au mutat in noul sediu din apropiere. Politie? Jandarmerie? MIA! Chiar nu le simt lipsa:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *