Cei trei „muşchetari” ai PSD Ialomiţa vor să construiască în Slobozia „un fel de Centru Vechi”

Distribuie articolul:

Cei trei „muşchetari” ai PSD Ialomiţa vor să construiască în Slobozia „un fel de Centru Vechi”

Intraţi deja în campanie electorală, social-democraţii Pavel + Potor + Muşoiu şi-au adus aminte că există electorat căruia trebuie să îi ceară voturi…Şi, imediat, şi-au adus aminte că există şi presă. Şi-aşa cum se întâmplă din patru în patru ani conducerea de partid şi de stat a considerat că jurnaliştii abia aşteaptă subiecte „fierbinţi” servite de către ei, politicienii „producători de nadă”, atât pentru presă, cât şi pentru cetăţenii cu drept de vot…

Miercuri, 12 august 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, cei trei s-au înfăţişat jurnaliştilor prezentându-le un aşa-numit „Proiect de regenerare urbană a municipiului Slobozia”.

Marian Pavel DIXIT!

Proiectul „năşit” de conducerea de partid şi de stat, se întinde fix în stânga cartierului „Pepinieră”, în zona Ştrandului şi a fostelor Sere… Conform spuselor domnului Marian Pavel – preşedintele PSD Ialomiţa şi, totodată, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa „ Tot ce este în spatele la Fun House, terenul ăla, inclusiv Ştrandul, şi se face conexiunea cu „Orăşelul Copiilor”. Deci, suprafaţa aia de 2 hectare şi ceva, trei, acolo se va dezvolta acest proiect. Care acuma este viran.”

Auzindu-l că pronunţă denumirea „FUN HOUSE, şi-aducându-mi aminte de golănia pe care a girat-o Muşoiu în ceea ce priveşte accesarea de importante sume de bani din Fonduri Europene, de către nevasta deputatului ( clădire care imediat ce-a ieşit din atenţia „Organelor” a fost vândută, astfel băgând câteva zeci de miliarde lei în buzunarele familiei politicianului), sigur că ne-am gândit dacă nu cumva este, iarăşi, o afacere pentru „băieţii deştepţi” din PSD-ul care a guvernat municipiul şi mare parte din judeţ? Pentru a înlătura gândurile posibil ofensatoare la adresa „grupului de lucru”, cu fracheţea care caracterizează un jurnalist ce nu are datorii la politicienii de ieri şi de azi, l-am întrebat şi asta pe Pavel Marian, şi-anume dacă de-alde Muşoiu, poreclitul Brusli, dar şi-alţi „abonaţi” la lucră(tu)rile săvârşite din banii publici, se vor număra printre „beneficiarii” parcelelor pe care ar urma să construiască una, alta, ce e scris în proiectul cu care candidaţii PSD vor să „rupă gura târgului”? Prieten bun cu Ştefan Muşoiu, dar şi preşedintele PSD Ialomiţa, dar şi candidatul la funcţia de presedinte al Consiliului Judeţean, răspunsul domniei-sale, s-a vrut a fi unul foarte punctual.

„Eu cred că niciunul…Ideea e în felul următor: că, în momentul de faţă…şi ideea a venit de la un puşti cu care am discutat (…) şi pe care l-am întrebat ce crede că trebuie în oraşul ăsta? Şi el mi-a zis că seara oamenii ar vrea să iasă în „Centru’ Vechi”. Dar noi nu avem Centru’ Vechi! De-aici a plecat ideea! Şi-atunci am identificat terenul ăsta, am căutat o firmă de proiectare din Bucureşti, cu care avem contract, e făcut totul pe PSD Ialomiţa, le-am arătat terenul şi au încercat să ne facă mai multe variante. (…) Gândiţi-vă la ceea ce înseamnă petrecerea timpului liber pentru tineri şi nu numai pentru tineri! Noi nu avem în momentul de faţă o zonă pietonală, unde să poţi să te duci să stai la o cafenea, saloane de coafură, chestiuni de servicii publice (…) Eu sunt convins că acolo vor fi interese pentru oamenii de afaceri (…) Acolo or să fie, cu siguranţă, firme care or să vină să concesioneze. Va fi PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT. Adică, Primăria face suprafaţa de alei şi nu ştiu mai ce, şi vine firma X şi concesionează 
(…)”

Mocioniu a depus proiect…tot pe zona aia!  

Şi nu ne referim numai la zona geografică, ne referim la zona pe care au pus ochii iniţiatorii unor astfel de inoportune proiecte…Da, şi noi ne amintim că acel teren a fost, cândva, dat de către Primăria municipiului Slobozia, în administrare către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Totuşi, pentru o mai bună informare l-am întrebat pe primarul Mocioniu. Iar primarul ne-a confirmat că „…În momentul de faţă, destinaţia e ANL. În PUZ e ANL. Va trebui să schimbe PUZ. Bat câmpii cu proiectul ăla (…) O zonă comercială acolo ar însemna supraaglomeraţie. Plus lipsă parcare. Viziunea mea e ca acolo să fie zonă de linişte. Birouri, locuinţe, sedii. În cei patru ani (de mandat, n.r) toţi rechinii imobiliari au pus ochii pe acea suprafaţă, dar eu am refuzat să schimbăm destinaţia!” . Vă reamintim că în urmă cu vreo două luni, Primăria Slobozia a anunţat începerea implementării proiectului cu titlul „Regenerarea spațiului urban zona „Orășelul Copiilor” din Municipiul Slobozia. Nu reiterăm ce zicea primarul Mocioniu c-o să facă acolo, căci şi primarul a intrat în campanie electorală, iar noi ştim că locuitorii sunt scârbiţi de promisiuni pe bază de proiecte futuriste! Vă spunem doar că, în documentaţia întocmită şi, probabil, depusă, perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, respectiv 23 martie 2020 – 30 aprilie 2021. Şi vă reamintim ce purcoi de bani publici se preconizează a se cheltui pentru acel prpoiect: 4.540.804 lei, adică peste 45 de MILIARDE lei vechi.

La Sfântu’ Aşteaptă…!

Terenul pe care au pus ochii şi „lupii tineri” din PSD, zace pârloagă de peste 10 ani. În afară de „făcătura” (penală, în opinia unora!) patronată de familia deputatului Muşoiu, pe acea suprafaţă de teren, doar iarba a mai crescut! Sigur că, decât să rămână în continuare tot pârloagă, e mai bine să se construiască oarece. Dar nu orice! Faptul că PSD găseşte că e oportună o asemenea investiţie public-privată demonstrează cât le pasă politicienilor de nevoile cetăţenilor! Care, cetăţeni, atunci când i-am întrebat ce părere au despre acest proiect, printre zecile de onomatopee şi bip-uri, au zis că ei nu cred că se va face prea curând ceva, că altele sunt interesele politicienilor, că ei s-au săturat de astfel de promisiuni (pre)făcute în campanie electorală!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Cei trei „muşchetari” ai PSD Ialomiţa vor să construiască în Slobozia „un fel de Centru Vechi”

  1. Nu ar putea să dezvolte ei mintenaș o două parcarii poate pe verticala dacă pe Matei Basarab va dezvolta proromanasul mobilitatea urbană…Fantasmagorii!…Mai bine ar zice – si asta vreau să o aud de la toți candidați…ce facilități fiscale oferiți intreprinzatorilor care vin în Slobozia…asa o diminuare de taxe…in primul an 10%, în anul doi 8%…

  2. Ce face un mandat de parlamentar/senator …..ramai cu apucături de capitala 🤣🤣. Exact asta lipsea la Slobozia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *