Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița are un nou sediu. Mergeţi şi DONAŢI sânge!

Distribuie articolul:

Dacă nu aţi aflat, vă spunem noi că Centrul de Transfuzii s-a mutat de lângă Policlinica Spitalului de Urgenţă Slobozia, deoarece unitatea medicală trece prin notabile transformări imobiliare şi ca dotare tehnică, prilejuită de implementarea unor PROIECTE DE INVESTIŢII susţinute financiar de Uniunea Europeană. Pe cale de consecinţă, Consiliul Judeţean – instituţie care patronează Spitalul, a acordat Centrului un spaţiu adecvat acestei activităţi medicale de-o importanţă covârşitoare. Aşa se face că în ziua de 18 august, Marian Pavel – președintele CJI, dar și Cătălin Grigore – vicepreședintele, și Alexandru Potor – administratorul  județului, și, desigur, cei ce fac parte din staful președintelui, ca de exemplu, dl. Constantin – fostul subprefect, au donat sânge în NOUL sediu al Centrului de TRANSFUZII Slobozia.

Noul sediu se află pe strada Răzoare, numărul 3, în parterul clădirii societății „Drumuri și Poduri”, lângă Biserica Adventistă a orașului, vizavi de fostul ștrand municipal.

 Programul de donare este de luni până vineri, în interval orar 8.00 -15.00

Doamna Raluca Cruceat – director al Centrului de Transfuzii s-a arătat mulţumită de ajutorul acordat de către autorităţile judeţene.

„Avem mulți donatori. În prima zi, au fost 17 persoane, iar ieri, 20. Este un număr bun pentru o perioadă de vară când avem concedii. Să vedem astăzi cum terminăm ziua. Avem nevoie de sânge. Întotdeauna există această nevoie. Relocarea sa produs. A început de joi, vineri și vreau să spun că vineri, când am terminat, seara au și vin două ambulanțe, deci nu am apucat să așezăm chiar tot. (…) Personalul central a fost antrenat multe zile la rând, astfel încât să putem gestiona situația fără întreruperea activității. 

Pentru rezerve, avem un plan de back up. Întotdeauna există un stoc la nivelul instituțiilor noastre, de câteva sute de unități.  Când acest stoc scade, mai ales pe grup de RH negativ, ce sunt în cantități foarte mici, nu sunt mobilizate, sunăm donatorii, le trimitem mesaje, cerem ajutor sau apel la instituțiile cu care am mai colaborat. Nu lăsăm niciodată să scadă, căci știm cu toții că evenimente neprevăzute și accidente tragice se pot întâmpla de regulă noaptea, sâmbăta și duminică și trebuie să avem în permanență stoc pentru aceste momente. (…) Cu alte Centre din țară, noi ne sprijinim reciproc la orice oră din zi și din noapte. (…) Există și situații când solicităm aeronave SMURD… ”  a declarat domnia-sa în faţa jurnaliştilor.

Prezent la acţiune, după ce a donat sânge, Marian Pavel – preşedintele CJI, a declarat scurt : „Cu acest prilej, alături de colegii din consiliu, care au spus da invitatiei de a da o mâna de ajutor celor care au nevoie de sânge, am mers să donăm, încercând astfel, să încurajam și alți oameni de bine!”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.