Cei patru care, cică, vor să coaguleze dreapta politică din Ialomiţa

Descătuşate din strânsoarea USL, dar şi fiindcă aici, în Ialomiţa, de peste 24 de ani, tot PSD e la putere, partidele aşa-zis de dreapta declară că au de gând să preia frâiele conducerii, mai întâi a municipiului-reşedinţă de judeţ, şi-apoi a întregului judeţ. Acum că tot „s-a stricat căruţa-n drum”, Mădălin Teculescu, Radu Paros, Gigi Manea, onorabili consilieri locali ai municipiului Slobozia, dar şi viceprimarul aceluiaşi municipiu, stimabilul Cezar Zamfir au invitat reprezentanţii presei locale, ca să anunţe că ei şi-ai lor vor să se unească, cică, pentru a se lupta cu PSD.

Nu ştim a cui a fost ideea. Ştim însă sigur că, cei patru, proaspăt deveniţi „fraţi de cruce”, au şi stabilit cine va fi prima victimă, la momentul în care vor pecetlui coaliţia, alianţa sau cum se va mai numi şi-această structură asociativă „pe interes”. Şi mai ştim că la această întâlnire, pe post de „momeală” au fost invitaţi şi doi lideri marcanţi ai PNL, Constantin Sava – primarul  municipiului Urziceni şi Mihai Emilian – liberalul cu state vechi care a fost „exmatriculat” din organizaţia municipală, al cărei preşedinte a şi fost. Încă vizibil afectat de lovitura sub centură, Mihai Emilian a folosit prilejul pentru a se răzbuna pe Cezar Zamfir. Ce-a fost la gura lor, vom detalia în acest articol.

    Viceprimarii indezirabili?!  

Viceprimarii Băcanu şi Cezar – riscă să fie aruncaţi din funcţii, taman ca nişte „măsele stricate” ale defunctei USL! Viceprimarului Valentin Băcanu i-a fost pus gând rău fiindcă, cică, ar cam face „ce vrea muşchii lui” cu banii din bugetul Consiliului Local, iar viceprimarului Cezar Zamfir i se doreşte debarcarea  fiindcă, cică, n-a făcut nimic, nici pentru partid, nici pentru cetăţenii acestui municipiu. Cine vrea să-l mazilească – politic, desigur! – pe viceprimarul Băcanu? Deocamdată, singurii care şi-au arătat „colţii” sunt aceşti câţiva politicieni, pe care „căţeii” îi consideră „lupi”. Cine îl vrea dat afară – chiar şi din partid! – pe musiu Cezar? Deocamdată, intenţia a fost anunţată doar de venerabilul – într-ale politicii liberale, desigur! – Mihai Emilian, patronul şi, probabil, sponsorul „la greu” care este, din moment şi-a permis a-l ameninţa „în direct şi-n reluare” pe viceprimarul Cezar. Umăr lângă umăr îi stă Constantin Sava – primarul municipiului Urziceni, cel căruia pare că tare-i mai place să se victimizeze. Dacă Mihai Emilian se bazează şi pe ajutorul altor liberali „de-o făptură şi de-o seamă” cu el, am ţinut să aflăm şi am şi aflat. Am aflat că preşedintele PNL – Organizaţia Ialomiţa, domnul Ioan Martin este de părere că …De principiu, la nivel naţional, am convenit – în Delegaţia Permanentă – să avem doar nişte contacte în care să evaluăm disponibilitatea celorlalte partide de dreapta, în vederea unei posibile alianţe. (…) Domnul Cezar Zamfir a făcut o întâlnire, dar a făcut-o în nume propriu, fiindcă nu a avut nici acordul forului judeţean, nici acordul forului municipal, ca să angajeze Organizaţia judeţeană sau municipală, urmând ca ulterior să ne comunice discuţiile şi condiţiile în care se poate încheia o alianţă de dreapta! Ce a ieşi, ce-a declarat, e responsabil personal şi o să analizăm poziţia dânsului şi felul în care a implicat partidul. La fel, aceeaşi poziţie şi pentru ceilalţi doi colegi (n.red. Emilian şi Sava) care nici dânşii nu au avut un mandat din partea partidului, s-au prezentat acolo în nume personal. Domnul Mihai Emilian, din decembrie 2012 până în martie 2013 când a fost suspendat, nu a mai avut nici o activitate în interiorul partidului (…)           

         Ce-a fost la gura lor….

 Faptul că la această întrunire, stimabilul Mihai Emilian l-a avut alături pe Constantin Sava  (primarul municipiului Urziceni, şi cel care la această întâlnire a părut cam prea nerăbdător să se folosească de-acest prilej, ca să-i zică lui Cezar tot ceea ce, la o adică, i-ar fi putut spune în cadrul şedinţelor PNL) nu înseamnă altceva decât că „zarurile” au fost aruncate, iar „cărţile” au fost făcute, dar doar acolo în cadrul întâlnirilor pe care ’mnealui le-a tot avut, şi pe care noi le-am poreclit „Guvernul din cofetărie”! Ce-au zis Emilian şi Sava, citiţi şi vă cruciţi!

Constantin Sava ( victimizându-se) :  Eu salut iniţiativa celor de-aici, şi chiar mă bucur. Dar întrebarea mea este: de ce n-au făcut-o alaltăieri? De ce azi? A trebuit să treacă doi ani (…) Eu cred că în PNL Ialomiţa, ar trebui făcută o curăţenie totală! Eu nu pot să-l cred pe Cezar, că el este un om de bună credinţă (…) În ceea ce mă priveşte, în următoarea şedinţă de Birou, eu am să cer excluderea din partid a domnului Cezar. Dacă nu pleacă dumnealui, voi pleca eu şi cu alţi colegi (…) O să fie o curăţire totală a celor care au colaborat cu PSD!       

Mihai Emilian (lăudărându-se) : Domnul Cezar a venit în locul meu, nedându-mi voie să particip la alegerile pentru Organizaţia Slobozia. O asemenea bătaie de joc am ţinut-o în mine timp de doi ani de zile. Şi-am aşteptat acest moment! (…) Cei care s-au pupat cu PSD-ul trebuie să răspundă pentru pupăturile astea! Nu se poate să facă peste noapte un aranjament şi să se ascundă în spatele acestui aranjament! Cezar trebuie să fie dat afară din partid pentru ceea ce a făcut în ultimii doi ani de zile, pentru jocul mizerabil pe care l-a făcut în toate partidele în care a fost (…)  

Cezar Zamfir (ofticându-se): La poziţia dumneavoastră de astăzi, o să vă facă cinste cei de la PSD că sunteţi cei care vreţi să dinamizaţi această construcţie.

Mihai Emilian (revoltându-se) : „ Tu să te uiţi în oglindă şi după acea să vezi ce facem noi! Te-ai pupat în bot cu PSD şi-ai trădat, şi acum ai găsit o oportunitate, poate-ţi scapi pielea. Nu ţi-o scapi, băiatule! E greşeala mea şi mi-o asum! Eu l-am pus, eu îl dau jos! Fără semnătura mea nu ajungeai acolo! Te-ai pupat în bot cu ei, doi ani de zile, şi-ai trădat partidul! M-ai trădat pe mine, ai trădat pe toată lumea…

        Pui de lele…

Aşadar, cei patru pe care-i vedeţi aşezaţi – iarăşi! – în prezidiu, zic că ne vor binele, nouă, cetăţenilor, fapt pentru care vor să ne scoată de sub jugul PSD-ist! Ca mai toţi românii, şi noi, cârcotaşii de la ziarul Ştirea am asistat la atâtea şi-atâtea astfel de întovărăşiri puse la cale întru construirea unor alianţe menite a se lupta cu „zmeul zmeilor”, alianţe care au eşuat – unele de-a dreptul lamentabil! – încât azi ne e greu să mai credem în alte şi-alte poveşti, care mai de care mai pline de „oameni de bine” care, din păcate, s-au dovedit a avea tot felul de alte interese…Noi, cei care-i ştim pe aceşti politicieni de pe când erau în faşă, am parcurs cu privirea devenirea lor politică şi chiar financiară! De-aceea, azi când îi vedem cu cât aplomb vorbesc despre încă o alianţă, nu mai suntem atât de dispuşi să înghiţim alte „minciunele” (un fel de gogoşi, dar mai amărâte din punct de vedere calitativ), mai ales „făcute” de-aceleaşi mâini care, de-atâţia ani, au în căuşul lor destinele slobozenilor, în speţă! Ca una care s-a săturat „ca de mere acre” de PSD, sigur că-mi doresc înlăturarea acestuia de la Putere! Dar, din păcate, noua structură politico-administrativă care e pe cale să se înfiripeze, nu e nici ea mai brează, rădăcinile fiindu-i la fel de putrede, fie şi numai pentru că până mai ieri PNL era cu PSD, iar până m,ai alaltăieri, PNL era cu PD şi ziceau „D.A.” în faţa electoratului…

IONICA GHINEA

Distribuie dacă ți-a plăcut:

One thought on “Cei patru care, cică, vor să coaguleze dreapta politică din Ialomiţa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *